İngiltere Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmadı

GÜNDEM 26.08.2021 - 23:52, Güncelleme: 26.08.2021 - 23:52
 

İngiltere Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmadı

İngiltere uluslararası seyahatler için yeşil, turuncu ve kırmızı listelerini güncellerken Türkiye kırmızı listede kalmaya devam etti. Türkiye’den İngiltere’ye gidenlerin 11 gecelik otel karantinası için 2 bin 285 sterlin ücret ödemesi gerekiyor.

HABERİMİZVAR – Korona virüs pandemisi nedeniyle ülkeye giriş çıkışları sınırlı tutan İngiltere listeyi güncellerken Türkiye yine kırmızı listede kaldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gazeteci Fatih Altaylı’ya verdiği demeçte İngiltere’nin Türkiye’nin bu listeden çıkarabileceği yönünde duyumlar aldığını söylemişti. Ancak İngiltere Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmadı.   11 GECELİK OTEL KARANTİNASI   BBC Türkçe’de yer alan habere göre, mevcut kurallara göre Türkiye’den İngiltere’ye yalnızca İngiliz vatandaşları ve oturma izni olanlar gidebiliyor ve 11 gecelik otel karantinası için 2 bin 285 sterlin ücret ödemesi gerekiyor. Türkiye’den otel karantinasına girmeden İngiltere’ye ulaşmanın tek yolu, turuncu veya yeşil listedeki bir ülkede 10 gece geçirmek.   YEŞİL LİSTEYE SADECE PCR TESTİ   İngiltere’nin güncellemesinde yer değiştiren ülkeler de oldu. Tayland ve Karadağ’ın Pazartesi sabah 4’ten itibaren kırmızı listeye geçirileceği açıklandı. Kanada, Danimarka, Finlandiya, Liechtenstein, Litvanya ve İsviçre ise turuncu listeden yeşil listeye alındı. Turuncu listedeki ülkelerden İngiltere’ye gelenlerin 10 gün ev karantinasına girip iki PCR testi yaptırması, yeşil listedeki ülkelerden gelenlerin ise karantinaya girmeden yalnızca 2. günde bir PCR testi yaptırması gerekiyor. 
İngiltere uluslararası seyahatler için yeşil, turuncu ve kırmızı listelerini güncellerken Türkiye kırmızı listede kalmaya devam etti. Türkiye’den İngiltere’ye gidenlerin 11 gecelik otel karantinası için 2 bin 285 sterlin ücret ödemesi gerekiyor.

HABERİMİZVAR – Korona virüs pandemisi nedeniyle ülkeye giriş çıkışları sınırlı tutan İngiltere listeyi güncellerken Türkiye yine kırmızı listede kaldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gazeteci Fatih Altaylı’ya verdiği demeçte İngiltere’nin Türkiye’nin bu listeden çıkarabileceği yönünde duyumlar aldığını söylemişti. Ancak İngiltere Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmadı.

 

11 GECELİK OTEL KARANTİNASI

 

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, mevcut kurallara göre Türkiye’den İngiltere’ye yalnızca İngiliz vatandaşları ve oturma izni olanlar gidebiliyor ve 11 gecelik otel karantinası için 2 bin 285 sterlin ücret ödemesi gerekiyor. Türkiye’den otel karantinasına girmeden İngiltere’ye ulaşmanın tek yolu, turuncu veya yeşil listedeki bir ülkede 10 gece geçirmek.

 

YEŞİL LİSTEYE SADECE PCR TESTİ

 

İngiltere’nin güncellemesinde yer değiştiren ülkeler de oldu. Tayland ve Karadağ’ın Pazartesi sabah 4’ten itibaren kırmızı listeye geçirileceği açıklandı. Kanada, Danimarka, Finlandiya, Liechtenstein, Litvanya ve İsviçre ise turuncu listeden yeşil listeye alındı. Turuncu listedeki ülkelerden İngiltere’ye gelenlerin 10 gün ev karantinasına girip iki PCR testi yaptırması, yeşil listedeki ülkelerden gelenlerin ise karantinaya girmeden yalnızca 2. günde bir PCR testi yaptırması gerekiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.