Yörük Toyu’nu İlk kez kadın başlattı

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 06.10.2019 - 15:35, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Yörük Toyu’nu İlk kez kadın başlattı

Türkiye’de ilk kez Yörük İl Hatunu olan Sibel Gezen Uluslararası Yörük Toyu’nu başlattı.

haberimizvar.net- Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yörük İl Hatunu Sibel Gezen, 26’ıncı Uluslararası Yörük Toyu’na Yörük kültürüne gönül vermiş Antalyalılarla birlikte Yörük Toyu’nu başlattı. Dün start alan ve bugünde devam eden Uluslararası Yörük Toyu, Sibel Gezen’in önderliğinde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve çok sayıda Antalyalı’nın katılımıyla başladı. YÖRÜK GÖÇÜ’NÜ TEMSİL ETTİLER Dokuma Park’ta sergi açılışının ardından duaların okunmasıyla başlayan Yörük göçünün temsil edildiği yürüşte önde İl Hatunu Sibel Gezen önderliğindeki katılımcılar, Yörük Göçü’nü birlikte gerçekleştirdi. Göçün ardından uluslararası halk oyunları gösterileri, geleneksel Yörük düğünü ve THM Sanatçısı Neslihan Yılmaz konseri katılımcıları coşturdu. BUGÜN PİKNİK VAR Bugün Düzlerçamı Piknik Alanı’nda başlayan piknik programında Yörük yemekleri tanıtımı, halk oyunları gösterileri ve halk ozanları programı yapılacak. ” 
Türkiye’de ilk kez Yörük İl Hatunu olan Sibel Gezen Uluslararası Yörük Toyu’nu başlattı.

haberimizvar.net- Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yörük İl Hatunu Sibel Gezen, 26’ıncı Uluslararası Yörük Toyu’na Yörük kültürüne gönül vermiş Antalyalılarla birlikte Yörük Toyu’nu başlattı. Dün start alan ve bugünde devam eden Uluslararası Yörük Toyu, Sibel Gezen’in önderliğinde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve çok sayıda Antalyalı’nın katılımıyla başladı.

YÖRÜK GÖÇÜ’NÜ TEMSİL ETTİLER

Dokuma Park’ta sergi açılışının ardından duaların okunmasıyla başlayan Yörük göçünün temsil edildiği yürüşte önde İl Hatunu Sibel Gezen önderliğindeki katılımcılar, Yörük Göçü’nü birlikte gerçekleştirdi. Göçün ardından uluslararası halk oyunları gösterileri, geleneksel Yörük düğünü ve THM Sanatçısı Neslihan Yılmaz konseri katılımcıları coşturdu.

BUGÜN PİKNİK VAR

Bugün Düzlerçamı Piknik Alanı’nda başlayan piknik programında Yörük yemekleri tanıtımı, halk oyunları gösterileri ve halk ozanları programı yapılacak. ” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.