Ona cevabımı kongrede vereceğim

SİYASET 16.12.2019 - 13:12, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ona cevabımı kongrede vereceğim

Önümüzdeki hafta sonu yapılacak CHP Konyaaltı İlçe Kongresi öncesi adaylar arasındaki yarış kızıştı. Adaylardan Canelli, diğer aday Duruk’un 200 partiliye iş vaadinde bulunduğunu dile getirmesi üzerine Duruk, iddialara kongrede cevap vereceğini söyledi

haberimizvar.net-CHP'de ilçe kongreleri yaklaştıkça başkan adayları arasındaki rekabet de artıyor. Konyaaltı CHP ilçe başkan adaylarından Beyazıt Canelli, rakibi Onur Duruk'a, partililere iş vaadinde bulunduğu iddiası üzerinden yüklenerek, "Verilen 200’e yakın iş vaadinin ilçe kongremiz öncesinde yerine getirilmesi durumunda başkan adaylığımı geri çekeceğimi tüm parti komuoyuna sunuyorum" açıklamasında bulundu. Canelli'nin sözleri için "Bunlar normal eleştiriler değil" yorumunda bulunan CHP Konyaaltı İlçe Başkanı ve adayı Onur Duruk, "Ben cevabımı sosyal medyada partimi tartıştırarak değil, 21 Aralık'taki kongremizde vereceğim" dedi. AKP ZİYNİYETİNDEN FARKI YOK Beyazıt Canelli açıklamasında, “21 Aralık Cumartesi günü yapılacak olan CHP Konyaaltı olağan kongremiz öncesinde, ilçe kongre delegelerimizin kendilerine ve yakınlarına iş-aş vaatleri dağıtarak oy almayı hesaplayan zihniyetin AKP zihniyetinden farkı yoktur. Bu tür girişimlerin partimize yararı olmadığı gibi, partimizin üyelerimiz ve tüm toplumun gözünde küçük düşmesine sebebiyet vermektedir. Partili çocuklarımızın işe alınması bir lütuf değil, olması gerekendir" ifadelerine yer verdi.   PARTİYİ TEMSİL EDECEKLER SEÇİLMELİ "Parti içi seçimlerde dikkat edilmesi gereken en önemli konu, söylemlerimizin ve eylemlerimizin partimize zarar vermeyecek ölçüde olmasını, partimizi tartışmaya açacak, toplum önünde küçük düşürecek paylaşım ve yaklaşımlardan kaçınmamız gerektiğini sonuna kadar savunmaya devam edeceğim. Ancak, bu prensibimin dışına çıkarak Onur Duruk’un neden yeniden ilçe başkanı seçilmemesi gerektiğiyle ilgili, birkaç gerçeği de ortaya koymak gerektiğini düşünüyorum" diyen Canelli, "Onur Duruk ilçe başkanı seçildiğinde Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi olmasına rağmen görevinden istifa etmeyerek hem meclis üyesi hem de ilçe başkanlığı görevlerini sürdürdü. Yaklaşık 6 aydan bu yana ilçe başkanlığı görevinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Anet AŞ yönetim kurulu üyeliği görevini maddi bir gelir ederek sürdürmekte. Tüm bu görevlerden ziyade neredeyse hafta içi mesaisinin büyük çoğunluğunu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ hizmet biriminde geçirdiği CHP Antalya kamuoyunca bilinmektedir. Kişisel ve özel yaşamıyla ilgili konular benim ilgi alanım dışındadır. Benim dikkat çekmek istediğim konu siyaset yapma şekli ve siyasetten gelir elde ediyor olmasıdır. Bu gerçeklerin ışığında, tüm parti üyelerimizin hedefinde, seçilecek olan ilçe başkanı ve yönetim kurullarının ilçe örgütümüzü en iyi düzeyde temsil edecek kişilerden oluşmasını sağlamak olmalıdır" dedi. PARTİMİ TARTIŞMAM Canelli'nin açıklamasıyla ilgili görüşlerini aldığımız Onur Duruk, "Bunlar normal eleştiriler değil. Sosyal medya partimizin bu şekilde tartışılacağı bir yer değil. Ben cevabımı sosyal medyada partimi tartıştırarak değil, sahada vereceğim. 21 Aralık'taki kongremizde vereceğim" diye konuştu.   (Dayanışma Ağı)  
Önümüzdeki hafta sonu yapılacak CHP Konyaaltı İlçe Kongresi öncesi adaylar arasındaki yarış kızıştı. Adaylardan Canelli, diğer aday Duruk’un 200 partiliye iş vaadinde bulunduğunu dile getirmesi üzerine Duruk, iddialara kongrede cevap vereceğini söyledi

haberimizvar.net-CHP'de ilçe kongreleri yaklaştıkça başkan adayları arasındaki rekabet de artıyor. Konyaaltı CHP ilçe başkan adaylarından Beyazıt Canelli, rakibi Onur Duruk'a, partililere iş vaadinde bulunduğu iddiası üzerinden yüklenerek, "Verilen 200’e yakın iş vaadinin ilçe kongremiz öncesinde yerine getirilmesi durumunda başkan adaylığımı geri çekeceğimi tüm parti komuoyuna sunuyorum" açıklamasında bulundu. Canelli'nin sözleri için "Bunlar normal eleştiriler değil" yorumunda bulunan CHP Konyaaltı İlçe Başkanı ve adayı Onur Duruk, "Ben cevabımı sosyal medyada partimi tartıştırarak değil, 21 Aralık'taki kongremizde vereceğim" dedi.

AKP ZİYNİYETİNDEN FARKI YOK

Beyazıt Canelli açıklamasında, “21 Aralık Cumartesi günü yapılacak olan CHP Konyaaltı olağan kongremiz öncesinde, ilçe kongre delegelerimizin kendilerine ve yakınlarına iş-aş vaatleri dağıtarak oy almayı hesaplayan zihniyetin AKP zihniyetinden farkı yoktur. Bu tür girişimlerin partimize yararı olmadığı gibi, partimizin üyelerimiz ve tüm toplumun gözünde küçük düşmesine sebebiyet vermektedir. Partili çocuklarımızın işe alınması bir lütuf değil, olması gerekendir" ifadelerine yer verdi.

 

PARTİYİ TEMSİL EDECEKLER SEÇİLMELİ

"Parti içi seçimlerde dikkat edilmesi gereken en önemli konu, söylemlerimizin ve eylemlerimizin partimize zarar vermeyecek ölçüde olmasını, partimizi tartışmaya açacak, toplum önünde küçük düşürecek paylaşım ve yaklaşımlardan kaçınmamız gerektiğini sonuna kadar savunmaya devam edeceğim. Ancak, bu prensibimin dışına çıkarak Onur Duruk’un neden yeniden ilçe başkanı seçilmemesi gerektiğiyle ilgili, birkaç gerçeği de ortaya koymak gerektiğini düşünüyorum" diyen Canelli, "Onur Duruk ilçe başkanı seçildiğinde Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi olmasına rağmen görevinden istifa etmeyerek hem meclis üyesi hem de ilçe başkanlığı görevlerini sürdürdü. Yaklaşık 6 aydan bu yana ilçe başkanlığı görevinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Anet AŞ yönetim kurulu üyeliği görevini maddi bir gelir ederek sürdürmekte. Tüm bu görevlerden ziyade neredeyse hafta içi mesaisinin büyük çoğunluğunu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ hizmet biriminde geçirdiği CHP Antalya kamuoyunca bilinmektedir. Kişisel ve özel yaşamıyla ilgili konular benim ilgi alanım dışındadır. Benim dikkat çekmek istediğim konu siyaset yapma şekli ve siyasetten gelir elde ediyor olmasıdır. Bu gerçeklerin ışığında, tüm parti üyelerimizin hedefinde, seçilecek olan ilçe başkanı ve yönetim kurullarının ilçe örgütümüzü en iyi düzeyde temsil edecek kişilerden oluşmasını sağlamak olmalıdır" dedi.

PARTİMİ TARTIŞMAM

Canelli'nin açıklamasıyla ilgili görüşlerini aldığımız Onur Duruk, "Bunlar normal eleştiriler değil. Sosyal medya partimizin bu şekilde tartışılacağı bir yer değil. Ben cevabımı sosyal medyada partimi tartıştırarak değil, sahada vereceğim. 21 Aralık'taki kongremizde vereceğim" diye konuştu.   (Dayanışma Ağı)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.