‘Damat’tan Subaşı’na YANIT

GÜNDEM 10.12.2019 - 11:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Damat’tan Subaşı’na YANIT

İYİ Parti Antalya Milletvekili Subaşı, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda çiftçilerin kredi ödemelerini Bakan Albayrak’a sordu. Albayrak, borçların bireysel başvuruyla yeniden yapılandırılabileceğini açıkladı.

haberimizvar.net-Borçlarından dolayı zor durumda olan çiftçileri Türkiye Büyük Milet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyonu’nda İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, gündeme taşıyarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a soru yöneltti. Subaşı’nın komisyon sırasında Bakan Albayrak’a çiftçilerin kredi geri ödemelerininin yeniden yapılandırmasıyla ilgili sorusuna Bakan Albayrak’tan yazılı cevap geldi. BORÇLARIN YAPILANMASI Çiftçinin borçlarının yeniden yapılandırılması sorusuna Berat Albayrak şu yanıtı verdi: “7166 sayılı Kanun’un 17. maddesi ile 6824 sayılı kanuna eklenen geçici 2. madde kapsamında, tarımsal üretime devam etmeleri şartıyla mevzuatta tanımlanan borçlulara, kanunun, yayınlanmasını takip eden 3 ay içinde başvurmaları şartıyla borçlarını yeniden yapılandırabilme imkanı sağlanmıştır. Diğer taraftan, hali hazırda Ziraat Bankası ve TKK tarafından da kredi kullanıcıları için yeniden yapılandırma seçeneği de bulunmaktadır.” 
İYİ Parti Antalya Milletvekili Subaşı, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda çiftçilerin kredi ödemelerini Bakan Albayrak’a sordu. Albayrak, borçların bireysel başvuruyla yeniden yapılandırılabileceğini açıkladı.

haberimizvar.net-Borçlarından dolayı zor durumda olan çiftçileri Türkiye Büyük Milet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyonu’nda İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, gündeme taşıyarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a soru yöneltti. Subaşı’nın komisyon sırasında Bakan Albayrak’a çiftçilerin kredi geri ödemelerininin yeniden yapılandırmasıyla ilgili sorusuna Bakan Albayrak’tan yazılı cevap geldi.

BORÇLARIN YAPILANMASI

Çiftçinin borçlarının yeniden yapılandırılması sorusuna Berat Albayrak şu yanıtı verdi: “7166 sayılı Kanun’un 17. maddesi ile 6824 sayılı kanuna eklenen geçici 2. madde kapsamında, tarımsal üretime devam etmeleri şartıyla mevzuatta tanımlanan borçlulara, kanunun, yayınlanmasını takip eden 3 ay içinde başvurmaları şartıyla borçlarını yeniden yapılandırabilme imkanı sağlanmıştır. Diğer taraftan, hali hazırda Ziraat Bankası ve TKK tarafından da kredi kullanıcıları için yeniden yapılandırma seçeneği de bulunmaktadır.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.