İran'da devam eden eylemlerde 17 kişi öldü

GÜNDEM 22.09.2022 - 19:01, Güncelleme: 22.09.2022 - 19:01
 

İran'da devam eden eylemlerde 17 kişi öldü

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin saçının bir kısmı göründüğü gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitirmesinin ardından başlayan eylemler bugün 7. gününe girdi. Eylemlerde şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 17'yi buldu.

haberimizvar.net- 22 yaşındaki Mahsa Amini, 13 Eylül'de, zorunlu başörtüsü yasalarını uygulayan ve 'ahlak polisi' olarak adlandırılan İrşad devriyeleri tarafından saçının bir kısmı göründüğü gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltında dövülerek komaya sokulan Amini, 16 Eylül'de yaşamını yitirdi. Amini'nin ölümüyle başlayan ve ülke geneline yayılan eylemler 7 gündür sürüyor. Rejim güçlerinin sert müdahale ettiği eylemlerde yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor. Eylemlerde 17 kişinin öldüğünü duyuran İran devlet televizyonuna göre, çatışmalarda ölenler arasında polis memurları ve Devrim Muhafızlarına bağlı Besic milislerinin üyeleri de var. Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre, Norveç'in başkenti Oslo merkezli bir STK olan İran İnsan Hakları ise İran güvenlik güçlerinin müdahalelerinde en az 31 sivilin öldüğünü bildirdi. İran İnsan Hakları Direktörü Mahmud Amiri Mughaddam, "İran halkı temel haklarını ve insanlık onurunu elde etmek için sokaklara çıktı... ve hükümet onların barışçıl protestolarına kurşunla karşılık veriyor" dedi.
İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin saçının bir kısmı göründüğü gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitirmesinin ardından başlayan eylemler bugün 7. gününe girdi. Eylemlerde şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 17'yi buldu.

haberimizvar.net- 22 yaşındaki Mahsa Amini, 13 Eylül'de, zorunlu başörtüsü yasalarını uygulayan ve 'ahlak polisi' olarak adlandırılan İrşad devriyeleri tarafından saçının bir kısmı göründüğü gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltında dövülerek komaya sokulan Amini, 16 Eylül'de yaşamını yitirdi. Amini'nin ölümüyle başlayan ve ülke geneline yayılan eylemler 7 gündür sürüyor.

Rejim güçlerinin sert müdahale ettiği eylemlerde yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor. Eylemlerde 17 kişinin öldüğünü duyuran İran devlet televizyonuna göre, çatışmalarda ölenler arasında polis memurları ve Devrim Muhafızlarına bağlı Besic milislerinin üyeleri de var. Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre, Norveç'in başkenti Oslo merkezli bir STK olan İran İnsan Hakları ise İran güvenlik güçlerinin müdahalelerinde en az 31 sivilin öldüğünü bildirdi.

İran İnsan Hakları Direktörü Mahmud Amiri Mughaddam, "İran halkı temel haklarını ve insanlık onurunu elde etmek için sokaklara çıktı... ve hükümet onların barışçıl protestolarına kurşunla karşılık veriyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.