Sur Yapı Antalya durdu mu?

GÜNDEM 17.08.2019 - 12:17, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sur Yapı Antalya durdu mu?

Kepezaltı-Santral bölgesinde Sur Yapı tarafından yapılan kentsel dönüşüm projesinin durduğu ileri sürüldü. Çok sayıda işçinin çıkarıldığı iddia edildi. Alt taşeron firmaların battığı söylenirken, satışların azaldığı, indirimlerin işe yaramadığı da belirtiliyor.

haberimizvar.net – Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Sur Yapı’nın Kepezaltı-Santral bölgesinde yaptığı Antalya projesinin durduğu, çok sayıda işçinin çıkarıldığı ileri sürüldü. 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda uygulanan, 93 blok ve 6 bin 417 konutun yer alacağı projenin ilk etabında Sur Yapı’nın alt taşeronluğunu üstlenen bazı firmaların battığı belirtildi. İnşaatların durmasına ve taşeron firmaların batmasına ekonomik kriz gerekçe gösterilirken, projeden elde edilen paranın başka yerlere aktarıldığını iddia edenler de var. BELEDİYE GİDİNCE İŞLER DURDU Fakat iş dünyası ve siyasetçiler asıl gerekçe olarak AKP’nin Büyükşehir Belediyesi’ni kaybetmesini gösteriyor. Çünkü seçimleri kaybeden AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel projeye tam destek veriyordu. Koltuğa yeni oturan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise belediyenin borç batağında olduğunu, bu nedenle tasarrufa gidileceğini açıkladı. Bu da Sur Yapı’ya verilen desteğin kesildiği ya da azaldığı şeklinde yorumlandı. İSTANBUL PROJELERİNE KAYNAK Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından alınan bilgiye göre Sur Yapı’nın üstlendiği kentsel dönüşüm projesinin 8 senelik bir sözleşmesi var. Sur Yapı’nın buradan topladığı para ile İstanbul’daki ‘Excellence Koşuyolu’, ‘Tempo City, ‘Şehir Konakları’, ‘Semt Bahçekent’, ‘Yeşilmavi Maltepe’, ‘Bahçeyaka Ispartakule’, ‘Lavender Sancaktepe’, ‘Gölbaşı Evleri’, ‘Sancaktepe Muhit’ ve ‘Topkapı Evleri’ gibi projeleri bitirmeye çalıştığı, kaynağı buralarda kullandığı iddia ediliyor. Antalya’da yürütülen kentsel dönüşüm projesinde satış az ve Sur Yapı sürekli indirim yapıyor. Yine Büyükşehir Belediyesi kaynakları tarafından, Sur Yapı’nın sahibi Altan Elmas’ın Ankara’ya gittiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la görüştüğü ve “Belediyeler gitti, ben ne yapacağım? Beni destekleyin” dediği de dile getirildi. 1 MİLYON 300 BİN METREKARE ALAN Kepezaltı-Santral bölgesindeki 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda Sur Yapı tarafından inşa edilen kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 93 bloktan oluşan 6 bin 417 daire yapılacak. Bu dairelerin 5 bin 47’si hak sahiplerine ait. Geri kalanlarını ise Sur Yapı satıyor. İlk etabın 2019 senesinde tamamlanacağını söyleyen eski belediye başkanı Türel, ondan sonra da projenin etap etap devam edeceğini açıklamıştı.
Kepezaltı-Santral bölgesinde Sur Yapı tarafından yapılan kentsel dönüşüm projesinin durduğu ileri sürüldü. Çok sayıda işçinin çıkarıldığı iddia edildi. Alt taşeron firmaların battığı söylenirken, satışların azaldığı, indirimlerin işe yaramadığı da belirtiliyor.

haberimizvar.net – Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Sur Yapı’nın Kepezaltı-Santral bölgesinde yaptığı Antalya projesinin durduğu, çok sayıda işçinin çıkarıldığı ileri sürüldü. 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda uygulanan, 93 blok ve 6 bin 417 konutun yer alacağı projenin ilk etabında Sur Yapı’nın alt taşeronluğunu üstlenen bazı firmaların battığı belirtildi. İnşaatların durmasına ve taşeron firmaların batmasına ekonomik kriz gerekçe gösterilirken, projeden elde edilen paranın başka yerlere aktarıldığını iddia edenler de var.

BELEDİYE GİDİNCE İŞLER DURDU

Fakat iş dünyası ve siyasetçiler asıl gerekçe olarak AKP’nin Büyükşehir Belediyesi’ni kaybetmesini gösteriyor. Çünkü seçimleri kaybeden AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel projeye tam destek veriyordu. Koltuğa yeni oturan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise belediyenin borç batağında olduğunu, bu nedenle tasarrufa gidileceğini açıkladı. Bu da Sur Yapı’ya verilen desteğin kesildiği ya da azaldığı şeklinde yorumlandı.

İSTANBUL PROJELERİNE KAYNAK

Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından alınan bilgiye göre Sur Yapı’nın üstlendiği kentsel dönüşüm projesinin 8 senelik bir sözleşmesi var. Sur Yapı’nın buradan topladığı para ile İstanbul’daki ‘Excellence Koşuyolu’, ‘Tempo City, ‘Şehir Konakları’, ‘Semt Bahçekent’, ‘Yeşilmavi Maltepe’, ‘Bahçeyaka Ispartakule’, ‘Lavender Sancaktepe’, ‘Gölbaşı Evleri’, ‘Sancaktepe Muhit’ ve ‘Topkapı Evleri’ gibi projeleri bitirmeye çalıştığı, kaynağı buralarda kullandığı iddia ediliyor. Antalya’da yürütülen kentsel dönüşüm projesinde satış az ve Sur Yapı sürekli indirim yapıyor. Yine Büyükşehir Belediyesi kaynakları tarafından, Sur Yapı’nın sahibi Altan Elmas’ın Ankara’ya gittiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la görüştüğü ve “Belediyeler gitti, ben ne yapacağım? Beni destekleyin” dediği de dile getirildi.

1 MİLYON 300 BİN METREKARE ALAN

Kepezaltı-Santral bölgesindeki 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda Sur Yapı tarafından inşa edilen kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 93 bloktan oluşan 6 bin 417 daire yapılacak. Bu dairelerin 5 bin 47’si hak sahiplerine ait. Geri kalanlarını ise Sur Yapı satıyor. İlk etabın 2019 senesinde tamamlanacağını söyleyen eski belediye başkanı Türel, ondan sonra da projenin etap etap devam edeceğini açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.