ASMEK kursları ertelendi

GÜNDEM 11.10.2019 - 14:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

ASMEK kursları ertelendi

Milli Eğitim Bakanlığı’yla yaşanan sözleşme krizi nedeniyle sadece sertifikasız ‘hobi kurslarına’ devam kararı verilen Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait ASMEK kursları ikinci bir duyuruya kadar tekrar ertelendi.

haberimizvar.net Büyükşehir Belediyesi’ne ait Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında yaşanan sözleşme krizi yılan hikayesine döndü. 300 öğretmeni kapsayan krizin çözülmemesi üzerine meslek edindirme kurslarından vazgeçmek zorunda kalan ASMEK’e kayıtlar sadece sanat ve hobi kursları için alınmaya başlandı. Kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika yerine katılım belgesi verileceği duyuruldu. Fakat ASMEK öğretmenlerine bugün gönderilen mesajla kursların ikinci bir duyuruya kadar ertelendiği duyuruldu. PROTOKOL SÜRECİ DEVAM EDİYOR Daha önce Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı ASMEK, yeni dönemde Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlandı. Dün ASMEK öğretmenlerini toplayan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Güven Ulutekin sürece ilişkin bilgi verdi. Bugün ise öğretmenlere SMS mesajı gönderen Büyükşehir Belediyesi, “2019/2020 Eğitim Öğretim yılı ASMEK kursları, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılacak olan protokol imza süreci devam ettiği için ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir” açıklamasında bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı’yla yaşanan sözleşme krizi nedeniyle sadece sertifikasız ‘hobi kurslarına’ devam kararı verilen Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait ASMEK kursları ikinci bir duyuruya kadar tekrar ertelendi.

haberimizvar.net Büyükşehir Belediyesi’ne ait Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında yaşanan sözleşme krizi yılan hikayesine döndü. 300 öğretmeni kapsayan krizin çözülmemesi üzerine meslek edindirme kurslarından vazgeçmek zorunda kalan ASMEK’e kayıtlar sadece sanat ve hobi kursları için alınmaya başlandı. Kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika yerine katılım belgesi verileceği duyuruldu. Fakat ASMEK öğretmenlerine bugün gönderilen mesajla kursların ikinci bir duyuruya kadar ertelendiği duyuruldu.

PROTOKOL SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Daha önce Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı ASMEK, yeni dönemde Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlandı. Dün ASMEK öğretmenlerini toplayan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Güven Ulutekin sürece ilişkin bilgi verdi. Bugün ise öğretmenlere SMS mesajı gönderen Büyükşehir Belediyesi, “2019/2020 Eğitim Öğretim yılı ASMEK kursları, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılacak olan protokol imza süreci devam ettiği için ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.