CHP’den sonuç bildirgesi

GÜNDEM 04.09.2019 - 16:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP’den sonuç bildirgesi

CHP’nin Sivas’ta yapılan parti meclisi toplantısı sonrası yayınlanan sonuç bildirgesinde, “Cumhurbaşkanının tarafsız olmasını, güçler ayrılığı ilkesine mutlaka uyulmasını, devlet yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirliğin gerekli görüyoruz” denildi

haberimizvar.net CHP’nin Sivas’ta yapılan parti meclisi toplantısı sonrası, ‘Sivas Kongresi 100. Yıldönümü Sonuç Bildirisi’ açıklandı. Bildiride, Sivas Kongresi’nin 100’üncü yıl dönümünün gururla kutlandığı kaydedilerek, “Sivas Kongresi, büyük önderimiz, ilk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle, Kuvayı Milliye ruhundan ve Müdafaa-i Hukuk anlayışından neşet eden, onun bağrından doğan Cumhuriyet Halk Partisi’nin de ilk kurultayıdır. İlk kurultayımızın ve ilk genel başkanımızın aydınlattığı yolda partimiz, yüz yıldır her türlü hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı, ayrım yapmadan tüm yurttaşlarımız için hakkı, hukuku, adaleti savunmaya devam etmiştir ve edecektir” denildi. ‘KÖKLERİMİZ MÜDAFAA-I HUKUK’ CHP’nin köklerini Müdafaa-ı Hukuk anlayışından aldığı ve çok partili demokrasiye geçişin öncülüğünü yaptığı belirtilen bildirgede, “Aziz milletimizin büyük mücadeleler sonunda elde ettiği hukuki ve demokratik kazanımları koruma kararlılığındadır. Hiç şüphesiz ki, bu kazanımların en büyüğü tüm yetkilerin bir saraydan, bir tek adamdan alınıp Meclis’e, milletin temsilcilerine, yani milletin kendisine verilmiş olmasıdır” ifadeleri yer aldı.  ‘CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALI’  Bildiride, CHP’nin vatandaşların birlikteliğini, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü kararlılıkla savunacağı, milletin demokratik iradesinin ve refahının önündeki tüm engelleri kaldırmak için mücadele edeceği vurgulanarak, “Bu çerçevede öncelikle cumhurbaşkanının kesinlikle tarafsız olmasını, güçler ayrılığı ilkesine mutlaka uyulmasını, devlet yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanmasını, Ekonomik ve Sosyal Konseyin düzenli olarak toplanmasını, kamu- özel işbirliği projelerine döviz bazında verilen garantilerin derhal TL’ye çevrilmesini gerekli görüyoruz” şeklinde öneriler sıralandı. ‘SİVAS BAĞIMSIZLIĞIN İLHAM KAYNAĞI’  “Sivas Kongresi her türlü manda ve himayeyi reddetmişti” denilen bildiride, şöyle denildi:  “Bugün dünyada emperyalizmin yeni biçimleri, yeni manda ve himaye yöntemleri, halkları sömürmeye devam etmektedir. Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılında bölgemizde ve dünyada yaygınlaşan her türlü yeni mandacılık ve yeni himayecilik yöntemlerini reddettiğimizi beyan ediyoruz. Sivas Kongresi, bağımsızlık, özgürlük ve adalet yürüyüşümüzdeki ilham kaynağıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi olarak, ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne, vatanımızın bağımsızlığına ve milletimizin iradesine olan sarsılmaz inancımızı yüz yıl önce olduğu gibi bugün de Sivas’ta, aynı heyecan ve kararlılıkla yineliyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere dünya tarihinde emperyalizme karşı en şanlı mücadeleyi veren vatansever yurttaşlarımıza bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”
CHP’nin Sivas’ta yapılan parti meclisi toplantısı sonrası yayınlanan sonuç bildirgesinde, “Cumhurbaşkanının tarafsız olmasını, güçler ayrılığı ilkesine mutlaka uyulmasını, devlet yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirliğin gerekli görüyoruz” denildi

haberimizvar.net CHP’nin Sivas’ta yapılan parti meclisi toplantısı sonrası, ‘Sivas Kongresi 100. Yıldönümü Sonuç Bildirisi’ açıklandı. Bildiride, Sivas Kongresi’nin 100’üncü yıl dönümünün gururla kutlandığı kaydedilerek, “Sivas Kongresi, büyük önderimiz, ilk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle, Kuvayı Milliye ruhundan ve Müdafaa-i Hukuk anlayışından neşet eden, onun bağrından doğan Cumhuriyet Halk Partisi’nin de ilk kurultayıdır. İlk kurultayımızın ve ilk genel başkanımızın aydınlattığı yolda partimiz, yüz yıldır her türlü hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı, ayrım yapmadan tüm yurttaşlarımız için hakkı, hukuku, adaleti savunmaya devam etmiştir ve edecektir” denildi.

‘KÖKLERİMİZ MÜDAFAA-I HUKUK’

CHP’nin köklerini Müdafaa-ı Hukuk anlayışından aldığı ve çok partili demokrasiye geçişin öncülüğünü yaptığı belirtilen bildirgede, “Aziz milletimizin büyük mücadeleler sonunda elde ettiği hukuki ve demokratik kazanımları koruma kararlılığındadır. Hiç şüphesiz ki, bu kazanımların en büyüğü tüm yetkilerin bir saraydan, bir tek adamdan alınıp Meclis’e, milletin temsilcilerine, yani milletin kendisine verilmiş olmasıdır” ifadeleri yer aldı.

 ‘CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALI’ 

Bildiride, CHP’nin vatandaşların birlikteliğini, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü kararlılıkla savunacağı, milletin demokratik iradesinin ve refahının önündeki tüm engelleri kaldırmak için mücadele edeceği vurgulanarak, “Bu çerçevede öncelikle cumhurbaşkanının kesinlikle tarafsız olmasını, güçler ayrılığı ilkesine mutlaka uyulmasını, devlet yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanmasını, Ekonomik ve Sosyal Konseyin düzenli olarak toplanmasını, kamu- özel işbirliği projelerine döviz bazında verilen garantilerin derhal TL’ye çevrilmesini gerekli görüyoruz” şeklinde öneriler sıralandı.
‘SİVAS BAĞIMSIZLIĞIN İLHAM KAYNAĞI’ 
“Sivas Kongresi her türlü manda ve himayeyi reddetmişti” denilen bildiride, şöyle denildi: 
“Bugün dünyada emperyalizmin yeni biçimleri, yeni manda ve himaye yöntemleri, halkları sömürmeye devam etmektedir. Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılında bölgemizde ve dünyada yaygınlaşan her türlü yeni mandacılık ve yeni himayecilik yöntemlerini reddettiğimizi beyan ediyoruz. Sivas Kongresi, bağımsızlık, özgürlük ve adalet yürüyüşümüzdeki ilham kaynağıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi olarak, ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne, vatanımızın bağımsızlığına ve milletimizin iradesine olan sarsılmaz inancımızı yüz yıl önce olduğu gibi bugün de Sivas’ta, aynı heyecan ve kararlılıkla yineliyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere dünya tarihinde emperyalizme karşı en şanlı mücadeleyi veren vatansever yurttaşlarımıza bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.