Balık baştan kokar beyler!

25.10.2019 - 19:59, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Balık baştan kokar beyler!

Antalya Şoförler Odası’nda yaşananları biliyorsunuz. Bütün Antalya telefon görüşmelerinden bile neler olmuş, neler bitmiş öğrendi. 15 yıllık oda başkanı Mehmet Ali Alkan hakkında iddialar nedeniyle tutuklu yargılanıyor. Rüşvetten, görevi kötüye kullanmaya kadar iddialarda yok, yok! Bugün ise, www.haberimizvar.net olarak Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin ile ilgili aynı Antalya Şoförler Odası gibi Ticaret Bakanlığı’na, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na kadar giden şikayetleri ve yapılan incelemeler sonucunda açılan soruşturmayı aktardık. İddialar öyle yenilir, yutulur cinsten değil! Şirket kurmalar, 10 katı fazla aidat toplamalar, ona ver buna verme talimatları, görevini kötüye kullanma adına her türlü usulsüzlüğü soruşturma evrakında görmek mümkün… Benim anlamakta zorlandığım bir konu var! Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan 15 yıllık başkan, Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin 5 yıllık başkan. Şikayet edenler oda üyeleri... Odaların bağlı bulunduğu Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) var. Bu birlik ne iş yapar? Bakıyorum bugün Servisçiler Odası patlamış, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, birlikte toplantı yapıyor. Konu ne? Ulaşım esnafının sorunları!!! Balık baştan kokar beyler! Taksici esnafı 15 yıldır derdine derman bulamıyor koşuyor adalete, şikayetini yapıyor. Servisçi esnafı 5 yıldır derdine derman bulamıyor koşuyor adalete, şikayetini yapıyor. AESOB Başkanı Adlıhan Dere ne iş yapar? ALDAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkan Danışmanlığı, AK Parti’de siyaset, al külah ver takke… Eee, kim dinleyecek oda üyelerinin dertlerini? İş adalete kalıyor… Bu işler olmadan ya da olduğunda AESOB Başkanı Adlıhan Dere koltuğun sorumluluğunu yerine getirse bunlar yaşanır mı? Yaşanmaz… Bu kadar kulağı delik, siyasi dengeleri ip cambazı gibi yöneten odalarda yaşanan bu yolsuzluk iddialarını sizce Adlıhan Dere duymamış mıdır, bilmemiş midir?  Bana göre ne yönetimi, ne de oda başkanları Adlıhan Dere’nin haberi olmadan şuradan şuraya gitmez, gidemez. Hal böyle olunca, AESOB Başkanı Dere bu gerçeklerden kaçarcasına ulaşım esnafının sorunları üzerine birlikte toplantı yapar, algı yönetir. Baştan söyledim beyler! Balık baştan kokar… Hem de öyle böyle kokmaz… Dün Şoförler Odası, bugün Servisçiler Odası derken yarın başka oda hakkında ciddi iddiaların savcılığa ya da bakanlıklara gitmeyeceğinin kimse garantisini veremez. Çünkü yaşananlar AESOB içinde yönetim zafiyetinin odalara yansımasıdır… Aba altında sopa gösterenlerin, kraldan çok kralcılık yaparak rant elde etme adına üyelere uyguladıkları orman kanunlarıdır. Ekmek derdinde olan esnaf bu gidişata ‘dur’ demek adına artık sesini yükseltiyor. Bu durumda da ne oda başkanlarını, ne de yönetimlerini suçluyor. Hakkaniyet adına bu sorumluluğun AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin üzerinde olduğunu bilerek, kokan başı artık koklamak istemiyor…      

Antalya Şoförler Odası’nda yaşananları biliyorsunuz. Bütün Antalya telefon görüşmelerinden bile neler olmuş, neler bitmiş öğrendi. 15 yıllık oda başkanı Mehmet Ali Alkan hakkında iddialar nedeniyle tutuklu yargılanıyor. Rüşvetten, görevi kötüye kullanmaya kadar iddialarda yok, yok!

Bugün ise, www.haberimizvar.net olarak Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin ile ilgili aynı Antalya Şoförler Odası gibi Ticaret Bakanlığı’na, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na kadar giden şikayetleri ve yapılan incelemeler sonucunda açılan soruşturmayı aktardık.

İddialar öyle yenilir, yutulur cinsten değil!

Şirket kurmalar, 10 katı fazla aidat toplamalar, ona ver buna verme talimatları, görevini kötüye kullanma adına her türlü usulsüzlüğü soruşturma evrakında görmek mümkün…

Benim anlamakta zorlandığım bir konu var!

Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan 15 yıllık başkan, Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin 5 yıllık başkan. Şikayet edenler oda üyeleri... Odaların bağlı bulunduğu Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) var. Bu birlik ne iş yapar?

Bakıyorum bugün Servisçiler Odası patlamış, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, birlikte toplantı yapıyor. Konu ne? Ulaşım esnafının sorunları!!!

Balık baştan kokar beyler!

Taksici esnafı 15 yıldır derdine derman bulamıyor koşuyor adalete, şikayetini yapıyor.

Servisçi esnafı 5 yıldır derdine derman bulamıyor koşuyor adalete, şikayetini yapıyor.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere ne iş yapar? ALDAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkan Danışmanlığı, AK Parti’de siyaset, al külah ver takke…

Eee, kim dinleyecek oda üyelerinin dertlerini?

İş adalete kalıyor…

Bu işler olmadan ya da olduğunda AESOB Başkanı Adlıhan Dere koltuğun sorumluluğunu yerine getirse bunlar yaşanır mı? Yaşanmaz…

Bu kadar kulağı delik, siyasi dengeleri ip cambazı gibi yöneten odalarda yaşanan bu yolsuzluk iddialarını sizce Adlıhan Dere duymamış mıdır, bilmemiş midir?  Bana göre ne yönetimi, ne de oda başkanları Adlıhan Dere’nin haberi olmadan şuradan şuraya gitmez, gidemez. Hal böyle olunca, AESOB Başkanı Dere bu gerçeklerden kaçarcasına ulaşım esnafının sorunları üzerine birlikte toplantı yapar, algı yönetir.

Baştan söyledim beyler! Balık baştan kokar…

Hem de öyle böyle kokmaz…

Dün Şoförler Odası, bugün Servisçiler Odası derken yarın başka oda hakkında ciddi iddiaların savcılığa ya da bakanlıklara gitmeyeceğinin kimse garantisini veremez. Çünkü yaşananlar AESOB içinde yönetim zafiyetinin odalara yansımasıdır… Aba altında sopa gösterenlerin, kraldan çok kralcılık yaparak rant elde etme adına üyelere uyguladıkları orman kanunlarıdır.

Ekmek derdinde olan esnaf bu gidişata ‘dur’ demek adına artık sesini yükseltiyor. Bu durumda da ne oda başkanlarını, ne de yönetimlerini suçluyor. Hakkaniyet adına bu sorumluluğun AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin üzerinde olduğunu bilerek, kokan başı artık koklamak istemiyor…

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.