İnşaatçılar da Real AVM’ye ‘HAYIR’ dedi

YEREL 05.09.2023 - 13:23, Güncelleme: 05.09.2023 - 16:18
 

İnşaatçılar da Real AVM’ye ‘HAYIR’ dedi

Real AVM ve Haşim İşcan Kültür Merkezi alanının kentsel dönüşüm kapsamında yapılan imar değişikliğiyle ilgili TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler’den sonra İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski Başkanı Mustafa Balcı’dan da tepki geldi. Balcı, konuyla ilgili olarak meslek odalarını göreve davet etti.

haberimizvar.net-  Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler, Haşim İşcan Kültür Merkezi ve yıkılan Real AVM’nin bulunduğu 43 bin 360 metrekare büyüklüğündeki eski hal alanı için ticaret ve konut olarak hazırlanan plan değişikliğine karşı çıkmıştı. Ardından bölgeye 600 konut ile birlikte ticaret merkezi yapılmasıyla ilgili olarak hazırlanan planların altında Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük’ün imzasının bulunması tartışmayı alevlendirdi. Çerçiler, “Bu kentsel dönüşüm değildir! Rantsal dönüşümdür. Hukuk yoluna başvuracağız” diye konuşurken,  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi Ali Yılmaz konuyu ağır dille eleştirdi. Tepki açıklamaları TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun da ikiye bölünmesine neden oldu.  Real AVM alanıyla ilgili tartışmalara İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski Başkanı Mustafa Balcı da dahil oldu. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski Başkanı Balcı, oda başkanlarına çağrıda bulundu. Balcı, “21 Kasım 2016… O tarihlerde Haşim İşcan Kültür Merkezi üzerine rant hesapları gündemdeydi… Özellikle de imar plan değişiklikleri ile yaratılan ranta karşı durmak meslek odalarımızın asli görevi olmalıdır” dedi.
Real AVM ve Haşim İşcan Kültür Merkezi alanının kentsel dönüşüm kapsamında yapılan imar değişikliğiyle ilgili TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler’den sonra İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski Başkanı Mustafa Balcı’dan da tepki geldi. Balcı, konuyla ilgili olarak meslek odalarını göreve davet etti.

haberimizvar.net-  Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler, Haşim İşcan Kültür Merkezi ve yıkılan Real AVM’nin bulunduğu 43 bin 360 metrekare büyüklüğündeki eski hal alanı için ticaret ve konut olarak hazırlanan plan değişikliğine karşı çıkmıştı. Ardından bölgeye 600 konut ile birlikte ticaret merkezi yapılmasıyla ilgili olarak hazırlanan planların altında Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük’ün imzasının bulunması tartışmayı alevlendirdi. Çerçiler, “Bu kentsel dönüşüm değildir! Rantsal dönüşümdür. Hukuk yoluna başvuracağız” diye konuşurken,  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi Ali Yılmaz konuyu ağır dille eleştirdi. Tepki açıklamaları TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun da ikiye bölünmesine neden oldu. 

Real AVM alanıyla ilgili tartışmalara İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski Başkanı Mustafa Balcı da dahil oldu. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski Başkanı Balcı, oda başkanlarına çağrıda bulundu. Balcı, “21 Kasım 2016… O tarihlerde Haşim İşcan Kültür Merkezi üzerine rant hesapları gündemdeydi… Özellikle de imar plan değişiklikleri ile yaratılan ranta karşı durmak meslek odalarımızın asli görevi olmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.