KAPKARA BİR GECE

26.08.2019 - 00:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

KAPKARA BİR GECE

Geçen hafta tam olarak deplasman futbolu nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynayıp, zorlu Göztepe deplasmanından 3 puan alan Kırmızı-Beyazlı takım, evinde ligin yeni ekibi Yukatel Denizlispor’a yenildi. Evet yenildi. Hem de 2-0 yenildi. Şimdi bunun garipliğini size anlatmak isterdim ama hepimizin iyi bildiği tipik Antalyaspor… İstikrarımız aynen devam ediyor yani. 3 ileri 6 geri. Ligin başına, sonuna bakmadan, ilk hafta, son hafta demeden evinde aynı puanda olduğun rakibinle oynadığın 6 puanlık maçta mağlup oluyorsun. Evet, hava 35 derece ve nem oranı yüzde 86-89 arasında gidip geldi. Ama bir tek bize gidip gelmedi. Sonuçta Denizlispor’da aynı sahada, aynı havada mücadele ediyordu.   SICAK HAVA FUTBOLU   Yukatel Denizlispor kendi sahasında ve orta sahasında enerjisini öyle tasarruflu kullandı ki topu 3 ve 4’üncü bölgeye taşıdıklarında derin bir nefes alıp kendilerini kutuplarda hissederek, Allah ne verdiyse üstümüze saldırdı. Sorsan Antalya’da yaşayan biziz ama! Takımın en çok top uzaklaştıran iki ismi Diego ve Bahadır, yokları oynadılar. Üstüne Bahadır’ın talihsiz dokunuşu da gelince dönülmez bir yola girdik. Maçın genelinde dikine kısa ve ara pasları iyi işlemiştik halbuki. Ama Amilton ve Mukairu pozisyonları cömertçe harcayıp, üstüne bir de Aatıf’ın penaltı da topa vurmayıp iteklemesiyle golü bulamadık ve maalesef ki kendi evimizde sahadan 2-0 mağlup ayrıldık. Umarım yeni transferler en kısa zamanda takıma ve en önemlisi sıcak havaya alışır ve iyi skorlar almaya başlarız.   ‘BU SEFER DE HAVA SOĞUK, GELMEYİN!’   2 gün önce Başkan Ali Şafak Öztürk’ün maçın gelirini vahşice katledilen Emine Bulut’un kızına bağışlayacağını açıklamasından sonra içimi bir heyecan kapladı. Takım için olmasa da merhume Emine Bulut’un hiçbir günahı olmayan ve bu acımasız hayatta tek başına kalan o minik yavrusuna destek olmak için stadyum dolar demiştim. Özellikle sosyal medyada iş insanlarının ve yöneticilerin bilet alma kampanyası başlatması da heyecanımı tavan yaptırdı. Ama gördüm ki bu şehrin insanını tribüne çekmenin tek yolu Fenerbahçe, Beşiktaş veya Galatasaray ile maç yapmak. Hepimiz biliyoruz ki onda da bizi desteklemeye gelmiyorlar zaten! Bari bugün gelseydiniz. Bugün kapkaranlık gece de bağırmasanız bile gelip otursaydınız… Satılan bilet sayısı 10 bin civarı. 1 buçuk milyonluk şehirde sadece 10 bin bilet. Peki, öyle olsun… Ama unutmayın bu takım başarılı olduğunda formanızı giyip maça gelmek istediğiniz zaman umarım takım da size, ‘Hoş geldiniz ama bu sefer de hava soğuk. Gelmeyin’ demez. Stada gelen taraftarların Emine Bulut’a saygı duruşunun ardından 3 dakika bağırmaması takdir edilecek bir hareketti ve kocaman bir alkışı hak ettiler. Bu maç için yazacak çizilecek çok da bir şey yok artık. Dediğim gibi her yönden bizim için kapkaranlık bir gece. Haftaya futbolu kilitleyen ama buna rağmen istediği skoru alabilen Konyaspor’u deplasmanda yenersek hiç şaşırmam.

Geçen hafta tam olarak deplasman futbolu nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynayıp, zorlu Göztepe deplasmanından 3 puan alan Kırmızı-Beyazlı takım, evinde ligin yeni ekibi Yukatel Denizlispor’a yenildi.

Evet yenildi. Hem de 2-0 yenildi.

Şimdi bunun garipliğini size anlatmak isterdim ama hepimizin iyi bildiği tipik Antalyaspor

İstikrarımız aynen devam ediyor yani.

3 ileri 6 geri.

Ligin başına, sonuna bakmadan, ilk hafta, son hafta demeden evinde aynı puanda olduğun rakibinle oynadığın 6 puanlık maçta mağlup oluyorsun.

Evet, hava 35 derece ve nem oranı yüzde 86-89 arasında gidip geldi.

Ama bir tek bize gidip gelmedi. Sonuçta Denizlispor’da aynı sahada, aynı havada mücadele ediyordu.

 

SICAK HAVA FUTBOLU
 

Yukatel Denizlispor kendi sahasında ve orta sahasında enerjisini öyle tasarruflu kullandı ki topu 3 ve 4’üncü bölgeye taşıdıklarında derin bir nefes alıp kendilerini kutuplarda hissederek, Allah ne verdiyse üstümüze saldırdı.

Sorsan Antalya’da yaşayan biziz ama!

Takımın en çok top uzaklaştıran iki ismi Diego ve Bahadır, yokları oynadılar. Üstüne Bahadır’ın talihsiz dokunuşu da gelince dönülmez bir yola girdik.

Maçın genelinde dikine kısa ve ara pasları iyi işlemiştik halbuki.

Ama Amilton ve Mukairu pozisyonları cömertçe harcayıp, üstüne bir de Aatıf’ın penaltı da topa vurmayıp iteklemesiyle golü bulamadık ve maalesef ki kendi evimizde sahadan 2-0 mağlup ayrıldık.

Umarım yeni transferler en kısa zamanda takıma ve en önemlisi sıcak havaya alışır ve iyi skorlar almaya başlarız.

 

‘BU SEFER DE HAVA SOĞUK, GELMEYİN!’
 

2 gün önce Başkan Ali Şafak Öztürk’ün maçın gelirini vahşice katledilen Emine Bulut’un kızına bağışlayacağını açıklamasından sonra içimi bir heyecan kapladı. Takım için olmasa da merhume Emine Bulut’un hiçbir günahı olmayan ve bu acımasız hayatta tek başına kalan o minik yavrusuna destek olmak için stadyum dolar demiştim.

Özellikle sosyal medyada iş insanlarının ve yöneticilerin bilet alma kampanyası başlatması da heyecanımı tavan yaptırdı.

Ama gördüm ki bu şehrin insanını tribüne çekmenin tek yolu Fenerbahçe, Beşiktaş veya Galatasaray ile maç yapmak. Hepimiz biliyoruz ki onda da bizi desteklemeye gelmiyorlar zaten!

Bari bugün gelseydiniz.

Bugün kapkaranlık gece de bağırmasanız bile gelip otursaydınız…

Satılan bilet sayısı 10 bin civarı.

1 buçuk milyonluk şehirde sadece 10 bin bilet.

Peki, öyle olsun…

Ama unutmayın bu takım başarılı olduğunda formanızı giyip maça gelmek istediğiniz zaman umarım takım da size, ‘Hoş geldiniz ama bu sefer de hava soğuk. Gelmeyin’ demez.

Stada gelen taraftarların Emine Bulut’a saygı duruşunun ardından 3 dakika bağırmaması takdir edilecek bir hareketti ve kocaman bir alkışı hak ettiler.

Bu maç için yazacak çizilecek çok da bir şey yok artık. Dediğim gibi her yönden bizim için kapkaranlık bir gece.

Haftaya futbolu kilitleyen ama buna rağmen istediği skoru alabilen Konyaspor’u deplasmanda yenersek hiç şaşırmam.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.