Phaselis'te yargı zaferi

YEREL 01.04.2024 - 12:59, Güncelleme: 01.04.2024 - 12:59
 

Phaselis'te yargı zaferi

Antalya 3. İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin 14 vatandaşla birlikte açtığı davada Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesine ait yapımı planlanan uygulamalara ilişkin vaziyet planı ve projeler ile Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun uygunluk kararlarını mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.

haberimizvar.net- Antalya yeni bir yargı zaferi daha kazandı, Antalya'nın doğal değeri olan Phaselis Koylarının bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılması çabalarında hedefe ulaşıldı. Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin 14 vatandaşla birlikte açtığı dava sonuçlandı. Antalya 3. İdare Mahkemesi, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca uygun bulanan Phaselis Antik Kenti 1. Derecede Arkeolojik SİT Alanı'nda yer alan Alacasu (Cennet) ve Bostanlık Koyu'na yönelik hazırlanan Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesine ait yapımı planlanan uygulamalara ilişki vaziyet planı ve projeleri mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle oy birliği ile iptal etti. Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Phaselis Koyu'nda avan proje ve uygulama projelerine yönelik alanda yapılacak ünite sayılarının azaltılarak yapı alanlarının küçültülmesi, yapıların temel uygulama metodunun değiştirilmesi ve alanda yapılacak alt yapı uygulamalarında makine ile kazı yapılması uygulamasının iptal edilmesini içeren proje değişikliği ile ilgili Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 30.03.2023 tarih ve 15769 sayılı karanının da Antalya 3. İdare Mahkemesi'nce 21.03. 2024 tarih ve 2024/345 sayılı kararı ile oy birliği ile mevzuat hükümlerine, ilke kararlarına, kamu yararına ve hukuka uygun olmadığı sonucuna varılarak iptal edildiği vurgulandı. Açıklamada, "Davalara bakan sayın mahkemenin bu kararları ile kazanan yine kentimiz ve halkımız olmuştur" denildi.
Antalya 3. İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin 14 vatandaşla birlikte açtığı davada Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesine ait yapımı planlanan uygulamalara ilişkin vaziyet planı ve projeler ile Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun uygunluk kararlarını mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.

haberimizvar.net- Antalya yeni bir yargı zaferi daha kazandı, Antalya'nın doğal değeri olan Phaselis Koylarının bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılması çabalarında hedefe ulaşıldı. Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin 14 vatandaşla birlikte açtığı dava sonuçlandı. Antalya 3. İdare Mahkemesi, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca uygun bulanan Phaselis Antik Kenti 1. Derecede Arkeolojik SİT Alanı'nda yer alan Alacasu (Cennet) ve Bostanlık Koyu'na yönelik hazırlanan Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesine ait yapımı planlanan uygulamalara ilişki vaziyet planı ve projeleri mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle oy birliği ile iptal etti.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nden konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Phaselis Koyu'nda avan proje ve uygulama projelerine yönelik alanda yapılacak ünite sayılarının azaltılarak yapı alanlarının küçültülmesi, yapıların temel uygulama metodunun değiştirilmesi ve alanda yapılacak alt yapı uygulamalarında makine ile kazı yapılması uygulamasının iptal edilmesini içeren proje değişikliği ile ilgili Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 30.03.2023 tarih ve 15769 sayılı karanının da Antalya 3. İdare Mahkemesi'nce 21.03. 2024 tarih ve 2024/345 sayılı kararı ile oy birliği ile mevzuat hükümlerine, ilke kararlarına, kamu yararına ve hukuka uygun olmadığı sonucuna varılarak iptal edildiği vurgulandı. Açıklamada, "Davalara bakan sayın mahkemenin bu kararları ile kazanan yine kentimiz ve halkımız olmuştur" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.