İşçiye, emekliye yok vekile var!

SİYASET 19.04.2024 - 10:18, Güncelleme: 19.04.2024 - 10:23
 

İşçiye, emekliye yok vekile var!

Hayat pahalılığı altında ezilen milyonlarca çalışan, memur ve emekli, gözünü temmuz ayında yapılacak 6 aylık enflasyon zammına çevrilirken, asgari ücrete zam yapılmayacağını açıklanırken, 141 bin lira maaş alan milletvekilleri, temmuz ayında 43 bin lira zam alacak.

haberimizvar.net- Hayat pahalılığı milyonlarca çalışan, emekli ve memurun belini bükerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zammı yapılmayacağını açıkladı. Seyyanen zam beklentisi hayal olan emekliler ile birlikte asgari ücretle çalışanlar temmuz ayında yüzde 23.5 ila yüzde arasında yapılacak 6 aylık enflasyon farkı zammı ile yetinmek zorunda kalacak. Memur ve memur emeklileri ise yüzde 10 toplu sözleşme zamım ve yüzde 7.39 oranında enflasyon farkıyla birlikte toplam yüzde 18.13 zam alacak. Milyonlar giderek zorlaşan hayat pahalılığı altında ezilirken, 141 bin lira maaş alan milletvekillerinin maaşlarına temmuz ayında 43 bin lira zam yapılacak. Halen mecliste görev yapan milletvekillerinin maaşı 141 bin 883 lira. Yani bir milletvekili maaşı 14 asgari ücrete eşit.  Emekli milletvekilleri ise 96 bin 958 lira maaş alıyorlar. Emekli olup, aynı zamanda milletvekili olanların maaşları ise 238 bin 841 lira.
Hayat pahalılığı altında ezilen milyonlarca çalışan, memur ve emekli, gözünü temmuz ayında yapılacak 6 aylık enflasyon zammına çevrilirken, asgari ücrete zam yapılmayacağını açıklanırken, 141 bin lira maaş alan milletvekilleri, temmuz ayında 43 bin lira zam alacak.

haberimizvar.net- Hayat pahalılığı milyonlarca çalışan, emekli ve memurun belini bükerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zammı yapılmayacağını açıkladı. Seyyanen zam beklentisi hayal olan emekliler ile birlikte asgari ücretle çalışanlar temmuz ayında yüzde 23.5 ila yüzde arasında yapılacak 6 aylık enflasyon farkı zammı ile yetinmek zorunda kalacak.

Memur ve memur emeklileri ise yüzde 10 toplu sözleşme zamım ve yüzde 7.39 oranında enflasyon farkıyla birlikte toplam yüzde 18.13 zam alacak. Milyonlar giderek zorlaşan hayat pahalılığı altında ezilirken, 141 bin lira maaş alan milletvekillerinin maaşlarına temmuz ayında 43 bin lira zam yapılacak. Halen mecliste görev yapan milletvekillerinin maaşı 141 bin 883 lira. Yani bir milletvekili maaşı 14 asgari ücrete eşit.  Emekli milletvekilleri ise 96 bin 958 lira maaş alıyorlar. Emekli olup, aynı zamanda milletvekili olanların maaşları ise 238 bin 841 lira.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.