AKP’ye çalışan CHP’li ihraç edilecek

GÜNDEM 23.11.2019 - 16:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKP’ye çalışan CHP’li ihraç edilecek

Kepez Yeni Emek’de CHP delegesi seçilen Vezir Özdemir, yerel seçimlerde AKP’ye çalıştığı iddiasıyla kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Seçim sandığı evinin önüne kurulan Özdemir tedbirli olarak sevk edildiği için ilçe kongresinde oy kullanamayacak

haberimizvar.net CHP’nin Antalya Kepez İlçesi Yeni Emek Mahallesi’nden delege seçilen Vezir Özdemir, yerel seçimlerde AKP’nin belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’ye çalıştığı için kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi. Delege seçim sandığı evinin önüne konulan ve delege seçilen Özdemir’in AKP adayına oy istediği video görüntüsü ortaya çıkmış ve seçimlerin iptali için itiraz edilmişti. Dün yapılan il yönetim kurulu toplantısında Özdemir’in parti tüzüğünün 68/e maddesinden disipline sevkine karar verildi. Tedbirli olarak disipline sevk edilen Özdemir’in ilçe kongresinde oy kullanamayacağı açıklandı. Söz konusu madde, “Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak” suçunun kesin ihraç gerektirdiğini içeriyor.   İL YÖNETİMİNE İTİRAZ EDİLDİ Yeni Emek Mahalle seçimlerinde oy kullanılacak yer ve saatin mahalle temsilcisi Yusuf En tarafından verilen dilekçeye istinaden seçimlerden bir gün önce değiştirildiğini dile getiren CHP üyesi İbrahim Çelebi, seçimlerin iptal edilmesi ve yeniden yapılması için dilekçe vermişti. Saat 11.00-13.00 arasında yapılacağı ilan edilen Yeni Emek mahallesi delege seçimlerinin saat 13.00-17.00 arasına kaydırıldığını belirten İbrahim Çelebi, “Sandığın da önce ilçe binasına konulacağı açıklanmıştı. Sonra Vezir Özdemir’in evinin önüne götürüldü. Vezir Özdemir seçimler AKP’ye çalışmış biridir” itirazında bulunmuştu. İtirazın Kepez ilçe yönetimi tarafından reddedilmesi üzerine il yönetimine dilekçe veren Çelebi seçimlerin iptalini ve Vezir Özdemir’in disipline sevkini istedi. Kepez ilçe yönetiminin tarih ve yer duyurusunda sorun olmadığına karar veren il yönetimi seçim iptali talebini reddederken, Vezir Özdemir’in disipline sevkini ise onayladı.    
Kepez Yeni Emek’de CHP delegesi seçilen Vezir Özdemir, yerel seçimlerde AKP’ye çalıştığı iddiasıyla kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Seçim sandığı evinin önüne kurulan Özdemir tedbirli olarak sevk edildiği için ilçe kongresinde oy kullanamayacak

haberimizvar.net CHP’nin Antalya Kepez İlçesi Yeni Emek Mahallesi’nden delege seçilen Vezir Özdemir, yerel seçimlerde AKP’nin belediye başkan adayı Hakan Tütüncü’ye çalıştığı için kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi. Delege seçim sandığı evinin önüne konulan ve delege seçilen Özdemir’in AKP adayına oy istediği video görüntüsü ortaya çıkmış ve seçimlerin iptali için itiraz edilmişti. Dün yapılan il yönetim kurulu toplantısında Özdemir’in parti tüzüğünün 68/e maddesinden disipline sevkine karar verildi. Tedbirli olarak disipline sevk edilen Özdemir’in ilçe kongresinde oy kullanamayacağı açıklandı. Söz konusu madde, “Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak” suçunun kesin ihraç gerektirdiğini içeriyor.

 

İL YÖNETİMİNE İTİRAZ EDİLDİ

Yeni Emek Mahalle seçimlerinde oy kullanılacak yer ve saatin mahalle temsilcisi Yusuf En tarafından verilen dilekçeye istinaden seçimlerden bir gün önce değiştirildiğini dile getiren CHP üyesi İbrahim Çelebi, seçimlerin iptal edilmesi ve yeniden yapılması için dilekçe vermişti. Saat 11.00-13.00 arasında yapılacağı ilan edilen Yeni Emek mahallesi delege seçimlerinin saat 13.00-17.00 arasına kaydırıldığını belirten İbrahim Çelebi, “Sandığın da önce ilçe binasına konulacağı açıklanmıştı. Sonra Vezir Özdemir’in evinin önüne götürüldü. Vezir Özdemir seçimler AKP’ye çalışmış biridir” itirazında bulunmuştu. İtirazın Kepez ilçe yönetimi tarafından reddedilmesi üzerine il yönetimine dilekçe veren Çelebi seçimlerin iptalini ve Vezir Özdemir’in disipline sevkini istedi. Kepez ilçe yönetiminin tarih ve yer duyurusunda sorun olmadığına karar veren il yönetimi seçim iptali talebini reddederken, Vezir Özdemir’in disipline sevkini ise onayladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.