İşletmecilerin elektrik isyanı

EKONOMİ 08.02.2022 - 14:19, Güncelleme: 08.02.2022 - 14:19
 

İşletmecilerin elektrik isyanı

Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) üyeleri, elektrik faturalarının kiralarını geçtiğini söyleyerek, işletmelerinin devamlılığı için zamların revize edilmesini talep etti.

haberimizvar.net- Dernek üyeleri ve işletmeciler Muratpaşa ilçesindeki bir kafede bir araya gelerek, elektrik zamlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya AGYİD başkanı Zeki Özen, ATSO 37'nci Grup Restaurant, Yiyecek İçecek ve Eğlence Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Şeyhmus Kökerer, Atatürk Parkı İşletmeleri ve Esnafları Derneği Başkanı İhsan Üre ve onlarca işletmeci katıldı.  Dernek adına açıklamayı yapan Zeki Özen, elektrik ve doğalgaz zammı karşısında işletme faaliyetlerini sürdüremez hale geldiklerini söyledi. Özen, “Yüzde 125 gibi daha önce görülmemiş oranda gelen elektrik zamları nedeniyle işletmeler faturalarını ödeyemez duruma gelirken, elektrik ve doğalgaz zamları sonucunda enerji maliyetleri işletmelerin ödediği kira bedelinin bile üzerine çıkmıştır. Dünyada sektörümüz incelendiğinde toplam gelirin yüzde 2 ila 2.5 oranında elektrik ciro oranı görürken şu anda ülkemizde bu oran yüzde 10'ların üzerine çıkmıştır" dedi.  Bu koşulların işletmelerin mevcudiyetini tehdit eder hale geldiğini belirten Özen, “Mekanlar her geçen gün boşalırken, zararlar büyümeye devam ediyor. Türkiye'nin tamamını ilgilendiren enerji maliyetlerindeki artış, hayat standartlarımızı, ticari faaliyetlerimizi, iş yapma kapasitemizi onarılmaz şekilde etkilemektedir. Yetkililerden elektrik zamlarının enflasyon oranında yüzde 30 ila 40 seviyelerinde revize edilmesini talep etmekteyiz. Binlerce işvereni ve milyonlarca çalışanı olan bu sektör, hayatın olağan akışının dışında yapılan bu zam ile azalmaya ve yok olmaya mahkum hale getirilmiş olacaktır. İşletmelerimizin devamı için yapılan zamlar geri alınsın" diye konuştu.  Antalya'da 7 bine yakın işletme olduğunu söyleyen Şeyhmus Kökerer ise “Böyle devam ederse işçi çıkartmaları başlar. Bu elektrik zamlarının en azından revize edilmesi, hatta geri çekilmesini talep ediyoruz" dedi.
Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) üyeleri, elektrik faturalarının kiralarını geçtiğini söyleyerek, işletmelerinin devamlılığı için zamların revize edilmesini talep etti.

haberimizvar.net- Dernek üyeleri ve işletmeciler Muratpaşa ilçesindeki bir kafede bir araya gelerek, elektrik zamlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya AGYİD başkanı Zeki Özen, ATSO 37'nci Grup Restaurant, Yiyecek İçecek ve Eğlence Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Şeyhmus Kökerer, Atatürk Parkı İşletmeleri ve Esnafları Derneği Başkanı İhsan Üre ve onlarca işletmeci katıldı.

 Dernek adına açıklamayı yapan Zeki Özen, elektrik ve doğalgaz zammı karşısında işletme faaliyetlerini sürdüremez hale geldiklerini söyledi. Özen, “Yüzde 125 gibi daha önce görülmemiş oranda gelen elektrik zamları nedeniyle işletmeler faturalarını ödeyemez duruma gelirken, elektrik ve doğalgaz zamları sonucunda enerji maliyetleri işletmelerin ödediği kira bedelinin bile üzerine çıkmıştır. Dünyada sektörümüz incelendiğinde toplam gelirin yüzde 2 ila 2.5 oranında elektrik ciro oranı görürken şu anda ülkemizde bu oran yüzde 10'ların üzerine çıkmıştır" dedi.

 Bu koşulların işletmelerin mevcudiyetini tehdit eder hale geldiğini belirten Özen, “Mekanlar her geçen gün boşalırken, zararlar büyümeye devam ediyor. Türkiye'nin tamamını ilgilendiren enerji maliyetlerindeki artış, hayat standartlarımızı, ticari faaliyetlerimizi, iş yapma kapasitemizi onarılmaz şekilde etkilemektedir. Yetkililerden elektrik zamlarının enflasyon oranında yüzde 30 ila 40 seviyelerinde revize edilmesini talep etmekteyiz. Binlerce işvereni ve milyonlarca çalışanı olan bu sektör, hayatın olağan akışının dışında yapılan bu zam ile azalmaya ve yok olmaya mahkum hale getirilmiş olacaktır. İşletmelerimizin devamı için yapılan zamlar geri alınsın" diye konuştu.

 Antalya'da 7 bine yakın işletme olduğunu söyleyen Şeyhmus Kökerer ise “Böyle devam ederse işçi çıkartmaları başlar. Bu elektrik zamlarının en azından revize edilmesi, hatta geri çekilmesini talep ediyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.