Ahmet Kumbul’u devirme planları

21.10.2019 - 16:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ahmet Kumbul’u devirme planları

Cumhuriyet Halk Partisi’nde her daim kongreler hareketli geçer. Kongre öncesi, partinin gölgesinin arkasına saklananlar dışarıya yansıtmadan, özellikle geceleri özel görüşmelere başlayarak, hesabının tutması için oyuncularını seçer. Kimileri maşa kullanır, hiç karışmıyor edasında işini yapar; kimileri de masaya yumruğunu koyarak ‘ben böyle istiyorum’ diye gücünü ortaya koymaya çalışır. Aynı partide siyaset yapsalar da hiçbir zaman bir araya gelemeyecekler bile, kongre dönemlerinde bir isim üzerinde birleştiğinde ya da bir isimi yıkmak istediklerinde kapalı kapılar ardında örgütlenir. Kongreye sayılı günler kala da, bugün sadece CHP kulislerinde bilineni tüm kamuoyu öğrenmeye başlar. Bu hesapları yapanların akıllarındaki tek slogan, ‘bu parti benim’ sloganıdır. ‘Ben bayrak astım’, ‘ben gençlik kollarından gelmeyim’, ‘benim ailem yıllardır CHP’ dediğinizde partinin sahibi gibi davranmayı hak görenler bugün yine partinin gölgesi altında kongre savaşlarını başlatmış durumda… ‘Yürüyün CHP’liler Ahmet Kumbul’u devirin’ harekatı başladı… Hesaplar yapılıyor, ikili görüşmeler ardından üçüncü, hatta dördüncü kişi dahil etme. Şehir merkezi dışında görüşmeler… Bir de dedikodu çetesi var ki sormayın gitsin… CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul şunu yaptı, bunu yaptı, bunu yapamadı, şunu yapamadı… Vurun abalıya misali CHP’de siyaset kızıştı… CHP’de Muratpaşa İlçe Örgütü’nün oy potansiyelinden dolayı Başkan Hasan Şahin öncülüğündeki yönetim kimi gösterirse o il başkanı olur fikrini yıkma adına Kepez ve Konyaaltı ilçe örgütleri üzerinden hesaplar yapılıyor. CHP Muratpaşa ne derse desin, Kepez ve Konyaaltı’nı alırsak il başkanını biz belirleriz hesabı içinde olanlar şimdiden iki ilçe üzerinden siyasi savaşını sürdürüyor. Oyunlar Kepez ve Konyaaltı ilçe kongrelerinden yapılıyor. Böylelikle Muratpaşa’nın oy potansiyeline karşılık hesaplara göre iki ilçe ile bu potansiyel nötr hale getirilecek. Hesaplar kongre takvimine yetişir mi bilinmez ama CHP’de dananın kuyruğunun Kepez ve Konyaaltı ilçe kongrelerinde kopacağı kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Düne kadar Kepez ve Konyaaltı’nda kimsenin ilçe başkanlığı konuşulmazken şimdi CHP tabanı tarafsız kişiye özel siyaset yapan değil, partisi adına siyaset yapacak başkan arar durumda… CHP’liler artık birilerinin ukdesinde parti içi siyaset yapılmasını istemediğini de açıkça ifade ediyor. Adam adama markajdan çıkılıp, CHP’nin genel merkez politikasının yerelde oluşmasını sağlayacak denenmemiş, kirlenmemiş yüzlerin partide söz sahibi olması arzu ediyor. Bakalım partinin gölgesi altında savaşanlar mı, yoksa CHP tabanının mı isteği olacak. Yaşayıp, göreceğiz…

Cumhuriyet Halk Partisi’nde her daim kongreler hareketli geçer. Kongre öncesi, partinin gölgesinin arkasına saklananlar dışarıya yansıtmadan, özellikle geceleri özel görüşmelere başlayarak, hesabının tutması için oyuncularını seçer. Kimileri maşa kullanır, hiç karışmıyor edasında işini yapar; kimileri de masaya yumruğunu koyarak ‘ben böyle istiyorum’ diye gücünü ortaya koymaya çalışır.

Aynı partide siyaset yapsalar da hiçbir zaman bir araya gelemeyecekler bile, kongre dönemlerinde bir isim üzerinde birleştiğinde ya da bir isimi yıkmak istediklerinde kapalı kapılar ardında örgütlenir. Kongreye sayılı günler kala da, bugün sadece CHP kulislerinde bilineni tüm kamuoyu öğrenmeye başlar.

Bu hesapları yapanların akıllarındaki tek slogan, ‘bu parti benim’ sloganıdır.

‘Ben bayrak astım’, ‘ben gençlik kollarından gelmeyim’, ‘benim ailem yıllardır CHP’ dediğinizde partinin sahibi gibi davranmayı hak görenler bugün yine partinin gölgesi altında kongre savaşlarını başlatmış durumda…

‘Yürüyün CHP’liler Ahmet Kumbul’u devirin’ harekatı başladı…

Hesaplar yapılıyor, ikili görüşmeler ardından üçüncü, hatta dördüncü kişi dahil etme. Şehir merkezi dışında görüşmeler…

Bir de dedikodu çetesi var ki sormayın gitsin…

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul şunu yaptı, bunu yaptı, bunu yapamadı, şunu yapamadı…

Vurun abalıya misali CHP’de siyaset kızıştı…

CHP’de Muratpaşa İlçe Örgütü’nün oy potansiyelinden dolayı Başkan Hasan Şahin öncülüğündeki yönetim kimi gösterirse o il başkanı olur fikrini yıkma adına Kepez ve Konyaaltı ilçe örgütleri üzerinden hesaplar yapılıyor. CHP Muratpaşa ne derse desin, Kepez ve Konyaaltı’nı alırsak il başkanını biz belirleriz hesabı içinde olanlar şimdiden iki ilçe üzerinden siyasi savaşını sürdürüyor. Oyunlar Kepez ve Konyaaltı ilçe kongrelerinden yapılıyor. Böylelikle Muratpaşa’nın oy potansiyeline karşılık hesaplara göre iki ilçe ile bu potansiyel nötr hale getirilecek.

Hesaplar kongre takvimine yetişir mi bilinmez ama CHP’de dananın kuyruğunun Kepez ve Konyaaltı ilçe kongrelerinde kopacağı kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Düne kadar Kepez ve Konyaaltı’nda kimsenin ilçe başkanlığı konuşulmazken şimdi CHP tabanı tarafsız kişiye özel siyaset yapan değil, partisi adına siyaset yapacak başkan arar durumda…

CHP’liler artık birilerinin ukdesinde parti içi siyaset yapılmasını istemediğini de açıkça ifade ediyor. Adam adama markajdan çıkılıp, CHP’nin genel merkez politikasının yerelde oluşmasını sağlayacak denenmemiş, kirlenmemiş yüzlerin partide söz sahibi olması arzu ediyor.

Bakalım partinin gölgesi altında savaşanlar mı, yoksa CHP tabanının mı isteği olacak. Yaşayıp, göreceğiz…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.