CHP’de Yasin Karasu kampanyası

SİYASET 18.10.2019 - 19:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP’de Yasin Karasu kampanyası

CHP’ye yönelttiği eleştirilerden dolayı geçen yıl ihraç edilen Mustafa Akaydın’ın eski siyasi danışmanı Yasin Karasu’nun yeniden partiye dönmesi için imza kampanyası başlatıldı.

HABERİMİZ VAR – Dijital imza kampanyaları platformu change.org’ta bir kampanya başlatan CHP üyesi Atıl Şener, partiden ihraç edilen Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın’ın siyasi danışmanı Emrah Yasin Karasu’nun geri alınmasını istedi. CHP Genel Merkezi, Parti Meclisi ve İl Başkanlığını muhatap alan “Yasin Karasu’nun CHP’den sürgününe son verilsin” başlıklı kampanyanın açıklama metninde, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir’. Bu söz, biz CHP’ye gönül vermiş parti emekçileri için o kadar önemlidir ki aslında partimize olan bağlılığımızın temel taşıdır. Çünkü partimiz aslında vatanımızdır da” denildi.  ‘SİYASİ SÜRGÜNLERİN TANIĞIYIZ’   Açıklama metninde şu ifadeler yer aldı: “Bu topraklar, bu coğrafya, bu kadim tarih, ne acıdır ki  nice vatanperver evladının, günü birlik siyasetlere verdikleri tepkiler nedeniyle sürgüne gönderilmesine tanıklık etmiştir. Gece güne döndüğünde, gerçekler gün ışığına çıktığında ise geriye sadece milletimizin duyduğu derin pişmanlık kalmıştır. Bunun günümüzdeki en önemli örneği ise zannediyorum ki her kesimden insanın hemfikir olduğu Nazım Hikmet’tir. Nazım’ın en önemli dizeleri vatan hasretiyle bezenmiş olanlardır. Bugün maalesef bu sıla hasreti tüm vatanı pişmanlığa boğmaya devam etmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki Nazım’ın ayak bastığı her yer aslında vatan olmuştur. Çünkü vatanına hiç bir koşulda hıyanet içinde olmamıştır”.   ‘YASİN KARASU PARTİYE DÖNSÜN’   Yasin Karasu’nun CHP’nin öz evlatlarından biri olduğu vurgulanan kampanyada, “Yasin Karasu da parti/vatan hasretine çarptırılanlardan biridir. Partisinden sürülmüş olsa da yaptığı çalışmalar ve söylemleriyle bastığı her yeri CHP kılmıştır, kılmaya da devam etmektedir. Partimizin iktidara yaklaştığı bu günlerde tüm partililerin kucaklaşması hasretiyle, yöneticilerimizin tasarruflarıyla tekrar partiye geri dönüşü birçok partilimizin sevinci olacaktır. Yasin Karasu ve onun gibi nicesinin partisine dönmesi için bir mum ışığı da siz yakın. Bu ışık gerçekleri ortaya çıkaracağı gibi, Torosların kıyısında birlik ve beraberlik adına yakılan yeni bir çoban ateşi de olacaktır” çağrısında bulunuldu. 
CHP’ye yönelttiği eleştirilerden dolayı geçen yıl ihraç edilen Mustafa Akaydın’ın eski siyasi danışmanı Yasin Karasu’nun yeniden partiye dönmesi için imza kampanyası başlatıldı.

HABERİMİZ VAR – Dijital imza kampanyaları platformu change.org’ta bir kampanya başlatan CHP üyesi Atıl Şener, partiden ihraç edilen Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın’ın siyasi danışmanı Emrah Yasin Karasu’nun geri alınmasını istedi. CHP Genel Merkezi, Parti Meclisi ve İl Başkanlığını muhatap alan “Yasin Karasu’nun CHP’den sürgününe son verilsin” başlıklı kampanyanın açıklama metninde, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir’. Bu söz, biz CHP’ye gönül vermiş parti emekçileri için o kadar önemlidir ki aslında partimize olan bağlılığımızın temel taşıdır. Çünkü partimiz aslında vatanımızdır da” denildi. 


‘SİYASİ SÜRGÜNLERİN TANIĞIYIZ’

 

Açıklama metninde şu ifadeler yer aldı: “Bu topraklar, bu coğrafya, bu kadim tarih, ne acıdır ki  nice vatanperver evladının, günü birlik siyasetlere verdikleri tepkiler nedeniyle sürgüne gönderilmesine tanıklık etmiştir. Gece güne döndüğünde, gerçekler gün ışığına çıktığında ise geriye sadece milletimizin duyduğu derin pişmanlık kalmıştır. Bunun günümüzdeki en önemli örneği ise zannediyorum ki her kesimden insanın hemfikir olduğu Nazım Hikmet’tir. Nazım’ın en önemli dizeleri vatan hasretiyle bezenmiş olanlardır. Bugün maalesef bu sıla hasreti tüm vatanı pişmanlığa boğmaya devam etmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki Nazım’ın ayak bastığı her yer aslında vatan olmuştur. Çünkü vatanına hiç bir koşulda hıyanet içinde olmamıştır”.

 

‘YASİN KARASU PARTİYE DÖNSÜN’
 

Yasin Karasu’nun CHP’nin öz evlatlarından biri olduğu vurgulanan kampanyada, “Yasin Karasu da parti/vatan hasretine çarptırılanlardan biridir. Partisinden sürülmüş olsa da yaptığı çalışmalar ve söylemleriyle bastığı her yeri CHP kılmıştır, kılmaya da devam etmektedir. Partimizin iktidara yaklaştığı bu günlerde tüm partililerin kucaklaşması hasretiyle, yöneticilerimizin tasarruflarıyla tekrar partiye geri dönüşü birçok partilimizin sevinci olacaktır. Yasin Karasu ve onun gibi nicesinin partisine dönmesi için bir mum ışığı da siz yakın. Bu ışık gerçekleri ortaya çıkaracağı gibi, Torosların kıyısında birlik ve beraberlik adına yakılan yeni bir çoban ateşi de olacaktır” çağrısında bulunuldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.