Görevden alındı mı?

SİYASET 14.11.2019 - 17:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Görevden alındı mı?

Son 3 günde AKP’li 6 il başkanının istifasının istenmesi üzerine gözler Antalya’ya çevrildi. Çeşitli kulis köşelerinde Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın da görevden alındığı ileri sürüldü. AKP’nin üst düzey yöneticileri bu iddiaları doğrulamadı

haberimizvar.net AKP’nin kongre süreci öncesinde, geçen hafta yapılan MKYK toplantısında bazı il ve ilçe başkanlarının istifalarının istenmesi kararlaştırıldı. Bu toplantının hemen ardından AKP Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, istifası istenecek il başkanlarını Ankara’ya davet etmeye başladı. Görüşülen il başkanlarına, kongrelerde aday yapılmayacakları tebliğ edilerek istifa etmeleri istendi. Bu görüşmelerin ardından son üç günde Amasya, Manisa, Kırşehir, Kütahya, Iğdır ve Siirt il başkanları istifa etti. Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın istifasının isteneceği de kulislere yansıdı. Fakat AKP’nin üst düzey yöneticileri Taş’la ilgili bu iddiaları doğrulamadı.   GEREKÇE SEÇİM BAŞARISIZLIĞI AKP yönetimi, istifalarının istenmesinin en önemli sebebinin ‘seçim başarısızlığı’ olduğunu dile getirdi. Mahalli seçimlerde Kırşehir’i CHP, Kütahya ve Amasya ile AKP’nin aday çıkarmadığı Manisa’yı MHP, Iğdır ve Siirt’i ise HDP kazanmıştı. MHP’nin belediye başkanlığını kazandığı illerden biri olan Çankırı’da da AKP İl Başkanı, seçimlerin hemen ardından istifa ettirilmişti. Seçim kaybedilen İzmir ve Karaman İl Başkanları da nisan ayı içinde istifa ettirilmiş, yerlerine yeni isimler tayin edilmişti. SIRADA İLÇE BAŞKANLARI VAR Öte yandan, il başkanlarının yanı sıra birçok ilçe başkanının da 1 Ocak’ta başlayacak kongreler öncesinde istifaları istendi. AKP kaynakları, istifa sürecinin yeni yıla kadar devam edeceğini belirterek, “İlçe kongrelerinde göreve getirilecek arkadaşların kimler olacağı, il başkanları ile birlikte belirlenecek. Bu amaçla, mevcut il başkanı devam etmeyecekse yerine gelecek yeni il başkanı ile ilçe yönetimlerini belirleyeceğiz. İlçe kongreleri konusunda yeni tayin edilen il başkanları söz sahibi olacak” değerlendirmesini yaptı.          
Son 3 günde AKP’li 6 il başkanının istifasının istenmesi üzerine gözler Antalya’ya çevrildi. Çeşitli kulis köşelerinde Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın da görevden alındığı ileri sürüldü. AKP’nin üst düzey yöneticileri bu iddiaları doğrulamadı

haberimizvar.net AKP’nin kongre süreci öncesinde, geçen hafta yapılan MKYK toplantısında bazı il ve ilçe başkanlarının istifalarının istenmesi kararlaştırıldı. Bu toplantının hemen ardından AKP Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, istifası istenecek il başkanlarını Ankara’ya davet etmeye başladı. Görüşülen il başkanlarına, kongrelerde aday yapılmayacakları tebliğ edilerek istifa etmeleri istendi. Bu görüşmelerin ardından son üç günde Amasya, Manisa, Kırşehir, Kütahya, Iğdır ve Siirt il başkanları istifa etti. Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın istifasının isteneceği de kulislere yansıdı. Fakat AKP’nin üst düzey yöneticileri Taş’la ilgili bu iddiaları doğrulamadı.

 

GEREKÇE SEÇİM BAŞARISIZLIĞI
AKP yönetimi, istifalarının istenmesinin en önemli sebebinin ‘seçim başarısızlığı’ olduğunu dile getirdi. Mahalli seçimlerde Kırşehir’i CHP, Kütahya ve Amasya ile AKP’nin aday çıkarmadığı Manisa’yı MHP, Iğdır ve Siirt’i ise HDP kazanmıştı. MHP’nin belediye başkanlığını kazandığı illerden biri olan Çankırı’da da AKP İl Başkanı, seçimlerin hemen ardından istifa ettirilmişti. Seçim kaybedilen İzmir ve Karaman İl Başkanları da nisan ayı içinde istifa ettirilmiş, yerlerine yeni isimler tayin edilmişti.

SIRADA İLÇE BAŞKANLARI VAR

Öte yandan, il başkanlarının yanı sıra birçok ilçe başkanının da 1 Ocak’ta başlayacak kongreler öncesinde istifaları istendi. AKP kaynakları, istifa sürecinin yeni yıla kadar devam edeceğini belirterek, “İlçe kongrelerinde göreve getirilecek arkadaşların kimler olacağı, il başkanları ile birlikte belirlenecek. Bu amaçla, mevcut il başkanı devam etmeyecekse yerine gelecek yeni il başkanı ile ilçe yönetimlerini belirleyeceğiz. İlçe kongreleri konusunda yeni tayin edilen il başkanları söz sahibi olacak” değerlendirmesini yaptı.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.