İşçi Filmleri Festivali başlıyor

KÜLTÜR 04.10.2022 - 10:48, Güncelleme: 04.10.2022 - 10:48
 

İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Bu yıl Türkiye'de 17'incisi düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 8-22 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek. Festival kapsamında 69 film gösterilecek.

haberimizvar.net- Alternatif Film Festivali olarak bilinen 17. Uluslararası Film Festivali 8-22 Ekim tarihleri arasında Antalya'da yapılacak. Sponsorsuz ve ücretsiz olacak festival kapsamında toplam 69 film sanatseverlerle buluşacak. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin tanıtım toplantısı Eğitim Sen'de yapıldı. Toplantıya Halkevleri adına Gülkan Gülseven ile Kadriye Tuğcu, Antalya Tabip Odası Başkanı Taha Kahraman, KESK kadın Meclisi üyesi Çiğdem Altıntaş Peker ile Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez katıldı. Komite adına konuşan Antalya Tabip Odası Başkanı Kahraman, festivalin dünyada 1994 yılından beri yapıldığını söyledi. ALTERNATİF FESTİVAL Komitenin 594 filmi değerlendirdiğini söyleyen Kahraman, "Bu yıl göstereceğimiz 69 film ücretsiz, sponsorsuz, yarışmasız ‘Alternatif bir film festivalini’, sinemada oluşturulan ‘piyasa’ kurallarının dışında, gönüllü emekle ülkemizde 17 yıldır gösteriyor, sürdürüyoruz. Bu sene DİSK, KESK, Antalya Tabip Odası ve Antalya Halkevi olarak, birçok dost kurumun da desteğiyle Antalya merkez ve birçok ilçede, mücadelenin sesini büyütmek için sorumluluk aldık. Antalya’da 2009 yılından bu yana Festival kapsamında gala, festival yürüyüşü, söyleşiler, konserler ve diğer sanat dallarından gösterilerde; şehir merkezinde ve ilçelerde, işyerlerinde, kurumların ve belediyelerin salonlarında ve açık hava etkinliklerinde on binlerce izleyiciyle buluştuk. Festivalimiz her sene dünyada ve ülkemizde emeğe, insana ve doğaya dair öne çıkan mücadeleleri tema edinmiştir. Bu kimi zaman barış, kimi zaman özgürlük, kimi zaman doğal olarak direniştir" dedi.  ÖDÜLLER VERİLECEK Antalya’da, 8-22 Ekim arası düzenlenecek olan festivali için 8 Ekim'de saat: 19.00’da Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde gala yapılacağını belirten Kahraman, "Her sene olduğu gibi bu yıl da kentimizde emek ve demokrasi mücadelesi, laiklik, kadın ve LGBTİ+ hakları mücadelesi, doğa ve çevre mücadelesi kültür ve sanat dalında emek vermiş insanlara ödül töreni yapıyor, plaketlerini veriyoruz. Bu sene de plaketlerimizi sahiplerine sunacağız. Antalya gösterimlerinde bu yıl 29 film yer alacak. Ayrıca bu yıl dört güzel söyleşiyle de izleyicilerin karşısında olacağız. Gösterimlerimiz çok sayıda kitle örgütümüzün salonlarında ve parklarda yapılacak. Hepinizi Festivalimize katılmaya, bizlerle birlikte Perdeyi açmaya davet ediyoruz" diye konuştu. 
Bu yıl Türkiye'de 17'incisi düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 8-22 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek. Festival kapsamında 69 film gösterilecek.

haberimizvar.net- Alternatif Film Festivali olarak bilinen 17. Uluslararası Film Festivali 8-22 Ekim tarihleri arasında Antalya'da yapılacak. Sponsorsuz ve ücretsiz olacak festival kapsamında toplam 69 film sanatseverlerle buluşacak. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin tanıtım toplantısı Eğitim Sen'de yapıldı. Toplantıya Halkevleri adına Gülkan Gülseven ile Kadriye Tuğcu, Antalya Tabip Odası Başkanı Taha Kahraman, KESK kadın Meclisi üyesi Çiğdem Altıntaş Peker ile Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez katıldı. Komite adına konuşan Antalya Tabip Odası Başkanı Kahraman, festivalin dünyada 1994 yılından beri yapıldığını söyledi.

ALTERNATİF FESTİVAL

Komitenin 594 filmi değerlendirdiğini söyleyen Kahraman, "Bu yıl göstereceğimiz 69 film ücretsiz, sponsorsuz, yarışmasız ‘Alternatif bir film festivalini’, sinemada oluşturulan ‘piyasa’ kurallarının dışında, gönüllü emekle ülkemizde 17 yıldır gösteriyor, sürdürüyoruz. Bu sene DİSK, KESK, Antalya Tabip Odası ve Antalya Halkevi olarak, birçok dost kurumun da desteğiyle Antalya merkez ve birçok ilçede, mücadelenin sesini büyütmek için sorumluluk aldık. Antalya’da 2009 yılından bu yana Festival kapsamında gala, festival yürüyüşü, söyleşiler, konserler ve diğer sanat dallarından gösterilerde; şehir merkezinde ve ilçelerde, işyerlerinde, kurumların ve belediyelerin salonlarında ve açık hava etkinliklerinde on binlerce izleyiciyle buluştuk. Festivalimiz her sene dünyada ve ülkemizde emeğe, insana ve doğaya dair öne çıkan mücadeleleri tema edinmiştir. Bu kimi zaman barış, kimi zaman özgürlük, kimi zaman doğal olarak direniştir" dedi.

 ÖDÜLLER VERİLECEK

Antalya’da, 8-22 Ekim arası düzenlenecek olan festivali için 8 Ekim'de saat: 19.00’da Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde gala yapılacağını belirten Kahraman, "Her sene olduğu gibi bu yıl da kentimizde emek ve demokrasi mücadelesi, laiklik, kadın ve LGBTİ+ hakları mücadelesi, doğa ve çevre mücadelesi kültür ve sanat dalında emek vermiş insanlara ödül töreni yapıyor, plaketlerini veriyoruz. Bu sene de plaketlerimizi sahiplerine sunacağız. Antalya gösterimlerinde bu yıl 29 film yer alacak. Ayrıca bu yıl dört güzel söyleşiyle de izleyicilerin karşısında olacağız. Gösterimlerimiz çok sayıda kitle örgütümüzün salonlarında ve parklarda yapılacak. Hepinizi Festivalimize katılmaya, bizlerle birlikte Perdeyi açmaya davet ediyoruz" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.