İnternette erişim kesintisi

YAŞAM 04.07.2021 - 12:58, Güncelleme: 04.07.2021 - 12:58
 

İnternette erişim kesintisi

İnternette dün akşamdan bugün öğle saatlerine kadar kesintiler oldu. Sorunun bir arızadan mı kaynaklandığı, yoksa yeni bir engelleme/takip sisteminin habercisi mi olduğu sorusu gündeme geldi.

haberimizvar.net-  Türkiye’de bazı internet sitelerine saatlerce erişim sağlanamadı. Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) Yüksek İstişare Yönetim Kurulu Üyesi Dağhan Uzgur “Dün akşam saatleri itibariyle internet sitelerinin güvenlik hizmeti aldığı CloudFlare, twitter imaj, video yüklemelerinde Türk Telekom tarafında bir sorun var. Bu teknik bir arızanın ötesinde sanki devreye giren yeni bir sistemin/engellemenin/takip sisteminin habercisi” dedi. SİTELERE ERİŞİM SAĞLANAMADI Dağhan Uzgur sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Erişilemeyen http://microsoft.com https://twitter.com/ ve cloudflare servislerinin ortak noktası 104 ile başlayan IP adresleri. Twitter’ı yakalım deyip IP bloğuna mahkeme kararıyla komple engel konmamıştır herhalde” yorumunda bulundu. Yaşanan sorun nedeniyle ‘ntv.com.tr’, ‘t24.com.tr’ gibi sitelere de sabah saatlerinde erişim sağlanamadı. Ayrıca haber ajansları da sisteme fotoğraf yüklemede sorun yaşadı.  
İnternette dün akşamdan bugün öğle saatlerine kadar kesintiler oldu. Sorunun bir arızadan mı kaynaklandığı, yoksa yeni bir engelleme/takip sisteminin habercisi mi olduğu sorusu gündeme geldi.

haberimizvar.net-  Türkiye’de bazı internet sitelerine saatlerce erişim sağlanamadı. Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) Yüksek İstişare Yönetim Kurulu Üyesi Dağhan Uzgur “Dün akşam saatleri itibariyle internet sitelerinin güvenlik hizmeti aldığı CloudFlare, twitter imaj, video yüklemelerinde Türk Telekom tarafında bir sorun var. Bu teknik bir arızanın ötesinde sanki devreye giren yeni bir sistemin/engellemenin/takip sisteminin habercisi” dedi.

SİTELERE ERİŞİM SAĞLANAMADI

Dağhan Uzgur sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Erişilemeyen http://microsoft.com https://twitter.com/ ve cloudflare servislerinin ortak noktası 104 ile başlayan IP adresleri. Twitter’ı yakalım deyip IP bloğuna mahkeme kararıyla komple engel konmamıştır herhalde” yorumunda bulundu. Yaşanan sorun nedeniyle ‘ntv.com.tr’, ‘t24.com.tr’ gibi sitelere de sabah saatlerinde erişim sağlanamadı. Ayrıca haber ajansları da sisteme fotoğraf yüklemede sorun yaşadı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.