15 yıldır 2 bin kişi iftarda buluşuyor

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.04.2024 - 17:25, Güncelleme: 07.04.2024 - 17:25
 

15 yıldır 2 bin kişi iftarda buluşuyor

Antalya'da 15 yıldan beri gönül birliği yapan bir grup kadın, 'Ahde Vefa' sloganıyla her yıl ramazan ayında geleneksel hale getirdikleri iftar yemeğinde 2 bin kişiyi buluşturdu.

haberimizvar.net- Şükriye Yaman ile Fatma Karakuzu'nun organizasyonunda 'Ahde Vefa Gönül Dostları' ismi altında bir araya gelen kadınlar, bu yıl da Kalekapısı Mevkiindeki Paşa Camisi'nin bahçesinde kolları sıvadı. Kadınlar, kuru fasülye, pilav, keşkek çorbası ve helvadan oluşan iftar yemeklerini bahçeye kurulan kazanlarda aşçı gözetiminde titizlikle hazırlayıp pişirdi. Gönül dostlarının cami bahçesindeki iftar yemeği davetine yerli ve yabancıların ilgisi yoğun olunca masa ve sandalyeler sokağa taştı. GÖNÜL DOSTLARININ HİKÂYESİ 'Ahde Vefa Gönül Dostları Projesi'nin yürütücüsü Şükriye Yaman, gönül dostlarının bir araya geliş hikâyesini şöyle anlattı; "15 yıl önce genç kızımız Ezgi Karakuzu'yu trafik kazasında kaybetmiştik. Bu olay bizi derinden üzmüş, yaralamıştı. Yola çıkış hikâyemiz de bunun üzerine başlamıştı. 'Ahde Vefa Gönül Dostları' adını verdiğimiz grubumuzu oluşturduk. Grubumuz, yakınlarını kaybeden acılı dostlarımızdan oluştu. Son olarak da Türkan Tosun annemizi kaybettik, hepimiz tarifi zor üzüntü yaşadık. Dostlarımızla her yıl gönül birliği yapıyoruz. Hayatta olmayan yakınlarımızın içimizde bıraktıkları acıları bir nebze de olsa hafifletebilmek için, onların hayrına her yıl Kadir Gecesi'nde cami bahçesinde sofra kurup iftar yemeği ikramında bulunuyoruz." "Aşure ayında da yine aşure- helva pişirip ikram etmeyi geleneksel hale getirdik. İkramlarımızın masrafını gönül dostlarımız kendi imkânlarıyla, hayırsever kişi ve kuruluşların da katkılarıyla karşılıyoruz. Vefat etmiş yakınlarınızın ruhu için yaptığımız hayrımızla ruhen rahatlıyoruz, kaybettiğimiz yakınlarımızı kalplerde yaşatıyoruz. İftar yemeği ve aşure ikramımıza katkıda bulunan dostlarımıza teşekkür ediyoruz." Şükriye Yaman, "Geleneksel iftar soframız her geçen yıl daha da büyüyor, misafir sayımız artıyor, biz de huzurlu ve mutlu oluyoruz" dedi. Yaman, bu yılki ramazan sofrasında 2 binden fazla kişiyi bir araya getirdiklerini, hayır dualarını aldıklarını da söyledi.
Antalya'da 15 yıldan beri gönül birliği yapan bir grup kadın, 'Ahde Vefa' sloganıyla her yıl ramazan ayında geleneksel hale getirdikleri iftar yemeğinde 2 bin kişiyi buluşturdu.

haberimizvar.net- Şükriye Yaman ile Fatma Karakuzu'nun organizasyonunda 'Ahde Vefa Gönül Dostları' ismi altında bir araya gelen kadınlar, bu yıl da Kalekapısı Mevkiindeki Paşa Camisi'nin bahçesinde kolları sıvadı. Kadınlar, kuru fasülye, pilav, keşkek çorbası ve helvadan oluşan iftar yemeklerini bahçeye kurulan kazanlarda aşçı gözetiminde titizlikle hazırlayıp pişirdi. Gönül dostlarının cami bahçesindeki iftar yemeği davetine yerli ve yabancıların ilgisi yoğun olunca masa ve sandalyeler sokağa taştı.

GÖNÜL DOSTLARININ HİKÂYESİ

'Ahde Vefa Gönül Dostları Projesi'nin yürütücüsü Şükriye Yaman, gönül dostlarının bir araya geliş hikâyesini şöyle anlattı;

"15 yıl önce genç kızımız Ezgi Karakuzu'yu trafik kazasında kaybetmiştik. Bu olay bizi derinden üzmüş, yaralamıştı. Yola çıkış hikâyemiz de bunun üzerine başlamıştı. 'Ahde Vefa Gönül Dostları' adını verdiğimiz grubumuzu oluşturduk. Grubumuz, yakınlarını kaybeden acılı dostlarımızdan oluştu. Son olarak da Türkan Tosun annemizi kaybettik, hepimiz tarifi zor üzüntü yaşadık. Dostlarımızla her yıl gönül birliği yapıyoruz. Hayatta olmayan yakınlarımızın içimizde bıraktıkları acıları bir nebze de olsa hafifletebilmek için, onların hayrına her yıl Kadir Gecesi'nde cami bahçesinde sofra kurup iftar yemeği ikramında bulunuyoruz."

"Aşure ayında da yine aşure- helva pişirip ikram etmeyi geleneksel hale getirdik. İkramlarımızın masrafını gönül dostlarımız kendi imkânlarıyla, hayırsever kişi ve kuruluşların da katkılarıyla karşılıyoruz. Vefat etmiş yakınlarınızın ruhu için yaptığımız hayrımızla ruhen rahatlıyoruz, kaybettiğimiz yakınlarımızı kalplerde yaşatıyoruz. İftar yemeği ve aşure ikramımıza katkıda bulunan dostlarımıza teşekkür ediyoruz."

Şükriye Yaman, "Geleneksel iftar soframız her geçen yıl daha da büyüyor, misafir sayımız artıyor, biz de huzurlu ve mutlu oluyoruz" dedi. Yaman, bu yılki ramazan sofrasında 2 binden fazla kişiyi bir araya getirdiklerini, hayır dualarını aldıklarını da söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.