İngilizceyi yaparak yaşayarak öğreniyorlar

YEREL 02.06.2021 - 11:49, Güncelleme: 02.06.2021 - 11:49
 

İngilizceyi yaparak yaşayarak öğreniyorlar

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Yeşilköy Hilmi Toksoy İlkokulu öğretmeni Berna Olukbaşı ve Türkiye'nin farklı illerinden 9 öğretmen, birlikte 'E-Twinning ile İngilizceyi Severek Öğrenecekler' projesi geliştirdi. Bu projeyle öğrenciler İngilizceyi yaparak yaşayarak öğreniyor. Projeye Türkiye'nin farklı illerinden 10 öğretmen ve okullarından 5'er olmak üzere toplam 50 öğrenci katılıyor.

haberimizvar.net- 'E-Twinning ile İngilizceyi Severek Öğrenecekler' projesine, Kaş'ta eğitim öğretim yapan Yeşilköy Hilmi Toksoy İlkokulu öğretmeni Berna Bölükbaşı, okulun öğrencileri Ayşe Ömür Kaya, Sami Buğra Ovalı, Kerem Karapınar, Zeynel Abidin Tekin ve Damla Yiğit katılıyor. Projeye Şanlıurfa'dan öğretmenler Duygu Kubur, Ebru Agyar, Ağrı'dan öğretmen Gülay Görgülü, Zonguldak'tan öğretmenler Pınar Özsoy, Tuğba Uzun, İzmir'den öğretmen İlknur Kolaklı, Hakkari'den öğretmen Yeter Kılınç, Mersin'den öğretmen Emine Acarbey ve çalıştıkları okullardan 5'er öğrenci katılıyor. Projede öğretmen ve öğrenciler, pandemi nedeniyle online olarak buluşuyor. Öğretmen ve öğrenciler, önce 'hayvan sevgisini' konu alan İngilizce bir şiir yazdı. Hayvanlarla ilgili İngilizce sloganlar üretti, hikayeler oluşturup, hikayeleri resmederek küçük bir kitapçık haline getirdi. Resimler yaparak, altına İngilizce metinler yazarak, şarkılar söyleyerek, oyunlar oynayarak İngilizce öğretimi yaptılar. Berna Bölükbaşı, "Projemizin ana amacı, eğitimde yaşanan yabancı dil öğretimine karşı önyargıyı, 'ben bu dili öğrenemem' önyargısını kırmak. Öğrencilerimize İngilizceyi yaparak, yaşayarak öğretmek. Yaparak, yaşayarak yapılan eğitimde öğrenilenler kolay kolay unutulmaz. Önyargılar unutulur. Projemizde merkez öğrenciler. 50 öğrenci işbirliği yaparak, yardımlaşarak öğreniyor. Öğrencilerimiz projede teknolojiyi kullanmanın yanında, yazılı sözlü olarak yeteneklerini de ortaya koyuyorlar. Bu da öğrenmeyi, paylaşmayı, sözlü İngilizce konuşmayı geliştiriyor" dedi.
Antalya'nın Kaş ilçesindeki Yeşilköy Hilmi Toksoy İlkokulu öğretmeni Berna Olukbaşı ve Türkiye'nin farklı illerinden 9 öğretmen, birlikte 'E-Twinning ile İngilizceyi Severek Öğrenecekler' projesi geliştirdi. Bu projeyle öğrenciler İngilizceyi yaparak yaşayarak öğreniyor. Projeye Türkiye'nin farklı illerinden 10 öğretmen ve okullarından 5'er olmak üzere toplam 50 öğrenci katılıyor.

haberimizvar.net- 'E-Twinning ile İngilizceyi Severek Öğrenecekler' projesine, Kaş'ta eğitim öğretim yapan Yeşilköy Hilmi Toksoy İlkokulu öğretmeni Berna Bölükbaşı, okulun öğrencileri Ayşe Ömür Kaya, Sami Buğra Ovalı, Kerem Karapınar, Zeynel Abidin Tekin ve Damla Yiğit katılıyor. Projeye Şanlıurfa'dan öğretmenler Duygu Kubur, Ebru Agyar, Ağrı'dan öğretmen Gülay Görgülü, Zonguldak'tan öğretmenler Pınar Özsoy, Tuğba Uzun, İzmir'den öğretmen İlknur Kolaklı, Hakkari'den öğretmen Yeter Kılınç, Mersin'den öğretmen Emine Acarbey ve çalıştıkları okullardan 5'er öğrenci katılıyor.

Projede öğretmen ve öğrenciler, pandemi nedeniyle online olarak buluşuyor. Öğretmen ve öğrenciler, önce 'hayvan sevgisini' konu alan İngilizce bir şiir yazdı. Hayvanlarla ilgili İngilizce sloganlar üretti, hikayeler oluşturup, hikayeleri resmederek küçük bir kitapçık haline getirdi. Resimler yaparak, altına İngilizce metinler yazarak, şarkılar söyleyerek, oyunlar oynayarak İngilizce öğretimi yaptılar.

Berna Bölükbaşı, "Projemizin ana amacı, eğitimde yaşanan yabancı dil öğretimine karşı önyargıyı, 'ben bu dili öğrenemem' önyargısını kırmak. Öğrencilerimize İngilizceyi yaparak, yaşayarak öğretmek. Yaparak, yaşayarak yapılan eğitimde öğrenilenler kolay kolay unutulmaz. Önyargılar unutulur. Projemizde merkez öğrenciler. 50 öğrenci işbirliği yaparak, yardımlaşarak öğreniyor. Öğrencilerimiz projede teknolojiyi kullanmanın yanında, yazılı sözlü olarak yeteneklerini de ortaya koyuyorlar. Bu da öğrenmeyi, paylaşmayı, sözlü İngilizce konuşmayı geliştiriyor" dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.