CHP’nin sürpriz il başkan adayı!

28.10.2019 - 13:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP’nin sürpriz il başkan adayı!

CHP’de kongre takviminden daha hızlı giden siyasi kulislerde, kimin nereye adaya olacağı daha çok konuşuluyor. Bu durum o kadar hızlı ilerliyor ki, sabah konuştuğunuz isimlerin yerini akşam başka birileri almış oluyor. Bugünlerde de gündemde olan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul’un tek adaylı kongreye gitmemesi adına verilen mücadele… Kumbul’un karşısına aday kim çıkar? Kumbul’a alternatif yok mu? Bu sorulara yanıt arayanlar siyasi kulisleri oldukça hareketlendiriyor. CHP denkleminde sizlere daha önce CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’u devirme planları adına, Muratpaşa İlçe Örgütü’nün gücüne karşılık Kepez ve Konyaaltı’nda kapışma planları yapıldığının altını çizmiştim. Bu durumda adeta şöyle bir durum ile karşı karşıya kalınacak: Muratpaşa’nın gücüne karşılık Kepez ve Konyaaltı’nda kapışma! Bu nedenle dün Kepez ve Konyaaltı’nda ‘kim ilçe başkanı olursa olsun’ diye bakanlar, bugünkü siyasette iki ilçeyi dizayn etmeye başladı. CHP’de güç savaşlarının başlamasıyla birlikte kulislerde gündeme yeni il başkan adayının ismi konuşulmaya başlandı. Antalya Baro Başkanı Polat Balkan… Muratpaşa Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal ile uzun yıllar birlikte çalışan, dostlukları bilinen Polat Balkan’ın adının CHP içinde tartışmaya açılması, yorumları da beraberinde getirdi. Kumbul’u zorlayacak il başkan adayı olarak değerlendirilen Baro Başkanı Balkan’ı aradım. İl başkan adayı olup, olmadığını kendisine sordum. Bakın Balkan neler söyledi: “Sizin kulağına gelenleri ben de duydum. Siyasi söylemlerin hiçbiri doğru değil. Muratpaşa Belediye Başkanı, meslektaşım, ağabeyim Ümit Uysal ile 25 yıl birlikte çalıştık. Dostluğumuz ise ayrıdır. Ümit Başkan’ın direkt ya da dolaylı olarak bana il başkan adaylığıyla ilgili bir teklifi olmadı. Zaten böyle bir fikri olsa hiçbir aracıya gerek kalmadan benimle konuşabilir. Ancak şu ana kadar böyle bir teklifi yok. Siyasi söylemlerle ilgili hiçbir fikrim ve bilgim yok. Bilgim dışında gelişen söylemler. Siyaset benim adıma doğru bir zaman değil. Antalya Baro Başkanıyım aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği’nde verdiğimiz mücadele var. Olağanüstü genel kurula gidiyoruz. Rotamızı değiştirmek böyle bir zamanda doğru olmaz.” Balkan, konuşmasında netti. Samimi bir şekilde de il başkanlığını düşünmediğinin altını çizdi. CHP denkleminde yer alması istenen Baro Başkanı Polat Balkan’ın buna dahil olması mümkün gibi görünmüyor. CHP İl Başkanlığı için kulisler her isme, her yeni gelişmeye gebe görüntüsüyle gün saymaya devam ediyor. Tabii bu durumda tek aday mevcut İl Başkanı Ahmet Kumbul’la…

CHP’de kongre takviminden daha hızlı giden siyasi kulislerde, kimin nereye adaya olacağı daha çok konuşuluyor. Bu durum o kadar hızlı ilerliyor ki, sabah konuştuğunuz isimlerin yerini akşam başka birileri almış oluyor.

Bugünlerde de gündemde olan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul’un tek adaylı kongreye gitmemesi adına verilen mücadele…

Kumbul’un karşısına aday kim çıkar?

Kumbul’a alternatif yok mu?

Bu sorulara yanıt arayanlar siyasi kulisleri oldukça hareketlendiriyor. CHP denkleminde sizlere daha önce CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’u devirme planları adına, Muratpaşa İlçe Örgütü’nün gücüne karşılık Kepez ve Konyaaltı’nda kapışma planları yapıldığının altını çizmiştim. Bu durumda adeta şöyle bir durum ile karşı karşıya kalınacak: Muratpaşa’nın gücüne karşılık Kepez ve Konyaaltı’nda kapışma! Bu nedenle dün Kepez ve Konyaaltı’nda ‘kim ilçe başkanı olursa olsun’ diye bakanlar, bugünkü siyasette iki ilçeyi dizayn etmeye başladı.

CHP’de güç savaşlarının başlamasıyla birlikte kulislerde gündeme yeni il başkan adayının ismi konuşulmaya başlandı.

Antalya Baro Başkanı Polat Balkan…

Muratpaşa Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal ile uzun yıllar birlikte çalışan, dostlukları bilinen Polat Balkan’ın adının CHP içinde tartışmaya açılması, yorumları da beraberinde getirdi. Kumbul’u zorlayacak il başkan adayı olarak değerlendirilen Baro Başkanı Balkan’ı aradım. İl başkan adayı olup, olmadığını kendisine sordum. Bakın Balkan neler söyledi:

“Sizin kulağına gelenleri ben de duydum. Siyasi söylemlerin hiçbiri doğru değil. Muratpaşa Belediye Başkanı, meslektaşım, ağabeyim Ümit Uysal ile 25 yıl birlikte çalıştık. Dostluğumuz ise ayrıdır. Ümit Başkan’ın direkt ya da dolaylı olarak bana il başkan adaylığıyla ilgili bir teklifi olmadı. Zaten böyle bir fikri olsa hiçbir aracıya gerek kalmadan benimle konuşabilir. Ancak şu ana kadar böyle bir teklifi yok. Siyasi söylemlerle ilgili hiçbir fikrim ve bilgim yok. Bilgim dışında gelişen söylemler. Siyaset benim adıma doğru bir zaman değil. Antalya Baro Başkanıyım aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği’nde verdiğimiz mücadele var. Olağanüstü genel kurula gidiyoruz. Rotamızı değiştirmek böyle bir zamanda doğru olmaz.”

Balkan, konuşmasında netti. Samimi bir şekilde de il başkanlığını düşünmediğinin altını çizdi. CHP denkleminde yer alması istenen Baro Başkanı Polat Balkan’ın buna dahil olması mümkün gibi görünmüyor. CHP İl Başkanlığı için kulisler her isme, her yeni gelişmeye gebe görüntüsüyle gün saymaya devam ediyor. Tabii bu durumda tek aday mevcut İl Başkanı Ahmet Kumbul’la…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.