Alkışlar Serikli Remzi'ye

YEREL 30.03.2024 - 20:15, Güncelleme: 30.03.2024 - 20:15
 

Alkışlar Serikli Remzi'ye

Siyaset dünyasının tanınmış simalarından Kazım Yılmaz'ın oğlu Remzi Yılmaz'ın İstanbul'da açtığı resim sergisinin büyük beğeniyle izlendiği bildiriyor.

haberimizvar.net- Siyasetin tanınmış simalarından Kazım Yılmaz'ın oğlu Remzi Yılmaz'ın İstanbul'da  açtığı 'Tanıdık Yüzler' adını verdiği resim sergisinin büyük beğeniyle izlendiği belirtiliyor. Remzi Yılmaz, sergisiyle ilgili olarak şunları söylüyor" Tanıdık sıfat olarak bilinen, aşina olunandır. İnsan varoluşunda tanıdık, bağ kurulana, derin izler bırakan ve merkezde olana işaret eder. Tanıdık sizi güvende hissettirir, bu nedenle durağanlık noktası olarak öngörülebilirlik ve güvenlik hissi verir." "Tanıdıklık hali zaman ve uzamın her bağlamını, tüm varoluşları içine alırken, rastlantı ve seçim, farkında olma ve olmama halleri hep bir aradadır. Gerçek ve kurgunun sınırı tam bu noktada bulanıklaşır, masalının olmadığı bir gerçekliğin varlığından söz etmek bu nedenle imkansızdır. Masal, gerçekliği gerçek olmayanla anlatarak bir imgelem oluştururken, insanın kural olarak benimsediği ama kural olmayanı deneyimlediği bir alana dönüşür. Bu nedenle tanıdık bir yüz, uzamsız ve zamansız bir alanda güvenilir olanı ve aynı zamanda tekinsiz alanı bize anlatır." "Tanıdık yüzler, günlük hayatın belli başlı metaforik temalarından ve popüler imajlardan yola çıkarak bir masal anlatma eylemine dönüşüyor. Bu anlatımda ana temalar kadın, arkadaş, canavar, hayvan olarak belirirken, masal kahramanı Alaaddin sanatçının ana söylemini oluşturuyor. Sanatçı yaşam deneyimini sürekli olarak üretme pratiğine dönüştürerek, sanatın ifade ve iletişim aracı olarak kullanılabileceğini vurguluyor. Yılmaz üretirken kişi, nesne ya da kahramanlarıyla diyaloğa geçiyor ve kendi masalını anlatıyor."
Siyaset dünyasının tanınmış simalarından Kazım Yılmaz'ın oğlu Remzi Yılmaz'ın İstanbul'da açtığı resim sergisinin büyük beğeniyle izlendiği bildiriyor.

haberimizvar.net- Siyasetin tanınmış simalarından Kazım Yılmaz'ın oğlu Remzi Yılmaz'ın İstanbul'da  açtığı 'Tanıdık Yüzler' adını verdiği resim sergisinin büyük beğeniyle izlendiği belirtiliyor. Remzi Yılmaz, sergisiyle ilgili olarak şunları söylüyor" Tanıdık sıfat olarak bilinen, aşina olunandır. İnsan varoluşunda tanıdık, bağ kurulana, derin izler bırakan ve merkezde olana işaret eder. Tanıdık sizi güvende hissettirir, bu nedenle durağanlık noktası olarak öngörülebilirlik ve güvenlik hissi verir."

"Tanıdıklık hali zaman ve uzamın her bağlamını, tüm varoluşları içine alırken, rastlantı ve seçim, farkında olma ve olmama halleri hep bir aradadır. Gerçek ve kurgunun sınırı tam bu noktada bulanıklaşır, masalının olmadığı bir gerçekliğin varlığından söz etmek bu nedenle imkansızdır. Masal, gerçekliği gerçek olmayanla anlatarak bir imgelem oluştururken, insanın kural olarak benimsediği ama kural olmayanı deneyimlediği bir alana dönüşür. Bu nedenle tanıdık bir yüz, uzamsız ve zamansız bir alanda güvenilir olanı ve aynı zamanda tekinsiz alanı bize anlatır."


"Tanıdık yüzler, günlük hayatın belli başlı metaforik temalarından ve popüler imajlardan yola çıkarak bir masal anlatma eylemine dönüşüyor. Bu anlatımda ana temalar kadın, arkadaş, canavar, hayvan olarak belirirken, masal kahramanı Alaaddin sanatçının ana söylemini oluşturuyor. Sanatçı yaşam deneyimini sürekli olarak üretme pratiğine dönüştürerek, sanatın ifade ve iletişim aracı olarak kullanılabileceğini vurguluyor. Yılmaz üretirken kişi, nesne ya da kahramanlarıyla diyaloğa geçiyor ve kendi masalını anlatıyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.