AKP’den izinsiz tek kuruş ödeme yok!

16.09.2019 - 15:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKP’den izinsiz tek kuruş ödeme yok!

AK Parti kurmayları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmak üzere Yerel Yönetimler Yasası’nda yeni düzenlemeler yapıyor. Biz de www.haberimizvar.net olarak hepimizi ilgilendiren konuyu yakından takip ediyoruz. Yerel Yönetimler Yasası ile ilgili düzenlemelerin içeriğinde çok önemli bir madde olacak. Bu maddeye göre, artık tüm belediyeler düzenlemenin yasalaşmasıyla, tek kalem alımlarını bile online sistemle ilgili bakanlığın onayı ile gerçekleştirebilecek. Onay gelmediği takdirde belediyelerin kasalarından ödeme yapılamayacak. Türkiye’de toplam 1397 belediye var. Her belediyenin ayrı gider kalemlerinin hesabını yapamıyorum bile… Aklınıza gelecek her satın alma, doğrudan temin ve ihalenin ödemeleriyle ilgili İçişleri, Çevre ve Şehircilik ile Maliye’nin onayı beklenecek. Her ne kadar günümüz teknoloji zamanı olsa da, her bir işlem için ‘onay’ beklemek, zaman değerlendirmesini alt üst edecek. Olmadı, yerel yönetimler göbekten merkez hükümete bağlı olarak çalışmak zorunda kalacak. Olmadı, işlemden önce gerekli hizmet için bile ilgili bakanlıklarla ön görüşmeler yapılması gerekecek. AK Parti’ye göre bunun adı ‘israfı önleme’ çalışması… Hatta yerel yönetimlerin gücünü arttırma değişiklikleri… Belediyeler İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan tek tip yazılım programını kullanacak. Tek tip yazılım programı sayesinde online işlemler gerçekleşecek. Sadece alım satım değil, belediye içi atamalar, görevlendirmeler bu yazılım sistemi içinde akıp gidecek. Yeni düzenlemeye göre, yerel yönetimler, tüm işlemlerini, İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilecek e-belediye bilgi sistemini kullanarak yapacak ve raporlayacak. Dağın görünmeyen kısmına gelelim; yapılan işlemler sonunda üretilen veriler de bakanlıkta bulunan merkezi veri tabanında tutulacak. Belediyeler hiçbir şekilde verilerini kendileri tutamayacak. Alın size yerel yönetimler düzenlemesi!

AK Parti kurmayları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmak üzere Yerel Yönetimler Yasası’nda yeni düzenlemeler yapıyor. Biz de www.haberimizvar.net olarak hepimizi ilgilendiren konuyu yakından takip ediyoruz.

Yerel Yönetimler Yasası ile ilgili düzenlemelerin içeriğinde çok önemli bir madde olacak. Bu maddeye göre, artık tüm belediyeler düzenlemenin yasalaşmasıyla, tek kalem alımlarını bile online sistemle ilgili bakanlığın onayı ile gerçekleştirebilecek. Onay gelmediği takdirde belediyelerin kasalarından ödeme yapılamayacak.

Türkiye’de toplam 1397 belediye var. Her belediyenin ayrı gider kalemlerinin hesabını yapamıyorum bile…

Aklınıza gelecek her satın alma, doğrudan temin ve ihalenin ödemeleriyle ilgili İçişleri, Çevre ve Şehircilik ile Maliye’nin onayı beklenecek. Her ne kadar günümüz teknoloji zamanı olsa da, her bir işlem için ‘onay’ beklemek, zaman değerlendirmesini alt üst edecek.

Olmadı, yerel yönetimler göbekten merkez hükümete bağlı olarak çalışmak zorunda kalacak.

Olmadı, işlemden önce gerekli hizmet için bile ilgili bakanlıklarla ön görüşmeler yapılması gerekecek.

AK Parti’ye göre bunun adı ‘israfı önleme’ çalışması…

Hatta yerel yönetimlerin gücünü arttırma değişiklikleri…

Belediyeler İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan tek tip yazılım programını kullanacak. Tek tip yazılım programı sayesinde online işlemler gerçekleşecek. Sadece alım satım değil, belediye içi atamalar, görevlendirmeler bu yazılım sistemi içinde akıp gidecek. Yeni düzenlemeye göre, yerel yönetimler, tüm işlemlerini, İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilecek e-belediye bilgi sistemini kullanarak yapacak ve raporlayacak. Dağın görünmeyen kısmına gelelim; yapılan işlemler sonunda üretilen veriler de bakanlıkta bulunan merkezi veri tabanında tutulacak. Belediyeler hiçbir şekilde verilerini kendileri tutamayacak.

Alın size yerel yönetimler düzenlemesi!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.