İkinci Rahşan affı gündemde

GÜNDEM 29.10.2019 - 20:58, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İkinci Rahşan affı gündemde

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP’nin hazırladığı taslak AKP tarafından da desteklenirse 129 bin kişinin tahliye olacağını açıkladı.

HABERİMİZ VAR – AKP’nin hazırladığı 1. yargı paketinin yasalaşmasından sonra af tartışmaları tekrar gündeme geldi. Tartışmalar gündemdeyken MHP’den dikkat çekici bir öneri geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’a göre MHP’nin hazırladığı taslak AKP tarafından da desteklenirse 129 bin kişi tahliye olacak. Daha önceki düzenlemeyle tahliye edilecek kişi sayısının 38-40 bin civarında olacağı duyurulmuştu. MHP’nin teklifi terör, Atatürk’e karşı işlenen suçlar, cinsel saldırı, soykırım, çocuk istismarı ve devlete karşı işlenen suçları kapsamıyor. Eylül 2018’de MHP tarafından meclise sunulan tasarı AKP reddettiği için yasalaşmamıştı.   YARI YARIYA İNFAZ ÖNERİSİ   Paketin en önemli özelliğinin ise MHP’nin, hala Meclis’te bekleyen ‘şartlı ceza indirimi’ teklifi gibi bir kereye özgü değil, infaz indirimi ve denetimli serbestlik koşullarında kalıcı yasal düzenleme içermesi olacak. Söz konusu infaz çalışması, suça göre farklı infaz sistemlerinin belirlenmesinin yanı sıra, cezaevinde kalınan sürelerde indirime gidilmesini içeriyor. Düzenlemeyle, süreli hapis cezalarındaki infaz oranının, 2004 değişikliği öncesindeki gibi, yarı yarıya uygulanması üzerinde duruluyor. Bu durumda örneğin 10 yıl ceza alan bir kişi 6 yıl 6 ay yerine 5 yıl cezaevinde kalacak.   
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP’nin hazırladığı taslak AKP tarafından da desteklenirse 129 bin kişinin tahliye olacağını açıkladı.

HABERİMİZ VAR – AKP’nin hazırladığı 1. yargı paketinin yasalaşmasından sonra af tartışmaları tekrar gündeme geldi. Tartışmalar gündemdeyken MHP’den dikkat çekici bir öneri geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’a göre MHP’nin hazırladığı taslak AKP tarafından da desteklenirse 129 bin kişi tahliye olacak. Daha önceki düzenlemeyle tahliye edilecek kişi sayısının 38-40 bin civarında olacağı duyurulmuştu. MHP’nin teklifi terör, Atatürk’e karşı işlenen suçlar, cinsel saldırı, soykırım, çocuk istismarı ve devlete karşı işlenen suçları kapsamıyor. Eylül 2018’de MHP tarafından meclise sunulan tasarı AKP reddettiği için yasalaşmamıştı.

 

YARI YARIYA İNFAZ ÖNERİSİ
 

Paketin en önemli özelliğinin ise MHP’nin, hala Meclis’te bekleyen ‘şartlı ceza indirimi’ teklifi gibi bir kereye özgü değil, infaz indirimi ve denetimli serbestlik koşullarında kalıcı yasal düzenleme içermesi olacak. Söz konusu infaz çalışması, suça göre farklı infaz sistemlerinin belirlenmesinin yanı sıra, cezaevinde kalınan sürelerde indirime gidilmesini içeriyor. Düzenlemeyle, süreli hapis cezalarındaki infaz oranının, 2004 değişikliği öncesindeki gibi, yarı yarıya uygulanması üzerinde duruluyor. Bu durumda örneğin 10 yıl ceza alan bir kişi 6 yıl 6 ay yerine 5 yıl cezaevinde kalacak. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.