CHP İl Başkanı Kumbul: Din dersleri dayatılıyor

GÜNDEM 08.01.2020 - 16:34, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

CHP İl Başkanı Kumbul: Din dersleri dayatılıyor

Okul müdürlerinin ders seçimi hakkı tanımadığını, verilen dilekçelerin kadro ve öğretmen yokluğu gibi nedenlerle geçiştirildiğini vurgulayan CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Seçmeli ders uygulaması ‘zorunlu’ seçmeli değil, ‘gerçekten’ seçmeli olmalıdır” dedi.

haberimizvar.net- CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, AKP hükümeti tarafından yasalaştırma pratiği yapılan “zorunlu din dersi” uygulaması hakkında açıklamada bulundu. Ahmet Kumbul, açıklamasında şunları söyledi. “AKP hükümeti tarafından yasalaştırma pratiği yapılan ‘zorunlu din dersi’ uygulamasına aşinayız. Seçmeli dersler uygulaması, öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda, ilgili alanlarına bağlı olarak, bireysel farklılıkların ortaya çıkması açısından önem arz etmektedir. Son duyumlara göre okul müdürleri, velilere ve öğrencilere ders seçimi hakkı tanımamakta, verilen dilekçeler kadro yokluğu, öğretmen yokluğu gibi nedenlerle geçiştirilmektedir”. ‘GERÇEKTEN’ SEÇMELİ OLSUN Okullarda ‘paket seçmeli derslerin’ dayatıldığını vurgulayan Kumbul, “Öğrencilerin ders seçimleri konusundaki hakları sınırlanmaktadır. Velilerimiz bu konuda duyarlı olup, verdikleri dilekçelerin takipçisi olmalıdırlar. Laik ve bilimsel eğitimin, öğrencilerimizin gelişimi açısında ne kadar mühim olduğunun farkındayız. Bu farklılıklarının ortaya çıkması açısından, seçmeli dersler uygulaması ‘zorunlu’ seçmeli değil, ‘gerçekten’ seçmeli olmak zorundadır” dedi. 
Okul müdürlerinin ders seçimi hakkı tanımadığını, verilen dilekçelerin kadro ve öğretmen yokluğu gibi nedenlerle geçiştirildiğini vurgulayan CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Seçmeli ders uygulaması ‘zorunlu’ seçmeli değil, ‘gerçekten’ seçmeli olmalıdır” dedi.

haberimizvar.net- CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, AKP hükümeti tarafından yasalaştırma pratiği yapılan “zorunlu din dersi” uygulaması hakkında açıklamada bulundu. Ahmet Kumbul, açıklamasında şunları söyledi. “AKP hükümeti tarafından yasalaştırma pratiği yapılan ‘zorunlu din dersi’ uygulamasına aşinayız. Seçmeli dersler uygulaması, öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda, ilgili alanlarına bağlı olarak, bireysel farklılıkların ortaya çıkması açısından önem arz etmektedir. Son duyumlara göre okul müdürleri, velilere ve öğrencilere ders seçimi hakkı tanımamakta, verilen dilekçeler kadro yokluğu, öğretmen yokluğu gibi nedenlerle geçiştirilmektedir”.

‘GERÇEKTEN’ SEÇMELİ OLSUN

Okullarda ‘paket seçmeli derslerin’ dayatıldığını vurgulayan Kumbul, “Öğrencilerin ders seçimleri konusundaki hakları sınırlanmaktadır. Velilerimiz bu konuda duyarlı olup, verdikleri dilekçelerin takipçisi olmalıdırlar. Laik ve bilimsel eğitimin, öğrencilerimizin gelişimi açısında ne kadar mühim olduğunun farkındayız. Bu farklılıklarının ortaya çıkması açısından, seçmeli dersler uygulaması ‘zorunlu’ seçmeli değil, ‘gerçekten’ seçmeli olmak zorundadır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.