Isparta'da hayat felç: Dondurucu soğukta elektrik kesintisi devam ediyor

GÜNDEM 05.02.2022 - 11:12, Güncelleme: 05.02.2022 - 11:12
 

Isparta'da hayat felç: Dondurucu soğukta elektrik kesintisi devam ediyor

Geçtiğimiz gün başlayan kar yağışı Isparta’yı etkisi altına alırken, dondurucu soğuğa 2 güne yakın elektrik kesintisi eklenince hayat felç oldu. Duruma vatandaşlar ve birçok siyasetçi de tepki gösterdi.

haberimizvarnet- Isparta'nın Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Uluborlu, Senirkent ve Sütçüler ilçeleri ve bu merkezlere bağlı köy, mahalle ve beldeler başta olmak üzere, Isparta'nın yüzde 90’ı kış ortasında elektriksiz kaldı. Kentin büyük çoğunluğunda yaklaşık 2 gündür elektrik olmaması nedeniyle halk, ısınma sorunu da yaşamaya başlandı. Vatandaşlar, sosyal medyadan paylaşım yaparak hayatı felç eden elektrik kesintisine isyan etti. Sosyal medyada yayınlanan bir videoda 2.5 yaşında bir çocuğu olan annenin, ocakta su kaynatarak çocuğunu ısıtmaya çalıştığı görülüyor.  Bir vatandaş da sosyal medyadan yayınladığı video ile Isparta Belediyesi’ne seslenere “Dikkatinizi çekmesi için  birilerinin ölmesi mi lazım” diye sordu.  BİRÇOK SİYASETÇİ DE TEPKİ GÖSTERDİ. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, sosyal medya hesabından durumu tepki gösterdi. Akın, "30 saati aşkın bir süredir #Isparta 'nın bir çok noktasında #elektrik yok. Yıl 2022, vatandaş bu çağda gaz lambası ve mumla aydınlanma ihtiyacını karşılıyor. 'Bizden önce mum vardı, gaz lambası vardı' diyenler vatandaşı muma muhtaç ettiler!" ifadelerine yer verdi. "YAŞLI YATALAK HASTALAR VAR, ÇOCUKLAR VAR" CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut da, bir vatandaşın kendisine gönderdiği mesajı paylaştı. Buna göre vatandaş, "Merhaba, iyi akşamlar başkanım, eşim Isparta'da babasına bakıyor. 2 gündür elektrik, su yok. Size resim atayım. Yaşlı yatalak hastalar var. Çocuklar var, hiç bir kar temizleme yok" ifadelerini kullandı. CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı da, "Halk bu mağduriyeti sandıkta unutmayacak. AKP'nin gidişi Isparta'dan başlayacak!" diyerek tepki gösterdi. "AKP İKTİDARI SEFALETTİR!" CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, "Karın, kışın ortasında #Isparta'ya 40 saattir elektrik verilemiyor. AKP İKTİDARI SEFALETTİR!" ifadelerine yer verdi.
Geçtiğimiz gün başlayan kar yağışı Isparta’yı etkisi altına alırken, dondurucu soğuğa 2 güne yakın elektrik kesintisi eklenince hayat felç oldu. Duruma vatandaşlar ve birçok siyasetçi de tepki gösterdi.

haberimizvarnet- Isparta'nın Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Uluborlu, Senirkent ve Sütçüler ilçeleri ve bu merkezlere bağlı köy, mahalle ve beldeler başta olmak üzere, Isparta'nın yüzde 90’ı kış ortasında elektriksiz kaldı.

Kentin büyük çoğunluğunda yaklaşık 2 gündür elektrik olmaması nedeniyle halk, ısınma sorunu da yaşamaya başlandı. Vatandaşlar, sosyal medyadan paylaşım yaparak hayatı felç eden elektrik kesintisine isyan etti.

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda 2.5 yaşında bir çocuğu olan annenin, ocakta su kaynatarak çocuğunu ısıtmaya çalıştığı görülüyor.

 Bir vatandaş da sosyal medyadan yayınladığı video ile Isparta Belediyesi’ne seslenere “Dikkatinizi çekmesi için  birilerinin ölmesi mi lazım” diye sordu.

 BİRÇOK SİYASETÇİ DE TEPKİ GÖSTERDİ.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, sosyal medya hesabından durumu tepki gösterdi. Akın, "30 saati aşkın bir süredir #Isparta 'nın bir çok noktasında #elektrik yok. Yıl 2022, vatandaş bu çağda gaz lambası ve mumla aydınlanma ihtiyacını karşılıyor. 'Bizden önce mum vardı, gaz lambası vardı' diyenler vatandaşı muma muhtaç ettiler!" ifadelerine yer verdi.

"YAŞLI YATALAK HASTALAR VAR, ÇOCUKLAR VAR"

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut da, bir vatandaşın kendisine gönderdiği mesajı paylaştı. Buna göre vatandaş, "Merhaba, iyi akşamlar başkanım, eşim Isparta'da babasına bakıyor. 2 gündür elektrik, su yok. Size resim atayım. Yaşlı yatalak hastalar var. Çocuklar var, hiç bir kar temizleme yok" ifadelerini kullandı.

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı da, "Halk bu mağduriyeti sandıkta unutmayacak. AKP'nin gidişi Isparta'dan başlayacak!" diyerek tepki gösterdi.

"AKP İKTİDARI SEFALETTİR!"

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, "Karın, kışın ortasında #Isparta'ya 40 saattir elektrik verilemiyor. AKP İKTİDARI SEFALETTİR!" ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.