ERDEMli bir EREN

01.11.2019 - 11:07, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

ERDEMli bir EREN

1986 yılında, İstanbul'un muhafazakar semti Fatih'te dünyaya gelen Eren Erdem, aslen Malatyalıdır. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Erdem, ailesine destek olmak amacıyla üniversite hayatını yarıda bırakıp, boyacılık ve işportacılık gibi işler yapmıştır.  2000'li yılların başında, Türkiye'de geleneksel İslam anlayışına itiraz temelinde şekillenen "Hanif Müslümanlık" hareketinin öncülerindendir. 2007 yılı itibariyle çeşitli internet sitelerinde yazılar yazmaya başlayıp, bir grup arkadaşıyla Milli Kurtuluş Platformu’nu kurmuştur. Kurduğu forum siteleri üzerinden "Kuran'da Akıl Sempozyumu" gibi  çalışmalar yapmış, ilk olarak İranlı Yazar Dr. Ali Şeriati'nin dile getirdiği “Abdestli Kapitalizm” kavramını kitaplaştırmıştır. O dönem Ali Şeriati'den çok etkilendiği  için kendisini onun deyimiyle “Allahperest Sosyalist” diye nitelendirir.  Bu süreçte Yaşar Nuri Öztürk gibi hocalarla birlikte ortak çalışmalar yürütüp, tarikatlardan ve cemaatlerden kopmuş, kendini araştırmaya sevk edenin de Yaşar Nuri Öztürk olduğunu bir röportajında dile getirmiştir! Eren Erdem 2011 yılında kamuoyunda "Devrimci Müslümanlar" olarak bilinen hareketin en önemli isimlerinden olmuştur. Devrimci Müslümanlar, Antikapitalist Müslümanlar ve Sosyalist Müslümanlar olarak bilinen tüm oluşumların içinde yer almıştır. 2013 yılında Gezi Parkı direnişinde "Antikapitalist Müslümanlar" olarak barikat yıkıp, direnişe damga vurmuşlar ve o dönem kendilerinden çok söz ettirmişlerdi!  İlk kitabı ve devamında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik övgüleri nedeniyle "karşı mahalle" tarafından "dinsiz" ilan edilen Erdem, akabinde inandığı birlik ve beraberlik anlayışını yayabilmek için Alevi-Sünni, Türk-Kürt, sağcı-solcu tüm kimliklerden insanları bir araya getirerek, Şişli'de bir kültür ve kitapevi kurup, burada söyleşiler yapmıştır. Hayatını sosyalist biri olarak yaşayıp, özel mülk edinmeden kirada oturup, gelirinin fazlasını ihtiyacı olanlara dağıtan biridir Eren Erdem.  2015 yılında yapılan, hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde CHP'den milletvekili seçilip, yaptıkları ile tüm kamuoyunun gözünde "milletin vekilliği" unvanını almayı başarmıştır. Hayatının ilk dönemini "karşı mahallede" yaşayan Eren Erdem, okuyup, araştırıp, sorguladıktan ve doğru insanlarla tanıştıktan sonra "bizim mahalleye" geçiş yapmıştır! 33 yıllık kısacık ömrüne, 11 Kitap, 2 binin üzerinde makale ve 500'ün üzerinde söyleşi sığdıran Eren Erdem'in, 489 gündür cezaevinde tutulmasının en büyük sebebi, kendisine isnat edilen suçlar değil, zeki biri olarak "düşünebilmesidir" ! Nazım'ın dediği gibi; Sana düşman bana düşman, Düşünen insana düşman, Vatan ki bu insanların evidir, Sevgilim, onlar vatana düşman!  Eren Erdem 489 günlük esaretin sonunda bugün tekrar özgürlüğüne ve ailesine kavuştu. Geç de gelse, sonunda gelen adalet tesellimiz oldu.  İyi ki varsın Eren yoldaşım, iyi ki bizim taraftasın… Geçmiş olsun, aramıza hoş geldin..  

1986 yılında, İstanbul'un muhafazakar semti Fatih'te dünyaya gelen Eren Erdem, aslen Malatyalıdır. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Erdem, ailesine destek olmak amacıyla üniversite hayatını yarıda bırakıp, boyacılık ve işportacılık gibi işler yapmıştır. 

2000'li yılların başında, Türkiye'de geleneksel İslam anlayışına itiraz temelinde şekillenen "Hanif Müslümanlık" hareketinin öncülerindendir. 2007 yılı itibariyle çeşitli internet sitelerinde yazılar yazmaya başlayıp, bir grup arkadaşıyla Milli Kurtuluş Platformu’nu kurmuştur. Kurduğu forum siteleri üzerinden "Kuran'da Akıl Sempozyumu" gibi  çalışmalar yapmış, ilk olarak İranlı Yazar Dr. Ali Şeriati'nin dile getirdiği “Abdestli Kapitalizm” kavramını kitaplaştırmıştır. O dönem Ali Şeriati'den çok etkilendiği  için kendisini onun deyimiyle “Allahperest Sosyalist” diye nitelendirir. 

Bu süreçte Yaşar Nuri Öztürk gibi hocalarla birlikte ortak çalışmalar yürütüp, tarikatlardan ve cemaatlerden kopmuş, kendini araştırmaya sevk edenin de Yaşar Nuri Öztürk olduğunu bir röportajında dile getirmiştir! Eren Erdem 2011 yılında kamuoyunda "Devrimci Müslümanlar" olarak bilinen hareketin en önemli isimlerinden olmuştur. Devrimci Müslümanlar, Antikapitalist Müslümanlar ve Sosyalist Müslümanlar olarak bilinen tüm oluşumların içinde yer almıştır. 2013 yılında Gezi Parkı direnişinde "Antikapitalist Müslümanlar" olarak barikat yıkıp, direnişe damga vurmuşlar ve o dönem kendilerinden çok söz ettirmişlerdi! 

İlk kitabı ve devamında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik övgüleri nedeniyle "karşı mahalle" tarafından "dinsiz" ilan edilen Erdem, akabinde inandığı birlik ve beraberlik anlayışını yayabilmek için Alevi-Sünni, Türk-Kürt, sağcı-solcu tüm kimliklerden insanları bir araya getirerek, Şişli'de bir kültür ve kitapevi kurup, burada söyleşiler yapmıştır.

Hayatını sosyalist biri olarak yaşayıp, özel mülk edinmeden kirada oturup, gelirinin fazlasını ihtiyacı olanlara dağıtan biridir Eren Erdem. 

2015 yılında yapılan, hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde CHP'den milletvekili seçilip, yaptıkları ile tüm kamuoyunun gözünde "milletin vekilliği" unvanını almayı başarmıştır. Hayatının ilk dönemini "karşı mahallede" yaşayan Eren Erdem, okuyup, araştırıp, sorguladıktan ve doğru insanlarla tanıştıktan sonra "bizim mahalleye" geçiş yapmıştır!

33 yıllık kısacık ömrüne, 11 Kitap, 2 binin üzerinde makale ve 500'ün üzerinde söyleşi sığdıran Eren Erdem'in, 489 gündür cezaevinde tutulmasının en büyük sebebi, kendisine isnat edilen suçlar değil, zeki biri olarak "düşünebilmesidir" !

Nazım'ın dediği gibi;

Sana düşman bana düşman,

Düşünen insana düşman,

Vatan ki bu insanların evidir,

Sevgilim, onlar vatana düşman! 

Eren Erdem 489 günlük esaretin sonunda bugün tekrar özgürlüğüne ve ailesine kavuştu. Geç de gelse, sonunda gelen adalet tesellimiz oldu. 

İyi ki varsın Eren yoldaşım, iyi ki bizim taraftasın…

Geçmiş olsun, aramıza hoş geldin..

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.