'İnsanları mağdur etmeden 3-4 hafta kapanma şart'

SAĞLIK 17.11.2020 - 13:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

'İnsanları mağdur etmeden 3-4 hafta kapanma şart'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak kabinede korona virüsü salgınına karşı yeni önlemlerin açıklanması bekleniyor. Murat Yetkin, Türk Tabipleri Birliği'nin esnaf ve çalışanları mağdur etmeden 3-4 hafta kapanmanın şart olduğunu aktardı.

haberimizvar.net- Korona virüsü salgını kontrolden çıkmış durumda. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı günlük resmi rakamlar 3 binleri bulurken, gerçek hasta sayısının ise katbekat fazla olduğu belirtiliyor. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın alınacak tedbirler konusunda hükümete önerilerini, 'Salgın: İnsanları mağdur etmeden 3-4 hafta kapanma şart' başlıklı köşesine taşıdı. SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA DÖNÜŞMEMELİ Fincancı'nın 'yetkinreport’a yaptığı açıklamanın bir bölümü şöyle: -Öncelikle zorunlu üretim ve çalışma gerektirenler dışında iş yerlerinin en az 3-4 hafta kapanması gerekiyor. Bilimsel çalışmalara göre 2 hafta kapanmanın bulaşma hızını yüzde 22, 4 haftanın yüzde 38 düşürdüğü görülüyor. Tabii esnafın, çalışanların ve sosyal güvencesi olmayanların açlığa mahkûm edilmemesi için maddi destek verilmesi gerekiyor; Batıda örnekleri var. Maske masrafı bile ailelere yük oluyor. -Şehirlerarası yolculuk kısıtlaması mutlaka gerekiyor.  - Bu nedenle toplumsal hareketliliği kısıtlarken, bireysel hareketliliği denetim altında serbest bırakmakta yarar var. Bu 65 yaş üstü bakımından da önemli. YAZININ TAMAMI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak kabinede korona virüsü salgınına karşı yeni önlemlerin açıklanması bekleniyor. Murat Yetkin, Türk Tabipleri Birliği'nin esnaf ve çalışanları mağdur etmeden 3-4 hafta kapanmanın şart olduğunu aktardı.

haberimizvar.net- Korona virüsü salgını kontrolden çıkmış durumda. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı günlük resmi rakamlar 3 binleri bulurken, gerçek hasta sayısının ise katbekat fazla olduğu belirtiliyor. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın alınacak tedbirler konusunda hükümete önerilerini, 'Salgın: İnsanları mağdur etmeden 3-4 hafta kapanma şart' başlıklı köşesine taşıdı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA DÖNÜŞMEMELİ

Fincancı'nın 'yetkinreport’a yaptığı açıklamanın bir bölümü şöyle:

-Öncelikle zorunlu üretim ve çalışma gerektirenler dışında iş yerlerinin en az 3-4 hafta kapanması gerekiyor. Bilimsel çalışmalara göre 2 hafta kapanmanın bulaşma hızını yüzde 22, 4 haftanın yüzde 38 düşürdüğü görülüyor. Tabii esnafın, çalışanların ve sosyal güvencesi olmayanların açlığa mahkûm edilmemesi için maddi destek verilmesi gerekiyor; Batıda örnekleri var. Maske masrafı bile ailelere yük oluyor.

-Şehirlerarası yolculuk kısıtlaması mutlaka gerekiyor. 

- Bu nedenle toplumsal hareketliliği kısıtlarken, bireysel hareketliliği denetim altında serbest bırakmakta yarar var. Bu 65 yaş üstü bakımından da önemli.
YAZININ TAMAMI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.