Antalyalı sendika başkanı damada kafa tuttu

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.10.2019 - 12:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalyalı sendika başkanı damada kafa tuttu

Bakan Albayrak’ın Hükümetin Yeni Ekonomi Programı’nda yer alan “norm fazlası personelin yeniden yerleştirilmesi yapılacak” açıklamasının ardından Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Bahane arıyorlar resmen bunun adı sürgün” dedi

haberimizvar.net Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Hükümetin Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP) yer alan “norm fazlası personelin yeniden yerleştirilmesi yapılacak” hedefi, Antalyalı sendika genel başkanı Mehmet Balık tarafından “memura sürgün” olarak nitelendirildi. Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Norm fazlasından kasıt sürgünle başka yere göndermek için bahane bulmaktır” dedi. YENİ SİSTEM DENİLDİ Uzun süredir 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda değişiklik yapmak isteyen AK Parti iktidarı, bunun ilk adımlarını attı. “Performansa göre ücret” hedefini de akla getiren YEP’te şöyle denildi:“Kamuda kadro ve pozisyonların iş tanımları yapılacak, çalışanların yetkinlikleri belirlenecek, norm kadro çalışmaları gerçekleştirilecek, iş tanımı ve yetkinlikler dikkate alınarak normfazlası personelin yeniden yerleştirilmesi yapılacak, hedef ve yetkinlik bazlı performans değerlendirme sistemi oluşturularak başarılı personelin ödüllendirilmesini sağlayacak Kamuİnsan Kaynakları Yönetim Sistemi kurulacaktır.” AÇTIĞI AĞZINI; YUMDU GÖZÜNÜ Hedefte yer alan çalışanların “yetkinliklerinin” nasıl ve kim tarafından değerlendirileceği soru işareti yaratacağını belirten Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Balık, “Ayrıca bu tür değerlendirmelerde objektifliğin nasıl sağlanacağı da belirsiz. Yine çalışanların performanslarının” nasıl ölçüleceği de tartışmalı. Norm fazlasından kasıt sürgünle başka yere göndermek için bahane bulmak” dedi. Balık, iktidarın kendine yakın isimleri kamuyayerleştirmek istediğini vurguladı.
Bakan Albayrak’ın Hükümetin Yeni Ekonomi Programı’nda yer alan “norm fazlası personelin yeniden yerleştirilmesi yapılacak” açıklamasının ardından Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Bahane arıyorlar resmen bunun adı sürgün” dedi

haberimizvar.net Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Hükümetin Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP) yer alan “norm fazlası personelin yeniden yerleştirilmesi yapılacak” hedefi, Antalyalı sendika genel başkanı Mehmet Balık tarafından “memura sürgün” olarak nitelendirildi. Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Norm fazlasından kasıt sürgünle başka yere göndermek için bahane bulmaktır” dedi.

YENİ SİSTEM DENİLDİ

Uzun süredir 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda değişiklik yapmak isteyen AK Parti iktidarı, bunun ilk adımlarını attı. “Performansa göre ücret” hedefini de akla getiren YEP’te şöyle denildi:“Kamuda kadro ve pozisyonların iş tanımları yapılacak, çalışanların yetkinlikleri belirlenecek, norm kadro çalışmaları gerçekleştirilecek, iş tanımı ve yetkinlikler dikkate alınarak normfazlası personelin yeniden yerleştirilmesi yapılacak, hedef ve yetkinlik bazlı performans değerlendirme sistemi oluşturularak başarılı personelin ödüllendirilmesini sağlayacak Kamuİnsan Kaynakları Yönetim Sistemi kurulacaktır.”

AÇTIĞI AĞZINI; YUMDU GÖZÜNÜ

Hedefte yer alan çalışanların “yetkinliklerinin” nasıl ve kim tarafından değerlendirileceği soru işareti yaratacağını belirten Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Balık, “Ayrıca bu tür değerlendirmelerde objektifliğin nasıl sağlanacağı da belirsiz. Yine çalışanların performanslarının” nasıl ölçüleceği de tartışmalı. Norm fazlasından kasıt sürgünle başka yere göndermek için bahane bulmak” dedi. Balık, iktidarın kendine yakın isimleri kamuyayerleştirmek istediğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.