Danıştay kararını verdi: Alara’ya HES yapılamaz

GÜNDEM 10.01.2020 - 18:34, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Danıştay kararını verdi: Alara’ya HES yapılamaz

Antalya’da Alara çayına yapılmak istenen Kamer HES projesi Danıştay 6. Dairesi’ne takıldı. Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin ÇED raporu iptal kararını uygun bulan Danıştay, Alara’ya kurulacak bütün HES projelerinin önünü tamamen kapattı.

haberimizvar.net-Danıştay 6. Dairesi, Antalya’nın Gündoğmuş ilçesindeki Alara çayı üzerinde kurulmak istenen HES projesini ‘karar düzeltme yolu kapalı olmak üzere’ iptal etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Alara çayına kurulması planlanan Kamer Regülatörü ve HES projesinin sahibi Derya Enerji, Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin ÇED raporunun iptalini onayladığı kararı temyize götürdü. Temyiz başvurusunu görüşen Danıştay 6. Dairesi, Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin 10 Temmuz 2019 tarihli kararının dayandığı gerekçeyi hukuka ve usule uygun bularak temyiz talebini reddetti. KARAR BÜTÜN BÖLGE İÇİN BAĞLAYICI HES projesine karşı dava açan Nurettin Şensoy, Mustafa Günay, Mustafa Uslu, Ömer Yılmaz, Bilal Tokçan ve Ali Güven’in avukatlığını yapan Münip Ermiş, “Nerede ise 10 yıldır devam eden dava süreci tamamlandı. Danıştay Gündoğmuş/Alara çayında son sözü söyledi. Bakanlığın tüm inadına rağmen Kamer HES projesi bitti, yok oldu. Bunu da ilan etti. Bölgede 6 kez keşif yapıldı. Hepsinde bilirkişiler, ‘buraya HES yapılamaz’ dedi. Karar bu sebeple sadece bu projeyi ilgilendirmiyor. Bölge için bağlayıcı. Uyarıyoruz! Bu karardan sonra artık Alara çayının hiç bir noktasında HES yapılamaz. Bakanlık inadından vazgeçmeli ve başvuruların tümünü reddetmeli, ÇED süreçlerini durdurmalıdır” açıklaması yaptı. 
Antalya’da Alara çayına yapılmak istenen Kamer HES projesi Danıştay 6. Dairesi’ne takıldı. Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin ÇED raporu iptal kararını uygun bulan Danıştay, Alara’ya kurulacak bütün HES projelerinin önünü tamamen kapattı.

haberimizvar.net-Danıştay 6. Dairesi, Antalya’nın Gündoğmuş ilçesindeki Alara çayı üzerinde kurulmak istenen HES projesini ‘karar düzeltme yolu kapalı olmak üzere’ iptal etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Alara çayına kurulması planlanan Kamer Regülatörü ve HES projesinin sahibi Derya Enerji, Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin ÇED raporunun iptalini onayladığı kararı temyize götürdü. Temyiz başvurusunu görüşen Danıştay 6. Dairesi, Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin 10 Temmuz 2019 tarihli kararının dayandığı gerekçeyi hukuka ve usule uygun bularak temyiz talebini reddetti.

KARAR BÜTÜN BÖLGE İÇİN BAĞLAYICI

HES projesine karşı dava açan Nurettin Şensoy, Mustafa Günay, Mustafa Uslu, Ömer Yılmaz, Bilal Tokçan ve Ali Güven’in avukatlığını yapan Münip Ermiş, “Nerede ise 10 yıldır devam eden dava süreci tamamlandı. Danıştay Gündoğmuş/Alara çayında son sözü söyledi. Bakanlığın tüm inadına rağmen Kamer HES projesi bitti, yok oldu. Bunu da ilan etti. Bölgede 6 kez keşif yapıldı. Hepsinde bilirkişiler, ‘buraya HES yapılamaz’ dedi. Karar bu sebeple sadece bu projeyi ilgilendirmiyor. Bölge için bağlayıcı. Uyarıyoruz! Bu karardan sonra artık Alara çayının hiç bir noktasında HES yapılamaz. Bakanlık inadından vazgeçmeli ve başvuruların tümünü reddetmeli, ÇED süreçlerini durdurmalıdır” açıklaması yaptı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.