Yardım toplayan dernekler dikkat!

GÜNDEM 08.11.2019 - 12:32, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Yardım toplayan dernekler dikkat!

İçişleri Bakanlığı’nın Yardım Toplama Esas Ve Usulleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i yayımlandı. Usul ve isimlere dönük değişimlere gidildi

haberimizvar.net Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de27/12/1999 tarihli ve 23919 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmeliğin 4’üncü maddesinde yer alan “Dernekler Birimi: İl Dernekler Müdürlüğü ile İlçe Dernekler Büro Şefliğini,” ibaresi “Sivil toplumla ilişkiler birimi: İl sivil toplumla ilişkiler müdürlüğü ve ilçe sivil toplumla ilişkiler müdürlüğü veya şefliğini,” olarak değiştirildi. İSİMLER DEĞİŞTİ Aynı yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Bakanlar Kurulunca” ibareleri “Cumhurbaşkanınca” olarak değiştirildi. Öte yandan aynı yönetmeliğin 7’nci maddesinde yer alan “dernekler birimine” ibaresi “sivil toplumla ilişkiler birimine”, “Dernekler birimlerince” ibareleri “Sivil toplumla ilişkiler birimlerince” ve “Dernekler birimleri” ibaresi ise “Sivil toplumla ilişkiler birimleri” olarak güncellendi. İKİ BAKANLIK BİRLİKTE YÜRÜTECEK Aynı yönetmeliğin 11’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “dernekler biriminden” ibaresi “sivil toplumla ilişkiler biriminden” olarak değiştirildi. Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri ile Hazine ve Maliye Bakanları birlikte yürütecek.  Yönetmelik bugünden itibaren yürürlüğe girdi.
İçişleri Bakanlığı’nın Yardım Toplama Esas Ve Usulleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i yayımlandı. Usul ve isimlere dönük değişimlere gidildi

haberimizvar.net Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de27/12/1999 tarihli ve 23919 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmeliğin 4’üncü maddesinde yer alan “Dernekler Birimi: İl Dernekler Müdürlüğü ile İlçe Dernekler Büro Şefliğini,” ibaresi “Sivil toplumla ilişkiler birimi: İl sivil toplumla ilişkiler müdürlüğü ve ilçe sivil toplumla ilişkiler müdürlüğü veya şefliğini,” olarak değiştirildi.

İSİMLER DEĞİŞTİ

Aynı yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Bakanlar Kurulunca” ibareleri “Cumhurbaşkanınca” olarak değiştirildi. Öte yandan aynı yönetmeliğin 7’nci maddesinde yer alan “dernekler birimine” ibaresi “sivil toplumla ilişkiler birimine”, “Dernekler birimlerince” ibareleri “Sivil toplumla ilişkiler birimlerince” ve “Dernekler birimleri” ibaresi ise “Sivil toplumla ilişkiler birimleri” olarak güncellendi.

İKİ BAKANLIK BİRLİKTE YÜRÜTECEK

Aynı yönetmeliğin 11’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “dernekler biriminden” ibaresi “sivil toplumla ilişkiler biriminden” olarak değiştirildi. Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri ile Hazine ve Maliye Bakanları birlikte yürütecek.  Yönetmelik bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.