İstiklal Marşı’ndan Kurtuluş Savaşı çıkartıldı!

GÜNDEM 25.09.2019 - 12:45, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İstiklal Marşı’ndan Kurtuluş Savaşı çıkartıldı!

‘İstiklâl Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü’ yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, ‘Kurtuluş Savaşı’ ibaresi çıkarıldı, yerine ‘Milli Mücadele’ ifadesi konuldu. Mehmet Akif Ersoy da 1 hafta boyunca anılacak

haberimizvar.net Resmi Gazete’de bugün yayınlanan “İstiklâl Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü” hakkındaki yönetmelik değişikliğinde, daha önceki yönetmelikte geçen ‘Kurtuluş Savaşı’ ibaresinin çıkarıldığı, yerine ‘Milli Mücadele’ ifadesinin konulduğu dikkat çekti. Yeni yönetmelikle daha önce 1 gün olarak düzenlenen anma gününün yanına 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası da eklendi. Böylece İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarihe bir gün ayrılırken, Ersoy’a bir hafta anma programı yapılacak. DAHA ÖNCEKİ YÖNETMELİK 7 Mart 2008 tarihli eski genelgenin amaç ve kapsam kısmında, “Bu yönetmeliğin amacı; Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği 12 Mart gününün, geniş çapta ve sistemli bir şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil kuruluşların katılımının sağlanması suretiyle anılmasına ve Mehmet Akif Ersoy’un anlatılmasına yönelik faaliyetlerle ilgili esas ve usulleri belirlemektir” deniliyordu. BUGÜN ÇIKAN YÖNETMELİK Bugün yayınlanan genelgede ise ‘amaç’ ve ‘kapsam’ kısımları birbirinden ayrılarak, ‘amaç’ bölümü şu şekilde değiştirildi: “Bu yönetmeliğin amacı; Millî Mücadele’nin amacını ve ruhunu, milletin birlik ve beraberliği ile bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklâl Marşı’nın kabul edildiği 12 Mart günü ile 20-27 Aralık Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Haftası’nın, kitlelerle birlikte ve sistemli bir şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yurt dışı temsilcilikleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımının sağlanması suretiyle anılmasına ve Mehmet Âkif Ersoy’un anlatılmasına yönelik tema ve buna ilişkin faaliyetlerle ilgili esas ve usulleri belirlemektir”.
‘İstiklâl Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü’ yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, ‘Kurtuluş Savaşı’ ibaresi çıkarıldı, yerine ‘Milli Mücadele’ ifadesi konuldu. Mehmet Akif Ersoy da 1 hafta boyunca anılacak

haberimizvar.net Resmi Gazete’de bugün yayınlanan “İstiklâl Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü” hakkındaki yönetmelik değişikliğinde, daha önceki yönetmelikte geçen ‘Kurtuluş Savaşı’ ibaresinin çıkarıldığı, yerine ‘Milli Mücadele’ ifadesinin konulduğu dikkat çekti. Yeni yönetmelikle daha önce 1 gün olarak düzenlenen anma gününün yanına 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası da eklendi. Böylece İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarihe bir gün ayrılırken, Ersoy’a bir hafta anma programı yapılacak.

DAHA ÖNCEKİ YÖNETMELİK

7 Mart 2008 tarihli eski genelgenin amaç ve kapsam kısmında, “Bu yönetmeliğin amacı; Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği 12 Mart gününün, geniş çapta ve sistemli bir şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil kuruluşların katılımının sağlanması suretiyle anılmasına ve Mehmet Akif Ersoy’un anlatılmasına yönelik faaliyetlerle ilgili esas ve usulleri belirlemektir” deniliyordu.

BUGÜN ÇIKAN YÖNETMELİK

Bugün yayınlanan genelgede ise ‘amaç’ ve ‘kapsam’ kısımları birbirinden ayrılarak, ‘amaç’ bölümü şu şekilde değiştirildi: “Bu yönetmeliğin amacı; Millî Mücadele’nin amacını ve ruhunu, milletin birlik ve beraberliği ile bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklâl Marşı’nın kabul edildiği 12 Mart günü ile 20-27 Aralık Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Haftası’nın, kitlelerle birlikte ve sistemli bir şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yurt dışı temsilcilikleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımının sağlanması suretiyle anılmasına ve Mehmet Âkif Ersoy’un anlatılmasına yönelik tema ve buna ilişkin faaliyetlerle ilgili esas ve usulleri belirlemektir”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.