Servisçilere gözetim altında ‘çiş’

GÜNDEM 11.09.2019 - 16:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Servisçilere gözetim altında ‘çiş’

Yol belgesi almak için idrar testinden geçen okul servisi personeli bir hastane görevlisinin önünde tuvaletini yapmak zorunda. Uygulamanın rencide edici olduğunu söyleyen Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, “İnsani bir yöntem bulunsun” dedi

haberimizvar.net Okul servislerinde çalışan şoför ve rehber öğretmenlerinin her yıl yenilenmesi gereken ‘yol belgesi’ için gittikleri hastanelerde, bir personelin gözetimi altında idrar verdikleri belirtildi. Servis personelinin uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını araştırmak için yapılan idrar testinde daha önce yaşanan başkasının idrarını verme olaylarına karşı böyle bir önlem alındığı ileri sürüldü. Önlemin abartılı olduğunu söyleyen servis sahipleri ve personel, idrar vermek için bir hastane görevlisinin gözetimi ve bakışları altında çiş yapmaları gerektiğini, bu yüzden de bir sürü kişinin idrar veremediğini söyledi. TUVALET YAPARKEN BİRİ İZLİYOR Tuvalet kabininin kapısının açık tutulduğu, hastane görevlisinin her şeyi izlediği ve onun denetiminde idrar kabının doldurulduğu, kapağının kapatıldığını dile getiren okul servisi çalışanları, bunun bir insanlık ayıbı olduğunu vurguladı. Servis aracı sahipleri de yol belgesi için hastaneye gönderdikleri personelin gözetim altında çiş yapamadığı, utandığı için tahlillerin uzadığını, bir türlü idrar veremediklerini kaydederek, insani şartlar sağlanmasını istedi. ‘İNSAN ONURUNA UYGUN DEĞİL’ Bu uygulamanın hastanelerden kaynaklandığını ve rencide edici olduğunu söyleyen Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, “Kendi idrarı yerine başkasının idrarını vermesinler diye böyle bir uygulama yapılıyor, ama doğru değil. Konuyla ilgili çok fazla şikayet alıyoruz. İnsan onuruna uygun hale getirilmeli. İdrar verecek kişiler dışarıda aranıp, önlem alınıp tuvalete gönderilebilir. Farklı uygulamalar geliştirilebilir” dedi.
Yol belgesi almak için idrar testinden geçen okul servisi personeli bir hastane görevlisinin önünde tuvaletini yapmak zorunda. Uygulamanın rencide edici olduğunu söyleyen Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, “İnsani bir yöntem bulunsun” dedi

haberimizvar.net Okul servislerinde çalışan şoför ve rehber öğretmenlerinin her yıl yenilenmesi gereken ‘yol belgesi’ için gittikleri hastanelerde, bir personelin gözetimi altında idrar verdikleri belirtildi. Servis personelinin uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını araştırmak için yapılan idrar testinde daha önce yaşanan başkasının idrarını verme olaylarına karşı böyle bir önlem alındığı ileri sürüldü. Önlemin abartılı olduğunu söyleyen servis sahipleri ve personel, idrar vermek için bir hastane görevlisinin gözetimi ve bakışları altında çiş yapmaları gerektiğini, bu yüzden de bir sürü kişinin idrar veremediğini söyledi.

TUVALET YAPARKEN BİRİ İZLİYOR

Tuvalet kabininin kapısının açık tutulduğu, hastane görevlisinin her şeyi izlediği ve onun denetiminde idrar kabının doldurulduğu, kapağının kapatıldığını dile getiren okul servisi çalışanları, bunun bir insanlık ayıbı olduğunu vurguladı. Servis aracı sahipleri de yol belgesi için hastaneye gönderdikleri personelin gözetim altında çiş yapamadığı, utandığı için tahlillerin uzadığını, bir türlü idrar veremediklerini kaydederek, insani şartlar sağlanmasını istedi.

‘İNSAN ONURUNA UYGUN DEĞİL’

Bu uygulamanın hastanelerden kaynaklandığını ve rencide edici olduğunu söyleyen Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, “Kendi idrarı yerine başkasının idrarını vermesinler diye böyle bir uygulama yapılıyor, ama doğru değil. Konuyla ilgili çok fazla şikayet alıyoruz. İnsan onuruna uygun hale getirilmeli. İdrar verecek kişiler dışarıda aranıp, önlem alınıp tuvalete gönderilebilir. Farklı uygulamalar geliştirilebilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.