5 yılda 79 projeye 19 milyar

GÜNDEM 11.10.2019 - 12:59, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

5 yılda 79 projeye 19 milyar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, 2020-2024 yılları arası 5 yıllık dönemi kapsayan Stratejik Plan, oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Böcek, 5 yıllık süre içerisinde 79 projeye toplam 19 milyar liralık yatırım öngördüklerini söyledi.

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı devam meclisi, Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. 22 maddenin değerlendirildiği mecliste, Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıllık stratejik planı ele alındı. Kanun gereği seçimler bittikten sonra 6 ayda hazırlanması gereken stratejik plana, AK Partili meclis üyeleri komisyon toplantısında çekimser oy kullandı. Ancak meclis oylamasında AK Parti grubu bu kararını değiştirerek maddeye 'evet' dedi. Plan, oy birliğiyle kabul edildi. GERİ BİLDİRİME GÖRE HAZIRLANDI Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kanun gereği planın hazırlanması gerektiğini belirterek, "5 yıllık bir hedef ortaya koyduk. 19 ilçeyi dolaştık. Geri bildirime göre hazırladık. Güzel bir Antalya için oluşturulan stratejik planda seçim vaatleri yer alıyor. Revize etmemizi istediğiniz projenin üstünde de dururuz dedi. 5 yılda 79 proje için 19 milyar yatırım öngördük" dedi. SOSYAL BELEDİYECİLİK NOTU CHP grubu sözcüsü Deniz Filiz, planın kente katma değer kazandıracağını söyledi. Planın katılımcı anlayış ile hazırlandığını belirten Filiz, "79 projeyi bu stratejik planda değerlendirdik. Antalyamızın marka değerini yükseltmek, kurallı kimlik şehir haline getirmek amacındayız. Sosyal belediyeciliği göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz" diye konuştu. PARTİLERDEN PLANA DESTEK AK Parti Sözcüsü Nafiz Tanır ise 11 stratejik amacın öngörüldüğünü belirterek, Konyaaltı-Kundu arasındaki 4'üncü etap raylı sistem projesi ile Lara Kent Parkı ve Sahil Projesi'nin dikkatini çektiğini söyledi. MHP'li Selçuk Senirli ise projelerin takipçisi olacaklarını belirterek, "Hizmetin yanında olacağız. Hedeflere ulaşan belediye olmayı isteriz. Başarılar yarışsın istiyoruz" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, 2020-2024 yılları arası 5 yıllık dönemi kapsayan Stratejik Plan, oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Böcek, 5 yıllık süre içerisinde 79 projeye toplam 19 milyar liralık yatırım öngördüklerini söyledi.

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı devam meclisi, Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. 22 maddenin değerlendirildiği mecliste, Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıllık stratejik planı ele alındı. Kanun gereği seçimler bittikten sonra 6 ayda hazırlanması gereken stratejik plana, AK Partili meclis üyeleri komisyon toplantısında çekimser oy kullandı. Ancak meclis oylamasında AK Parti grubu bu kararını değiştirerek maddeye 'evet' dedi. Plan, oy birliğiyle kabul edildi.

GERİ BİLDİRİME GÖRE HAZIRLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kanun gereği planın hazırlanması gerektiğini belirterek, "5 yıllık bir hedef ortaya koyduk. 19 ilçeyi dolaştık. Geri bildirime göre hazırladık. Güzel bir Antalya için oluşturulan stratejik planda seçim vaatleri yer alıyor. Revize etmemizi istediğiniz projenin üstünde de dururuz dedi. 5 yılda 79 proje için 19 milyar yatırım öngördük" dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK NOTU

CHP grubu sözcüsü Deniz Filiz, planın kente katma değer kazandıracağını söyledi. Planın katılımcı anlayış ile hazırlandığını belirten Filiz, "79 projeyi bu stratejik planda değerlendirdik. Antalyamızın marka değerini yükseltmek, kurallı kimlik şehir haline getirmek amacındayız. Sosyal belediyeciliği göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz" diye konuştu.

PARTİLERDEN PLANA DESTEK

AK Parti Sözcüsü Nafiz Tanır ise 11 stratejik amacın öngörüldüğünü belirterek, Konyaaltı-Kundu arasındaki 4'üncü etap raylı sistem projesi ile Lara Kent Parkı ve Sahil Projesi'nin dikkatini çektiğini söyledi. MHP'li Selçuk Senirli ise projelerin takipçisi olacaklarını belirterek, "Hizmetin yanında olacağız. Hedeflere ulaşan belediye olmayı isteriz. Başarılar yarışsın istiyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.