H&M’de greve doğru

EKONOMİ 19.09.2019 - 17:27, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

H&M’de greve doğru

Türk- İş'e bağlı Koop-İş Sendikası'yla İsveç giyim markası H&M arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine sendika grev kararı aldı. H&M işçileri 4 Ekim'de yapılan grev öncesinde 21 Eylül Cumartesi günü basın açıklaması düzenleyecek

haberimizvar.net Koop-İş Sendikası'nın perakende giyim mağazalarındaki ilk sendikal örgütlenmeyi gerçekleştirdiği H&M’le yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, beş toplantı yapıldı, 36 madde üzerinde uzlaşmaya varıldı. Ancak, sözleşmenin ücretler başta olmak üzere diğer önemli maddeleri ile ilgili uzlaşma sağlanamadı. Resmi arabulucu sürecinden de sonuç alınamaması üzerine grev aşamasına gelindi. Sendikadan yapılan açıklamada zam ve yan haklar konusunda yetersiz bir teklif alındığı belirtildi.  Görüşmelerde üzerinde anlaşılan kapsam maddesine göre yaklaşık 2 bin 620 çalışan sözleşme kapsamında. DAYANIŞMAYA ÇAĞRI Koop-İş Sendikası Antalya Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre, 21 Eylül Cumartesi günü Antalya’da bulunan H&M mağazalarının çalışanları saat 15.00’da Mark Antalya AVM önünde basın açıklaması yapmak için toplanacak. Sendikadan yapılan açıklamada, “İşçi sınıfının huzuru ve refahı için çalışan sendikamızın, H&M çalışanlarının hak ve çıkarlarını korumak adına almış olduğu grev kararının ilanı ve basın açıklaması için 21 Eylül Cumartesi günü saat 15.00’da basın açıklaması gerçekleştireceğiz” denilerek imkanı olana sendika üyelerini, diğer sendikaları ve vatandaşları dayanışmaya çağırdı.
Türk- İş'e bağlı Koop-İş Sendikası'yla İsveç giyim markası H&M arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine sendika grev kararı aldı. H&M işçileri 4 Ekim'de yapılan grev öncesinde 21 Eylül Cumartesi günü basın açıklaması düzenleyecek

haberimizvar.net Koop-İş Sendikası'nın perakende giyim mağazalarındaki ilk sendikal örgütlenmeyi gerçekleştirdiği H&M’le yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, beş toplantı yapıldı, 36 madde üzerinde uzlaşmaya varıldı. Ancak, sözleşmenin ücretler başta olmak üzere diğer önemli maddeleri ile ilgili uzlaşma sağlanamadı. Resmi arabulucu sürecinden de sonuç alınamaması üzerine grev aşamasına gelindi. Sendikadan yapılan açıklamada zam ve yan haklar konusunda yetersiz bir teklif alındığı belirtildi.  Görüşmelerde üzerinde anlaşılan kapsam maddesine göre yaklaşık 2 bin 620 çalışan sözleşme kapsamında.

DAYANIŞMAYA ÇAĞRI

Koop-İş Sendikası Antalya Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre, 21 Eylül Cumartesi günü Antalya’da bulunan H&M mağazalarının çalışanları saat 15.00’da Mark Antalya AVM önünde basın açıklaması yapmak için toplanacak. Sendikadan yapılan açıklamada, “İşçi sınıfının huzuru ve refahı için çalışan sendikamızın, H&M çalışanlarının hak ve çıkarlarını korumak adına almış olduğu grev kararının ilanı ve basın açıklaması için 21 Eylül Cumartesi günü saat 15.00’da basın açıklaması gerçekleştireceğiz” denilerek imkanı olana sendika üyelerini, diğer sendikaları ve vatandaşları dayanışmaya çağırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.