Altın Portakal ödüllerinde skandal

KÜLTÜR 02.11.2019 - 13:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Altın Portakal ödüllerinde skandal

Altın Portakal ödüllerinde yarışma yönetmeliği ihlal edildi. “Paylaştırılamaz” kuralına rağmen Avni Tolunay Ödülü iki filme verildi. “Aynı filme verilemez” şartına rağmen de ‘Bozkır’ filmi hem Behlül Dal hem de En İyi Film ödüllerini aldı

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 56’ncısı düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Kapanış gecesine 10 ödül alan ‘Bozkır’ filmi damga vurdu. Ödüllerin dağıtılmasıyla birlikte tartışmalar da başladı. “Skandalsız Altın Portakal olmaz” sözünü doğrularcasına bu yıl ki ödüllerde de yarışma yönetmeliğine uyulmaması skandalı yaşandı. Ulusal uzun metraj film jürisi yönetmeliğe aykırı ödüller dağıttı. AVNİ TOLUNAY İKİ FİLME PAYLAŞTIRILDI Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması yönetmeliğinin 23’üncü maddesinde, “Ana jüri, ‘En İyi Film’, ‘Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’, ‘Behlül Dal En İyi İlk Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödüllerini paylaştıramaz” denilmesine rağmen bu maddeye uyulmadı. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü, “Aşk, Büyü vs” ve “Küçük Şeyler” filmleri arasında paylaştırıldı. AYNI FİLME İKİ ÖDÜL BİRDEN VERİLDİ Yönetmeliğin 27.’nci maddesinde ise, “En İyi Film, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü ve Behlül Dal En İyi İlk Film ödülleri aynı filme verilemez” kuralı yer almasına rağmen “Bozkır” filmine hem Behlül Dal En İyi İlk Film, hem de Ulusal En İyi Film Ödülü verildi. Ödüllerin parasal boyutuna dikkat çeken sinemacılar, ‘Bozkır’ filminin bu kural ihlaliyle fazladan 100 bin liralık bir ödül daha kazanmış olduğunun altını çizdi. 100 bin liralık Avni Tolunay Ödülü de 50’şerden iki filme bölündü. Böylece bir filme verilecek 100 bin lira iki filme paylaştırılmış oldu.
Altın Portakal ödüllerinde yarışma yönetmeliği ihlal edildi. “Paylaştırılamaz” kuralına rağmen Avni Tolunay Ödülü iki filme verildi. “Aynı filme verilemez” şartına rağmen de ‘Bozkır’ filmi hem Behlül Dal hem de En İyi Film ödüllerini aldı

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 56’ncısı düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Kapanış gecesine 10 ödül alan ‘Bozkır’ filmi damga vurdu. Ödüllerin dağıtılmasıyla birlikte tartışmalar da başladı. “Skandalsız Altın Portakal olmaz” sözünü doğrularcasına bu yıl ki ödüllerde de yarışma yönetmeliğine uyulmaması skandalı yaşandı. Ulusal uzun metraj film jürisi yönetmeliğe aykırı ödüller dağıttı.

AVNİ TOLUNAY İKİ FİLME PAYLAŞTIRILDI

Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması yönetmeliğinin 23’üncü maddesinde, “Ana jüri, ‘En İyi Film’, ‘Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’, ‘Behlül Dal En İyi İlk Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödüllerini paylaştıramaz” denilmesine rağmen bu maddeye uyulmadı. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü, “Aşk, Büyü vs” ve “Küçük Şeyler” filmleri arasında paylaştırıldı.

AYNI FİLME İKİ ÖDÜL BİRDEN VERİLDİ

Yönetmeliğin 27.’nci maddesinde ise, “En İyi Film, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü ve Behlül Dal En İyi İlk Film ödülleri aynı filme verilemez” kuralı yer almasına rağmen “Bozkır” filmine hem Behlül Dal En İyi İlk Film, hem de Ulusal En İyi Film Ödülü verildi. Ödüllerin parasal boyutuna dikkat çeken sinemacılar, ‘Bozkır’ filminin bu kural ihlaliyle fazladan 100 bin liralık bir ödül daha kazanmış olduğunun altını çizdi. 100 bin liralık Avni Tolunay Ödülü de 50’şerden iki filme bölündü. Böylece bir filme verilecek 100 bin lira iki filme paylaştırılmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.