İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda yeni dönem

EĞİTİM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.10.2023 - 16:29, Güncelleme: 14.10.2023 - 16:31
 

İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda yeni dönem

Antalya'da sanatın ve müziğin geleceğine katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda yetenek sınavı sonucu başarılı olan 1292 öğrenci 2023-2024 eğitim-öğretim dönemine başladı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi, sanatın gelişimine katkıda bulunarak genç yeteneklere yol göstermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi başladı. Antalya'da sanatseverleri her yaşta bir araya getiren ve sanatın farklı dallarında akademik düzeyde eğitimler sunan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, yeni eğitim dönemine başlamanın heyecanını yaşıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da konservatuvarın yetenek sınavları büyük ilgi gördü. Yaklaşık 2 bin 500 genç yetenek ve sanatsever sınava başvurdu ve 1292 öğrenci başarılı olarak eğitim dönemine başladı. 1292 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Müdürü Okan Atila, yoğun başvurular ve yetenek sınavlarının ardından 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başladığını belirtti. Atila, "Konservatuvarımıza yeteneği olan öğrencileri sınav sonuçlarına göre kabul ediyoruz ve onlara birebir eğitim veriyoruz. Toplamda 68 öğretmenimiz bulunuyor. Şu an 871 öğrenci enstrüman ve bölüm eğitimi alıyor, ayrıca 421 öğrenci topluluklar, korolar ve icra heyetleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl sınav başvuruları 2 bin 500'ün üzerindeydi. Bu da bizim için büyük bir başarıdır. Ayrıca sevindirici bir gelişme olarak, bazı öğrencilerimiz üniversite konservatuvar bölümlerine kabul edildi. Bu başarılar, sanatın Antalya'daki gelişimine büyük katkı sağlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı olarak, sanatı anlama ve yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve yetiştirilmesi konusundaki çabalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.
Antalya'da sanatın ve müziğin geleceğine katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda yetenek sınavı sonucu başarılı olan 1292 öğrenci 2023-2024 eğitim-öğretim dönemine başladı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi, sanatın gelişimine katkıda bulunarak genç yeteneklere yol göstermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi başladı. Antalya'da sanatseverleri her yaşta bir araya getiren ve sanatın farklı dallarında akademik düzeyde eğitimler sunan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, yeni eğitim dönemine başlamanın heyecanını yaşıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da konservatuvarın yetenek sınavları büyük ilgi gördü. Yaklaşık 2 bin 500 genç yetenek ve sanatsever sınava başvurdu ve 1292 öğrenci başarılı olarak eğitim dönemine başladı.

1292 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Müdürü Okan Atila, yoğun başvurular ve yetenek sınavlarının ardından 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başladığını belirtti. Atila, "Konservatuvarımıza yeteneği olan öğrencileri sınav sonuçlarına göre kabul ediyoruz ve onlara birebir eğitim veriyoruz. Toplamda 68 öğretmenimiz bulunuyor. Şu an 871 öğrenci enstrüman ve bölüm eğitimi alıyor, ayrıca 421 öğrenci topluluklar, korolar ve icra heyetleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl sınav başvuruları 2 bin 500'ün üzerindeydi. Bu da bizim için büyük bir başarıdır. Ayrıca sevindirici bir gelişme olarak, bazı öğrencilerimiz üniversite konservatuvar bölümlerine kabul edildi. Bu başarılar, sanatın Antalya'daki gelişimine büyük katkı sağlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı olarak, sanatı anlama ve yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve yetiştirilmesi konusundaki çabalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.