İntihar

13.11.2019 - 11:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İntihar

Son 1 hafta içinde İstanbul ve Antalya'da 2'si çocuk 8 kişinin siyanürle intihar etmesi sebebiyle milletçe sarsıldık.  Daha onların şokunu atlatamadan, dün Gaziantep'te Saadet Öğretmen, “Her gün ‘pamuk ipliğine bağlısınız’ tehditlerini duymaktan bıktım. Gözüm gibi baktığım öğrencilerim haklarını helal etsinler" diyerek canına kıydı! Ülkemizde insanlar değişiyor ama hikayeler ve dramlar hep aynı… 1 yıl önce, "oğluma pantolon alamıyorum" diye hayatına son veren bir baba, 6 ay önce, saç kurutma makinesi ile çocuklarını ısıtmaya çalışıp, bu ıstıraba dayanamayıp, kendini asan bir anne,  3 ay önce, "faturalarımı bile ödeyemiyorum" diyerek kendini yakan bir esnaf,  4 ay önce, atanamadığı için bunalıma girip çatıdan atlayan bir öğretmen,  1 ay önce, sınav stresinden okulunu bitirememe korkusuyla hayatına son veren bir öğrenci,  Çoğu zaman da işten çıkarılan ya da iş bulamadığı için kendini öldüren bir işçi... Ülkede bütün bunlar olurken, bizler bu durumları içimiz kan ağlayarak izleyip, bir şeyler yapmamız gerekir diye çırpınıyoruz.. Ama ülkenin ekonomiden sorumlu "Damat" Bakanı, "Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor diyenler teröristtir" diyor!  Bir şeyler yapması gereken makamda bulunan başka bir bakan, "Öğretmenler ilgi çekmek için intihar ediyor" deme gafletinden çekinmiyor! Ülkede sadece sarayın ekonomisi iyiye gidiyor, doğru! 80 milyon liraya müftülük binası yapıyorlar! Yapacakları caminin, sırf gösteriş için 12 milyon liraya maketini yaptırıyorlar! Yüz binlerce makam aracı alıp, kendi maaşlarına zam üstüne zam yapıyorlar!  Halkın daha adını bilmediği ‘smoothie’ler içip, somonlu suşiler yiyorlar!  Kendi ekonomileri o kadar iyi ki, sırtlarından geçindikleri halkın sayesinde o lüks hayatları yaşadıklarını unutup, halkla dalga geçiyorlar! İnsanlar evlerine ekmek alamadıkları, çocuklarına giysi alamadıkları için birer birer kendilerini öldürürken, onlar servetlerine servet katıyorlar!  Ünlü sosyolog Emile Durkheim, "Bir toplumda intihar vakaları kısa sürede çok hızlı artış gösteriyorsa, sebebi kişisel nedenler değil, toplumsal sorunlardır" der! Kötü yaşam standartlarına mahkûm ettiğiniz halk, gün gelecek sizden kurtulacaktır ve o günler çok uzaklarda değil yarından da yakındır... Kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza tanrıdan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum…  

Son 1 hafta içinde İstanbul ve Antalya'da 2'si çocuk 8 kişinin siyanürle intihar etmesi sebebiyle milletçe sarsıldık. 

Daha onların şokunu atlatamadan, dün Gaziantep'te Saadet Öğretmen, “Her gün ‘pamuk ipliğine bağlısınız’ tehditlerini duymaktan bıktım. Gözüm gibi baktığım öğrencilerim haklarını helal etsinler" diyerek canına kıydı!

Ülkemizde insanlar değişiyor ama hikayeler ve dramlar hep aynı…

1 yıl önce, "oğluma pantolon alamıyorum" diye hayatına son veren bir baba,

6 ay önce, saç kurutma makinesi ile çocuklarını ısıtmaya çalışıp, bu ıstıraba dayanamayıp, kendini asan bir anne, 

3 ay önce, "faturalarımı bile ödeyemiyorum" diyerek kendini yakan bir esnaf, 

4 ay önce, atanamadığı için bunalıma girip çatıdan atlayan bir öğretmen, 

1 ay önce, sınav stresinden okulunu bitirememe korkusuyla hayatına son veren bir öğrenci, 

Çoğu zaman da işten çıkarılan ya da iş bulamadığı için kendini öldüren bir işçi...

Ülkede bütün bunlar olurken, bizler bu durumları içimiz kan ağlayarak izleyip, bir şeyler yapmamız gerekir diye çırpınıyoruz..

Ama ülkenin ekonomiden sorumlu "Damat" Bakanı, "Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor diyenler teröristtir" diyor! 

Bir şeyler yapması gereken makamda bulunan başka bir bakan, "Öğretmenler ilgi çekmek için intihar ediyor" deme gafletinden çekinmiyor!

Ülkede sadece sarayın ekonomisi iyiye gidiyor, doğru!

80 milyon liraya müftülük binası yapıyorlar!

Yapacakları caminin, sırf gösteriş için 12 milyon liraya maketini yaptırıyorlar!

Yüz binlerce makam aracı alıp, kendi maaşlarına zam üstüne zam yapıyorlar! 

Halkın daha adını bilmediği ‘smoothie’ler içip, somonlu suşiler yiyorlar! 

Kendi ekonomileri o kadar iyi ki, sırtlarından geçindikleri halkın sayesinde o lüks hayatları yaşadıklarını unutup, halkla dalga geçiyorlar!

İnsanlar evlerine ekmek alamadıkları, çocuklarına giysi alamadıkları için birer birer kendilerini öldürürken, onlar servetlerine servet katıyorlar! 

Ünlü sosyolog Emile Durkheim, "Bir toplumda intihar vakaları kısa sürede çok hızlı artış gösteriyorsa, sebebi kişisel nedenler değil, toplumsal sorunlardır" der!

Kötü yaşam standartlarına mahkûm ettiğiniz halk, gün gelecek sizden kurtulacaktır ve o günler çok uzaklarda değil yarından da yakındır...

Kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza tanrıdan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.