Sokakta çalıştırılan çocuk denetimi

ASAYİŞ 10.08.2019 - 14:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sokakta çalıştırılan çocuk denetimi

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sokakta çalışan, çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik yapılan denetimde 38 çocuk sokaktan alınarak ailelerine teslim edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü birimlerinin katılımıyla sokakta çalışan, çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik denedim uygulaması yapıldı. Uygulama; 9 dilenci, 8 midye satıcısı, 4 mendil satıcısı, 2 çiçek satıcısı, 15 su, meyve satıcı olmak üzere toplam 38 çocuk tespit edildi. Bu çocuklardan 33'ü ailesine, 5'i Antalya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yurda teslim edildi. Yapılan araştırmada tespit edilen ve ailesine teslim edilen çocuklardan 15'inin, yurda teslim edilen çocuklardan ise 2'sinin yıl içerisinde değişik tarihlerde aynı eylemi yaptıkları belirlendi. Ayrıca yapılan asayiş uygulamasında 44 kişinin GBT kaydı sorgulandı. Satıcı ve dilencilik yaptığı tespit edilen 18 yaşından büyük olan 15 kişi hakkında ise Kabahatler Kanununu 32. Maddesine göre toplam 4 bin 800 TL idari para cezası uygulandı.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sokakta çalışan, çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik yapılan denetimde 38 çocuk sokaktan alınarak ailelerine teslim edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü birimlerinin katılımıyla sokakta çalışan, çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik denedim uygulaması yapıldı. Uygulama; 9 dilenci, 8 midye satıcısı, 4 mendil satıcısı, 2 çiçek satıcısı, 15 su, meyve satıcı olmak üzere toplam 38 çocuk tespit edildi. Bu çocuklardan 33'ü ailesine, 5'i Antalya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yurda teslim edildi.

Yapılan araştırmada tespit edilen ve ailesine teslim edilen çocuklardan 15'inin, yurda teslim edilen çocuklardan ise 2'sinin yıl içerisinde değişik tarihlerde aynı eylemi yaptıkları belirlendi. Ayrıca yapılan asayiş uygulamasında 44 kişinin GBT kaydı sorgulandı. Satıcı ve dilencilik yaptığı tespit edilen 18 yaşından büyük olan 15 kişi hakkında ise Kabahatler Kanununu 32. Maddesine göre toplam 4 bin 800 TL idari para cezası uygulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.