İnstagram'a yeni özellik

GÜNDEM 27.05.2021 - 17:05, Güncelleme: 27.05.2021 - 17:05
 

İnstagram'a yeni özellik

Sosyal medya devi Facebook bünyesindeki paylaşım platformu Instagram, içerik paylaşımlarına yeni bir özellik getiriyor. Instagram’dan yapılan açıklamada dünya çapında bütün kullanıcılarına beğenileri gizleme imkanı tanınacağı belirtildi.

haberimizvar.net-  Sosyal paylaşım platformu Instagram, kullanıcılarının paylaştığı fotoğraflardaki beğeni sayılarını isteğe göre kapatılabileceğini bildirdi. Reuters’ta yer alan habere göre Instagram CEO’su Adam Mosseri, bu hamle ile birlikte uygulamanın insanlara daha iyi bir deneyim sunma amacının olduğunu belirtti. Mosseri, “Bu gelişmenin tüketicinin alışkanlıkları ve uygulamayı kullanma oranında büyük bir değişiklik yaratacağını tahmin etmiyorum” ifadesini kullandı. Instagram, kullanıcılarına beğenme sayısını gizleme imkanı tanıyor. Instagram bu özellik ile sosyal medya baskısını azaltmayı planlıyor. Bu özelliği aktifleştiren kullanıcılar bir takipçinin adını görüp yanında "diğerleri" ifadesiyle karşılaşacak. Instagram şimdiye kadar kullanıcı adı ve x sayıda kişi beğendi olarak paylaşımları gösteriyordu. Instagram'ın bu özelliği 2019'dan bu yana bazı ülkelerde test ediliyordu. Bu özellik şimdi dünya genelinde kullanıma açıldı. OTOMATİK DEŞİFRE ÖZELLİĞİ Milyonlarca Instagram kullanıcısı hikaye bölümünden paylaşımlarda bulunuyor. Platform hikayelere getirdiği yeni efektle kullanıcıların işini kolaylaştırmayı planlıyor. Instagram'ın yeni özelliği caption ile hikayelere yazı yazmak için konuşmanız yeterli olacak. Yani uygulama otomatik olarak sizin söylediklerinizi yazıya dönüştürecek. Halen test aşamasında olan özellik ABD'de sınırlı sayıda kullanıcıya açıldı. Platformun Türkiye'deki kullanıcıları henüz caption özelliğini kullanamıyor. Özelliğin yakın zamanda Türkiye'de de kullanıma açılması bekleniyor.  
Sosyal medya devi Facebook bünyesindeki paylaşım platformu Instagram, içerik paylaşımlarına yeni bir özellik getiriyor. Instagram’dan yapılan açıklamada dünya çapında bütün kullanıcılarına beğenileri gizleme imkanı tanınacağı belirtildi.

haberimizvar.net-  Sosyal paylaşım platformu Instagram, kullanıcılarının paylaştığı fotoğraflardaki beğeni sayılarını isteğe göre kapatılabileceğini bildirdi.

Reuters’ta yer alan habere göre Instagram CEO’su Adam Mosseri, bu hamle ile birlikte uygulamanın insanlara daha iyi bir deneyim sunma amacının olduğunu belirtti. Mosseri, “Bu gelişmenin tüketicinin alışkanlıkları ve uygulamayı kullanma oranında büyük bir değişiklik yaratacağını tahmin etmiyorum” ifadesini kullandı.

Instagram, kullanıcılarına beğenme sayısını gizleme imkanı tanıyor. Instagram bu özellik ile sosyal medya baskısını azaltmayı planlıyor.

Bu özelliği aktifleştiren kullanıcılar bir takipçinin adını görüp yanında "diğerleri" ifadesiyle karşılaşacak. Instagram şimdiye kadar kullanıcı adı ve x sayıda kişi beğendi olarak paylaşımları gösteriyordu.

Instagram'ın bu özelliği 2019'dan bu yana bazı ülkelerde test ediliyordu. Bu özellik şimdi dünya genelinde kullanıma açıldı.

OTOMATİK DEŞİFRE ÖZELLİĞİ

Milyonlarca Instagram kullanıcısı hikaye bölümünden paylaşımlarda bulunuyor. Platform hikayelere getirdiği yeni efektle kullanıcıların işini kolaylaştırmayı planlıyor. Instagram'ın yeni özelliği caption ile hikayelere yazı yazmak için konuşmanız yeterli olacak. Yani uygulama otomatik olarak sizin söylediklerinizi yazıya dönüştürecek.

Halen test aşamasında olan özellik ABD'de sınırlı sayıda kullanıcıya açıldı.

Platformun Türkiye'deki kullanıcıları henüz caption özelliğini kullanamıyor. Özelliğin yakın zamanda Türkiye'de de kullanıma açılması bekleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.