Aykut Kaya: ‘Yatırımcı neden türkiye’ye gelsin?’

EKONOMİ 03.02.2024 - 13:05, Güncelleme: 03.02.2024 - 13:05
 

Aykut Kaya: ‘Yatırımcı neden türkiye’ye gelsin?’

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın başkan değişikliğiyle ilgili açıklamada bulunarak, “Bu istikrarsızlık ortamında, yatırımcı neden Türkiye'ye gelsin” dedi.

haberimizvar.net- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yeni başkanın Fatih Karahan olduğu belirtildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan TCMB Başkanlığı’na 14/1/1970 tarihli ve 1211 sayılı Kanunun 25. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2,3, 7. maddeleri gereğince Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atanmıştır” ifadeleri yer aldı. ‘YATIRIMCI NEDEN TÜRKİYE’YE GELSİN?’ Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yeni başkanının açıklanmasının ardından konuyla ilgili görüşlerini paylaşan İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, “Erdem Başçı sonrası, TCMB için dikiş tutturamayanlar dönemi olarak tarihe geçecek. Fiyat oynaklığı, kur oynaklığı gibi kavramlar varken biz literatüre başkan oynaklığı gibi bir kavram kazandırdık adeta. Bu istikrarsızlık ortamında yatırımcı neden Türkiye'ye gelsin sorusunu ilkin hükümetin sorması lazım” ifadelerine yer verdi. Yatırımcıların Türkiye'ye olan güvenini sürdürebilmesi adına istikrarlı bir ekonomik politikanın önemine vurgu yapan Milletvekili Kaya, “Yine de Gaye Hanım'ın istifasının para politikası duruşunda bir değişiklik yaratmamasını, yeni başkan ve ekibinin para politikası konusunda yetkin ve istikrarlı bir ekip olmasını temenni ediyorum” dedi.    (Antalya Ekspres)
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın başkan değişikliğiyle ilgili açıklamada bulunarak, “Bu istikrarsızlık ortamında, yatırımcı neden Türkiye'ye gelsin” dedi.

haberimizvar.net- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yeni başkanın Fatih Karahan olduğu belirtildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan TCMB Başkanlığı’na 14/1/1970 tarihli ve 1211 sayılı Kanunun 25. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2,3, 7. maddeleri gereğince Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atanmıştır” ifadeleri yer aldı.

‘YATIRIMCI NEDEN TÜRKİYE’YE GELSİN?’

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yeni başkanının açıklanmasının ardından konuyla ilgili görüşlerini paylaşan İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, “Erdem Başçı sonrası, TCMB için dikiş tutturamayanlar dönemi olarak tarihe geçecek. Fiyat oynaklığı, kur oynaklığı gibi kavramlar varken biz literatüre başkan oynaklığı gibi bir kavram kazandırdık adeta. Bu istikrarsızlık ortamında yatırımcı neden Türkiye'ye gelsin sorusunu ilkin hükümetin sorması lazım” ifadelerine yer verdi. Yatırımcıların Türkiye'ye olan güvenini sürdürebilmesi adına istikrarlı bir ekonomik politikanın önemine vurgu yapan Milletvekili Kaya, “Yine de Gaye Hanım'ın istifasının para politikası duruşunda bir değişiklik yaratmamasını, yeni başkan ve ekibinin para politikası konusunda yetkin ve istikrarlı bir ekip olmasını temenni ediyorum” dedi. 

 

(Antalya Ekspres)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.