Halkın eğitim alma özgürlüğüne siyasi engel

08.11.2019 - 13:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Halkın eğitim alma özgürlüğüne siyasi engel

Siyaset, ideoloji yaşadığımız ülke adına özgürlüklerin, demokrasinin savunulduğu alandır. Ancak gelecekle ilgili halkın çıkarları noktasında yapılır. Siyasetin kirli yüzü devreye girdiğinde işte tam orada paralel çirkinlikler ortaya çıkar. Yerel seçimlerin ardından başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok ilçe belediyelerini CHP’li başkanlar kazandı. Bu kazanım sosyal belediyecilik adına olsun, halkın demokratik hakları olsun hizmete dönüşme olarak start aldı. Ancak yıllardır her belediye tarafından hayata geçirilen halkımızın eğitim alma özgürlüğü, öğrenme özgürlüğü, meslek edinme özgürlüğü bu günlerde siyasetin kirli yüzüne takıldı. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü CHP’li Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin açtığı meslek edindirme kurslarına öğretmen göndermezken, AKP’li Kepez Belediyesi’ne ise öğretmen tahsisi yaptı. CHP’li başkanlar çifte standarda tepki gösterdi. Tepki gösterdi göstermesine de AKP’li bürokratlar, kin siyaseti yaparcasına belediyelerin haklarını gasp etmekle kalmadı, yaşamın tam ortasında olan, öğrenmek isteyen, meslek edinmek isteyen halkımızın önüne adeta siyasetin kirli yüzünü barikat gibi önüne koydu. CHP’li belediye başkanları her ne kadar bu işe ‘siyaset karıştırmayın’ diye yaklaşmış olsa da, AKP’nin atamasını yaptığı bürokratlar, vatandaşa eğitim verecek devletin öğretmenine görevlendirme izni veriyor. Ortada var olan protokolü yok sayıyor. Yetmiyor! Yeni protokol imzalamadığı gibi ne çözüm üretiyor, ne de muhatap alıyor. Bu durumda amaç ne? Halka CHP’li belediyeler bu işi beceremiyor algısını yerleştirmek… Ama halkımız bilinçli, neyin nasıl olduğunu, ne için olduğunu biliyor. Eğitimin kavgası olmaz! Yasal haklar ihlal edilemezken, AKP zihniyeti bu yıl CHP’li belediyelerin olduğu yerlere hiçbir öğretmeni görevlendirmiyor. Bu gerçek karşısında AKP hesaplaşmak zorunda kalacak! CHP ise, gönüllü öğretmenleriyle, iktidarın atayamadığı öğretmenlerle, kendi imkânlarıyla, yine de, inadına Antalya halkının talep ettiği eğitimi ve meslek edinme hakkını vermeye çalışacak.

Siyaset, ideoloji yaşadığımız ülke adına özgürlüklerin, demokrasinin savunulduğu alandır. Ancak gelecekle ilgili halkın çıkarları noktasında yapılır. Siyasetin kirli yüzü devreye girdiğinde işte tam orada paralel çirkinlikler ortaya çıkar.

Yerel seçimlerin ardından başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok ilçe belediyelerini CHP’li başkanlar kazandı. Bu kazanım sosyal belediyecilik adına olsun, halkın demokratik hakları olsun hizmete dönüşme olarak start aldı. Ancak yıllardır her belediye tarafından hayata geçirilen halkımızın eğitim alma özgürlüğü, öğrenme özgürlüğü, meslek edinme özgürlüğü bu günlerde siyasetin kirli yüzüne takıldı.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü CHP’li Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin açtığı meslek edindirme kurslarına öğretmen göndermezken, AKP’li Kepez Belediyesi’ne ise öğretmen tahsisi yaptı. CHP’li başkanlar çifte standarda tepki gösterdi.

Tepki gösterdi göstermesine de AKP’li bürokratlar, kin siyaseti yaparcasına belediyelerin haklarını gasp etmekle kalmadı, yaşamın tam ortasında olan, öğrenmek isteyen, meslek edinmek isteyen halkımızın önüne adeta siyasetin kirli yüzünü barikat gibi önüne koydu.

CHP’li belediye başkanları her ne kadar bu işe ‘siyaset karıştırmayın’ diye yaklaşmış olsa da, AKP’nin atamasını yaptığı bürokratlar, vatandaşa eğitim verecek devletin öğretmenine görevlendirme izni veriyor. Ortada var olan protokolü yok sayıyor. Yetmiyor! Yeni protokol imzalamadığı gibi ne çözüm üretiyor, ne de muhatap alıyor.

Bu durumda amaç ne?

Halka CHP’li belediyeler bu işi beceremiyor algısını yerleştirmek…

Ama halkımız bilinçli, neyin nasıl olduğunu, ne için olduğunu biliyor.
Eğitimin kavgası olmaz!

Yasal haklar ihlal edilemezken, AKP zihniyeti bu yıl CHP’li belediyelerin olduğu yerlere hiçbir öğretmeni görevlendirmiyor. Bu gerçek karşısında AKP hesaplaşmak zorunda kalacak!

CHP ise, gönüllü öğretmenleriyle, iktidarın atayamadığı öğretmenlerle, kendi imkânlarıyla, yine de, inadına Antalya halkının talep ettiği eğitimi ve meslek edinme hakkını vermeye çalışacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.