İnternet yaşam tarzı haline geldi

GÜNDEM 09.02.2024 - 13:23, Güncelleme: 09.02.2024 - 13:23
 

İnternet yaşam tarzı haline geldi

Antalya'nın Serik İlçesi Kadriye Turizm Merkezi'nde düzenlenen '2024 İş Hedefleri Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, internetin günümüzde yaşam tarzı haline geldiğini söyledi.

haberimizvar.net- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya'da yaptığı açıklamada, internetin günümüzde yaşam tarzı haline geldiğini söyledi. Antalya'nın Serik İlçe Kadriye Turizm Merkezi'nde düzenlenen '2024 İş Hedefleri Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Uraloğlu, internetin özellikle son 25 yıl içerisinde alışkanlıkları, zorunlulukları değiştiren ve dönüştüren yeni bir yaşam tarzı haline geldiğini söyledi. Bakan Uraloğlu, bugün içinde bulunan dördüncü sanayi devrimini, nesnelerin interneti, kuantum bilgisayarlar, bulut bilişim, makineler arası iletişim, blok zincir uygulamaları ve yapay zeka teknolojilerinin oluşturduğunu belirtti.   5.5 MİLYAR İNSAN CEP TELEFONU KULLANIYOR Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya ağları ve dijital platformların önemini ve faaliyet sahasını sürekli artırdığını ve genişlettiğini belirterek, şunları söyledi: "Artık dijital teknolojiler yeni ürün ve piyasaların gelişmesine yol açarken, ekonomik büyümenin en önemli itici gücü haline gelmiştir. Günümüzde yaklaşık 5.5 milyar insan cep telefonu kullanmaktadır. Bu rakam toplam dünya nüfusunun üçte ikisinden fazlasının cep telefonu kullandığını gösterirken, dünya genelinde kullanılan cep telefonlarının yaklaşık yüzde 80'ini ise akıllı telefonlar oluşturmaktadır. 2027 yılı itibariyle akıllı telefon kullanıcı sayısının 7.7 milyara ulaşması beklenmektedir. Teknoloji dünyasında çığır açan 5G ağlarının ekonomik değerde milyonlarca dolar ve milyonlarca iş fırsatı oluşturacağı öngörülmektedir. 2028 yılında ise dünya çapında 5G aboneliklerinin tüm mobil aboneliklerin yüzde 55'ini oluşturarak 5 milyar insana ulaşacağı tahmin edilmektedir."
Antalya'nın Serik İlçesi Kadriye Turizm Merkezi'nde düzenlenen '2024 İş Hedefleri Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, internetin günümüzde yaşam tarzı haline geldiğini söyledi.

haberimizvar.net- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya'da yaptığı açıklamada, internetin günümüzde yaşam tarzı haline geldiğini söyledi. Antalya'nın Serik İlçe Kadriye Turizm Merkezi'nde düzenlenen '2024 İş Hedefleri Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Uraloğlu, internetin özellikle son 25 yıl içerisinde alışkanlıkları, zorunlulukları değiştiren ve dönüştüren yeni bir yaşam tarzı haline geldiğini söyledi. Bakan Uraloğlu, bugün içinde bulunan dördüncü sanayi devrimini, nesnelerin interneti, kuantum bilgisayarlar, bulut bilişim, makineler arası iletişim, blok zincir uygulamaları ve yapay zeka teknolojilerinin oluşturduğunu belirtti.

 

5.5 MİLYAR İNSAN CEP TELEFONU KULLANIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya ağları ve dijital platformların önemini ve faaliyet sahasını sürekli artırdığını ve genişlettiğini belirterek, şunları söyledi: "Artık dijital teknolojiler yeni ürün ve piyasaların gelişmesine yol açarken, ekonomik büyümenin en önemli itici gücü haline gelmiştir. Günümüzde yaklaşık 5.5 milyar insan cep telefonu kullanmaktadır. Bu rakam toplam dünya nüfusunun üçte ikisinden fazlasının cep telefonu kullandığını gösterirken, dünya genelinde kullanılan cep telefonlarının yaklaşık yüzde 80'ini ise akıllı telefonlar oluşturmaktadır. 2027 yılı itibariyle akıllı telefon kullanıcı sayısının 7.7 milyara ulaşması beklenmektedir. Teknoloji dünyasında çığır açan 5G ağlarının ekonomik değerde milyonlarca dolar ve milyonlarca iş fırsatı oluşturacağı öngörülmektedir. 2028 yılında ise dünya çapında 5G aboneliklerinin tüm mobil aboneliklerin yüzde 55'ini oluşturarak 5 milyar insana ulaşacağı tahmin edilmektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.