Cumhuriyet yazarları tahliye edildi

GÜNDEM 12.09.2019 - 21:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Cumhuriyet yazarları tahliye edildi

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nin 7 eski Cumhuriyet yazarının cezalarının infazının durdurulması kararı üzerine Kandıra Cezaevi’nden müjde geldi. Bülent Mumay, Cumhuriyet yazarlarını almak üzere şu an Kandıra Cezaevi yolunda olduklarını söyledi. Cumhuriyet yazarlarının altısı tahliye olurken, Emre İper tahliye edilmedi.

HABERİMİZ VAR – Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, 7 eski Cumhuriyet gazetesi yazarının cezalarının infazının durdurulmasına ve salıverilmelerinin istenmesine karar verdi. Cezaları 5 yıldan az olduğu için cezaevinde bulunan eski Cumhuriyet çalışanları Güray Öz, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör ve Emre İper’in 142 gün sonra tahliye işlemleri başlatıldı. Cumhuriyet yazarlarının altısı tahliye olurken, Emre İper tahliye edilmedi. Gazeteci Bülent Mumay akşam saatlerinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ağabeylerimizi, arkadaşlarımızı, meslek büyüklerimizi almak üzere Kandıra cezaevi yolundayız!” dedi.  YARGITAY TAHLİYE KARARI VERDİ Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 7 eski Cumhuriyet gazetesi yazarının cezalarının infazının durdurulmasına ve salıverilmelerinin istenmesine karar verdi. Emre İper hakkında ise onama kararı verilirken Ahmet Şık’ın örgüte yardım iddiasıyla aldığı 7 yıl 6 ay hapis cezasının bozularak, örgüt propagandası, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamaktan yargılanması gerektiğine hükmetti. 5 yılın altında ceza alan ve temyiz yolu kapalı olan Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Hakan Kara ve Önder Çelik, halen cezaevindeydi. Yargıtay, bozma kararının CMK uyarınca cezası istinafta kesinleşenlere de sirayet ettirilmesine hükmetti. Kararda, içerdekilerin cezalarının infazının durdurulmasına ve salıverilmelerine karar verildi. Karar sonrası dosya yeninden İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gidecek. EMRE İPER’İN CEZASI ONANDI Öte yandan dava kapsamında tutuklu bulunan Emre İper’in cezasının da onandığı belirtildi. Cumhuriyet gazetesi davasında 5 yılın altında hapis cezasına mahkûm edilen ve mahkûmiyet kararı onanan eski Cumhuriyet çalışanları Güray Öz, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Kara ve Mustafa Kemal Güngör 25 Nisan 2019'dan bu yana Kandıra Cezaevi'nde tutuluyordu. Kararla ilgili Bianet’ten Ayça Söylemez’e konuşan eski Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı ve davanın sanıklarından Avukat Akın Atalay, “Yargıtay kararı hapishane idaresine ulaştı, serbest kalmalarına yönelik işlemler şu anda yapılıyor. Birkaç saatte çıkmalarını bekliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)    
Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nin 7 eski Cumhuriyet yazarının cezalarının infazının durdurulması kararı üzerine Kandıra Cezaevi’nden müjde geldi. Bülent Mumay, Cumhuriyet yazarlarını almak üzere şu an Kandıra Cezaevi yolunda olduklarını söyledi. Cumhuriyet yazarlarının altısı tahliye olurken, Emre İper tahliye edilmedi.

HABERİMİZ VAR – Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, 7 eski Cumhuriyet gazetesi yazarının cezalarının infazının durdurulmasına ve salıverilmelerinin istenmesine karar verdi. Cezaları 5 yıldan az olduğu için cezaevinde bulunan eski Cumhuriyet çalışanları Güray Öz, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör ve Emre İper’in 142 gün sonra tahliye işlemleri başlatıldı. Cumhuriyet yazarlarının altısı tahliye olurken, Emre İper tahliye edilmedi. Gazeteci Bülent Mumay akşam saatlerinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ağabeylerimizi, arkadaşlarımızı, meslek büyüklerimizi almak üzere Kandıra cezaevi yolundayız!” dedi. 

YARGITAY TAHLİYE KARARI VERDİ

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 7 eski Cumhuriyet gazetesi yazarının cezalarının infazının durdurulmasına ve salıverilmelerinin istenmesine karar verdi. Emre İper hakkında ise onama kararı verilirken Ahmet Şık’ın örgüte yardım iddiasıyla aldığı 7 yıl 6 ay hapis cezasının bozularak, örgüt propagandası, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamaktan yargılanması gerektiğine hükmetti. 5 yılın altında ceza alan ve temyiz yolu kapalı olan Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Hakan Kara ve Önder Çelik, halen cezaevindeydi. Yargıtay, bozma kararının CMK uyarınca cezası istinafta kesinleşenlere de sirayet ettirilmesine hükmetti. Kararda, içerdekilerin cezalarının infazının durdurulmasına ve salıverilmelerine karar verildi. Karar sonrası dosya yeninden İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gidecek.

EMRE İPER’İN CEZASI ONANDI

Öte yandan dava kapsamında tutuklu bulunan Emre İper’in cezasının da onandığı belirtildi. Cumhuriyet gazetesi davasında 5 yılın altında hapis cezasına mahkûm edilen ve mahkûmiyet kararı onanan eski Cumhuriyet çalışanları Güray Öz, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Kara ve Mustafa Kemal Güngör 25 Nisan 2019'dan bu yana Kandıra Cezaevi'nde tutuluyordu. Kararla ilgili Bianet’ten Ayça Söylemez’e konuşan eski Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı ve davanın sanıklarından Avukat Akın Atalay, “Yargıtay kararı hapishane idaresine ulaştı, serbest kalmalarına yönelik işlemler şu anda yapılıyor. Birkaç saatte çıkmalarını bekliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.