Adı çok önemli görevde geçiyor

SİYASET 10.09.2019 - 14:27, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Adı çok önemli görevde geçiyor

Binali Yıldırım’ın ‘cumhurbaşkanlığı yardımcılığı’na getirileceği iddialarının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ikinci cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı konuşuluyor

haberimizvar.net Abdülkadir Selvi’nin Hürriyet’te yayımlanan köşesine göre, Dışişleri Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevine getirileceği iddia edildi. BAKANLIKLAR ARASINDAN KOORDİNASYON Selvi, köşesinde, “Edindiğim bilgiye göre bakanlıklar ayrılmıyor, bakan sayısı değişmiyor ama bazı bakanların değişmesi bekleniyor, cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısı ise artıyor. Operasyonel bazı düzenlemeler yapılacak. Yeni dönemde cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının arttırılması düşünülüyor. Bakanlıklar arası koordinasyonu sağlayacak bir cumhurbaşkanı yardımcılığı üzerinde duruluyor” dedi. YENİ SİSTEM NASIL OLACAK Selvi, “Dikkat ederseniz sadece “yardımcı” demedim. Çünkü bir model üzerinde çalışıyor. Görev alanları gereği işbirliği içinde olması gereken bakanlıklar arasındaki koordinasyonu sağlayacak cumhurbaşkanı yardımcıları. Ekonomi, ticaret ve sanayi gibi birbiriyle bağlantılı bakanlıklarla bir cumhurbaşkanı yardımcısının ilgili olması; dışişleri, milli savunma ve içişleri gibi güvenlikle ilgili bakanlıkların koordinasyonundan ayrı bir cumhurbaşkanı yardımcısının sorumlu olması gibi…” diyerek yeni sistem hakkında kulis bilgileri aktardı.   ÇAVUŞOĞLU’NA GÖREV Binali Yıldırım’ın birinci cumhurbaşkanı yardımcısı olarak kabineye gireceği iddialarını hatırlatan Selvi, “Eğer Dışişleri Bakanlığı’yla ilgili bir tasarruf olursa Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ikinci cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı konuşuluyor. Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tuttuğu başarılı bakanlardan” diyerek Çavuşoğlu’na önemli bir görev verileceğini iddia etti.
Binali Yıldırım’ın ‘cumhurbaşkanlığı yardımcılığı’na getirileceği iddialarının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ikinci cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı konuşuluyor

haberimizvar.net Abdülkadir Selvi’nin Hürriyet’te yayımlanan köşesine göre, Dışişleri Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevine getirileceği iddia edildi.

BAKANLIKLAR ARASINDAN KOORDİNASYON

Selvi, köşesinde, “Edindiğim bilgiye göre bakanlıklar ayrılmıyor, bakan sayısı değişmiyor ama bazı bakanların değişmesi bekleniyor, cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısı ise artıyor. Operasyonel bazı düzenlemeler yapılacak. Yeni dönemde cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının arttırılması düşünülüyor. Bakanlıklar arası koordinasyonu sağlayacak bir cumhurbaşkanı yardımcılığı üzerinde duruluyor” dedi.

YENİ SİSTEM NASIL OLACAK

Selvi, “Dikkat ederseniz sadece “yardımcı” demedim. Çünkü bir model üzerinde çalışıyor. Görev alanları gereği işbirliği içinde olması gereken bakanlıklar arasındaki koordinasyonu sağlayacak cumhurbaşkanı yardımcıları. Ekonomi, ticaret ve sanayi gibi birbiriyle bağlantılı bakanlıklarla bir cumhurbaşkanı yardımcısının ilgili olması; dışişleri, milli savunma ve içişleri gibi güvenlikle ilgili bakanlıkların koordinasyonundan ayrı bir cumhurbaşkanı yardımcısının sorumlu olması gibi…” diyerek yeni sistem hakkında kulis bilgileri aktardı.  

ÇAVUŞOĞLU’NA GÖREV

Binali Yıldırım’ın birinci cumhurbaşkanı yardımcısı olarak kabineye gireceği iddialarını hatırlatan Selvi, “Eğer Dışişleri Bakanlığı’yla ilgili bir tasarruf olursa Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ikinci cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı konuşuluyor. Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tuttuğu başarılı bakanlardan” diyerek Çavuşoğlu’na önemli bir görev verileceğini iddia etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.