Açıklama

13.09.2019 - 15:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Açıklama

haberimizvar.net adlı haber sitesinde 9 Ağustos 2019 tarihinde yayımlanan, Genel Yayın Yönetmeni İdris Özyol’un “Bu Sorulara Kim Cevap Verecek” adlı köşesine istinaden,  ASAT Atıksu Arıtma Tesisleri İşletme Müdürlüğü Sorumlusu Münevver Ateş açıklama gönderdi. Ateş söz konusu açıklamada şunları dedi:   “ASAT Genel Müdürlüğü’nde çalışma hayatıma, 2000 yılında o dönemde Su ve Atıksu Hizmetlerini yürüten ANTSU AŞ. firmasında ‘gazete ilanına’ müracaat ederek başladım. Herhangi bir referans veya kişi/kişiler aracılığı ile değil, tamamen çalışacağım işin niteliğine uygun kritere sahip olmam sebebi ile işe alındım. 19 senedir de ASAT Genel Müdürlüğü’nde atıksu arıtma konusunda yatırım, işletme, planlama ve başka pek çok aşamada görev aldım. Çalışma hayatım boyunca hiçbir zaman birinin adamı olmadığım gibi kimseye de torpil yaptırarak makam, mevkii sahibi olmadım. Eşim kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, yol vb. altyapı konularında çalışmakta olup, kurumda hizmet verdiğim 19 yıl boyunca kendisi ve firması Genel Müdürlüğümüz’de hiçbir “Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı” projesi ve/veya yapım işi içinde bulunmamış hatta fiyat teklifi dahi vermemişlerdir. Kaldı ki her yıl Sayıştay Başkanlığı, İç Denetim Birimi, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu tarafından denetlenen ve yasa ve yönetmeliklere tamamen bağlı olarak çalışan ASAT Genel Müdürlüğü bünyesinde, iddia edildiği gibi ALDAŞ A.Ş. üzerinden yönlendirme yapmış olduğum bilgisi kesinlikle yanlış, asılsız, şahsımın ve kurumun itibarına zarar veren ithamlardır. Atıksu Arıtma Tesisleri İşletme Müdürlüğü sorumlusu görevimi, 2560 Sayılı yasaya tabi olan Kurumumuzun yasal mevzuatına uygun bir şekilde, haysiyetim ve tenkil bilgim ile yerine getirmekte olup, şahsiyetimin, toplum ve kurum nezdinde herhangi bir şaibesi bulunmamaktadır. Şahsım ve eşimle ilgili bu iftirayı ortaya atanlar en hafif tabirle müfteridirler. İşimle ilgili söyleyecek söz bulamayan insanlar, eşim üzerinden polemik yaratarak, beni ve kurumuzu zan altında bırakmaya ve kamuoyu nezdinden küçük düşürmeye çalışmaktadırlar.”

haberimizvar.net adlı haber sitesinde 9 Ağustos 2019 tarihinde yayımlanan, Genel Yayın Yönetmeni İdris Özyol’un “Bu Sorulara Kim Cevap Verecek” adlı köşesine istinaden,  ASAT Atıksu Arıtma Tesisleri İşletme Müdürlüğü Sorumlusu Münevver Ateş açıklama gönderdi.

Ateş söz konusu açıklamada şunları dedi:  
“ASAT Genel Müdürlüğü’nde çalışma hayatıma, 2000 yılında o dönemde Su ve Atıksu Hizmetlerini yürüten ANTSU AŞ. firmasında ‘gazete ilanına’ müracaat ederek başladım. Herhangi bir referans veya kişi/kişiler aracılığı ile değil, tamamen çalışacağım işin niteliğine uygun kritere sahip olmam sebebi ile işe alındım. 19 senedir de ASAT Genel Müdürlüğü’nde atıksu arıtma konusunda yatırım, işletme, planlama ve başka pek çok aşamada görev aldım. Çalışma hayatım boyunca hiçbir zaman birinin adamı olmadığım gibi kimseye de torpil yaptırarak makam, mevkii sahibi olmadım. Eşim kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, yol vb. altyapı konularında çalışmakta olup, kurumda hizmet verdiğim 19 yıl boyunca kendisi ve firması Genel Müdürlüğümüz’de hiçbir “Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı” projesi ve/veya yapım işi içinde bulunmamış hatta fiyat teklifi dahi vermemişlerdir. Kaldı ki her yıl Sayıştay Başkanlığı, İç Denetim Birimi, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu tarafından denetlenen ve yasa ve yönetmeliklere tamamen bağlı olarak çalışan ASAT Genel Müdürlüğü bünyesinde, iddia edildiği gibi ALDAŞ A.Ş. üzerinden yönlendirme yapmış olduğum bilgisi kesinlikle yanlış, asılsız, şahsımın ve kurumun itibarına zarar veren ithamlardır. Atıksu Arıtma Tesisleri İşletme Müdürlüğü sorumlusu görevimi, 2560 Sayılı yasaya tabi olan Kurumumuzun yasal mevzuatına uygun bir şekilde, haysiyetim ve tenkil bilgim ile yerine getirmekte olup, şahsiyetimin, toplum ve kurum nezdinde herhangi bir şaibesi bulunmamaktadır. Şahsım ve eşimle ilgili bu iftirayı ortaya atanlar en hafif tabirle müfteridirler. İşimle ilgili söyleyecek söz bulamayan insanlar, eşim üzerinden polemik yaratarak, beni ve kurumuzu zan altında bırakmaya ve kamuoyu nezdinden küçük düşürmeye çalışmaktadırlar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.