AKP’liler vatandaşın gözüne nasıl bakacak?

02.10.2019 - 18:21, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKP’liler vatandaşın gözüne nasıl bakacak?

Bizim toplumumuzun ilginç bir yapısı vardır. Bıçak kemiğe dayandığında beklenmedik tavır içine girer. ‘Bu oldu eyvah dersiniz’ ses çıkmaz, ‘tamam şimdi gerekeni yapar’ dersiniz beklenen olmaz, ne zaman ki uzanan eller ceplere dokunur işte o zaman kim olursa, olsun ‘veryansın’ başlar.17 yıldır iktidarda olan AKP, onu dedi olmadı, bunu dedi olmadı, şunu yaptı bilmedi, bunu yaptı sormadı, ama şimdi durum başka… Herkes oturmuş ev giderlerinin aylık maliyetlerini hesaplıyor… Kazanamadığı paranın umudunu kaybetmiş vatandaş, işin içinden çıkamıyor… ‘Adalet’ denildiğinde ‘kadın ismi’ diye dalga geçenler, ‘hırsız var’ denildiğinde ‘sana ne oluyor benim hırsızım’ diyenler, ‘özgürlük’ denildiğinde ‘ne özgürlüğü’ diye yanıt verenler, ‘vatan’ dediğimizde ‘beka sorunu’ borazanlığı yapanlar, ‘demokrasi’ dediğinizde ‘ihtiyacımız mı var?’ vurdumduymazlığı içinde gününü gün edenler bugün hakkaniyet peşinde koşar oldu. Hayata dair her şeye zam yapılınca, elektrik, su, doğalgaz zam oran hesaplamalarını tamamlayanlar bugün AKP’lilerden yanıt bekliyor. Vatandaş zam oranlarının matematik hesabı içindeyken, dün istikrar için yüzde 50+1 kuralı şart diye söylemlerde bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yeniden seçilebilmek için şimdiden yüzde 40+1 hesabını yapmaya başladı bile… İktidarın hesabıyla, vatandaşın hesabı farklı olunca her şey karışıyor bu ülkede… Hal böyle iken, olan AKP’li siyasetçilere olacak. Sokakta vatandaşın gözünün içine baka baka hakkaniyeti arayan seçmenlerine AKP’liler ne cevap verecek? Ya da verecek cevapları var mı? 17 yıldır yönettiğiniz ülkede vatandaşının cebinden çıkan zamlara AKP’liler ne yanıt verecek inanın merak ediyorum. Burada bir hatırlatma yapmadan geçemeyeceğim. Türk Dil Kurumu ‘siyaset’ kelimesinin anlamını şöyle açıklıyor: Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış. AKP’liler 17 yıldır düzenledikleri ve yürüttükleri sanatı (!) bir anlatsınlar da dinleyelim…

Bizim toplumumuzun ilginç bir yapısı vardır. Bıçak kemiğe dayandığında beklenmedik tavır içine girer. ‘Bu oldu eyvah dersiniz’ ses çıkmaz, ‘tamam şimdi gerekeni yapar’ dersiniz beklenen olmaz, ne zaman ki uzanan eller ceplere dokunur işte o zaman kim olursa, olsun ‘veryansın’ başlar.17 yıldır iktidarda olan AKP, onu dedi olmadı, bunu dedi olmadı, şunu yaptı bilmedi, bunu yaptı sormadı, ama şimdi durum başka…

Herkes oturmuş ev giderlerinin aylık maliyetlerini hesaplıyor…

Kazanamadığı paranın umudunu kaybetmiş vatandaş, işin içinden çıkamıyor…

‘Adalet’ denildiğinde ‘kadın ismi’ diye dalga geçenler, ‘hırsız var’ denildiğinde ‘sana ne oluyor benim hırsızım’ diyenler, ‘özgürlük’ denildiğinde ‘ne özgürlüğü’ diye yanıt verenler, ‘vatan’ dediğimizde ‘beka sorunu’ borazanlığı yapanlar, ‘demokrasi’ dediğinizde ‘ihtiyacımız mı var?’ vurdumduymazlığı içinde gününü gün edenler bugün hakkaniyet peşinde koşar oldu.

Hayata dair her şeye zam yapılınca, elektrik, su, doğalgaz zam oran hesaplamalarını tamamlayanlar bugün AKP’lilerden yanıt bekliyor.

Vatandaş zam oranlarının matematik hesabı içindeyken, dün istikrar için yüzde 50+1 kuralı şart diye söylemlerde bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yeniden seçilebilmek için şimdiden yüzde 40+1 hesabını yapmaya başladı bile…

İktidarın hesabıyla, vatandaşın hesabı farklı olunca her şey karışıyor bu ülkede…

Hal böyle iken, olan AKP’li siyasetçilere olacak. Sokakta vatandaşın gözünün içine baka baka hakkaniyeti arayan seçmenlerine AKP’liler ne cevap verecek? Ya da verecek cevapları var mı?

17 yıldır yönettiğiniz ülkede vatandaşının cebinden çıkan zamlara AKP’liler ne yanıt verecek inanın merak ediyorum.

Burada bir hatırlatma yapmadan geçemeyeceğim. Türk Dil Kurumu ‘siyaset’ kelimesinin anlamını şöyle açıklıyor: Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış.

AKP’liler 17 yıldır düzenledikleri ve yürüttükleri sanatı (!) bir anlatsınlar da dinleyelim…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.