İstanbul’da ‘aşı turizmi’ iddiası

SAĞLIK 12.07.2021 - 01:38, Güncelleme: 12.07.2021 - 01:38
 

İstanbul’da ‘aşı turizmi’ iddiası

Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Hüseyin Kırk, Şişli’de bir turizm acentasının, İranlı turistlere 2 bin 700 lira karşılığında Biontech aşısı yaptırdığını iddia etti.

haberimizvar.net Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk, Şişli’de bulunan bir turizm acentesinin, İran’da, “İstanbul’a gel aşı yaptır” diye reklam kampanyası yürüttüğünü öne sürdü. Acente yetkilisi bir kişinin sosyal medya hesabı üzerinden ‘İstanbul’da ikamet ve vatandaşlık şartı olmadan Pfizer aşısı yapılır. Detaylı bilgi için arayın’ denilerek yurtdışına ait bir hat numarası paylaşıldığı görüldü.    İSTANBUL’A GEL BIONTECH YAPTIR   OTSAD Başkanı Kırk, “İstanbul’u tercih eden İranlılara hem yalan, hem de hayatıyla oynayacak bir reklam ortaya çıkmış ‘İstanbul’a gel 2 bin 700 lira karşılığında Biontech aşısı ol’ deniyor. İstanbul’a gelenler ikamet ve oturum izni almadan aşı oluyor. 2. aşıyı 2 gün sonra yapıyorlar. İlk dozu saygın bir klinikte yapıyorlar. Kişi başı 2 bin 700 TL para alıyor” iddiasında bulundu.   E-NABIZ’DAN KAYIT ALINMIYOR   Hüseyin Kırk, “En vahimi de eğer kalp krizi geçirebilecek veya sağlık problemi yaşayabilecek olan kişiler var ise ‘Bunun hiçbir şekilde sorumluluğunu almıyoruz’ diyerek imza alıyorlar. İnsan sağlığıyla nasıl oynanıyor? E-Nabız’dan kayıt alınmıyor ve aşı kartı veriyorlar. 2 bin 700 lira uğruna kim bilir hangi sahte aşıları, hangi sahte olan iğneleri bu insanlara enjekte ettiler” dedi. İddiaların odağındaki seyahat acentesinin, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri ve Şişli İlçe Sağlık Müdürlüğü Ekiplerince denetleme yapıldı. Söz konusu adreste aşı veya aşılamaya dair herhangi bir kanıt bulunamadı.   ACENTE SAHİBİ AÇIKLAMA YAPTI   İddiaların muhatabı acente sahibi Yashar Talebi, “Tamamen iftira, dün de ekipler geldi, her yeri aradı, inceledi. Böyle bir şeyin olmadığını gördüler. Zaten böyle bir şey olması mümkün değil. Biz acente olarak böyle bir şey yapmayız. Yapanları da kınıyoruz. Farklı acenteler her türlü reklam verebilir. Ancak ben dahil burada bulunan hiçbir kurumsal firmanın böyle bir şey yapması mümkün değil. İran acenteleri gelip reklam yapabilir. Ben onların ne yaptığını bilmiyorum. Ben turistlerin otellerini tutup, turlara gönderiyorum. Biz İstanbul’a en çok yolcu getiren firmalardan biriyiz. Karalama yapılıyor olabilir” dedi.
Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Hüseyin Kırk, Şişli’de bir turizm acentasının, İranlı turistlere 2 bin 700 lira karşılığında Biontech aşısı yaptırdığını iddia etti.

haberimizvar.net

Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk, Şişli’de bulunan bir turizm acentesinin, İran’da, “İstanbul’a gel aşı yaptır” diye reklam kampanyası yürüttüğünü öne sürdü. Acente yetkilisi bir kişinin sosyal medya hesabı üzerinden ‘İstanbul’da ikamet ve vatandaşlık şartı olmadan Pfizer aşısı yapılır. Detaylı bilgi için arayın’ denilerek yurtdışına ait bir hat numarası paylaşıldığı görüldü. 

 

İSTANBUL’A GEL BIONTECH YAPTIR

 

OTSAD Başkanı Kırk, “İstanbul’u tercih eden İranlılara hem yalan, hem de hayatıyla oynayacak bir reklam ortaya çıkmış ‘İstanbul’a gel 2 bin 700 lira karşılığında Biontech aşısı ol’ deniyor. İstanbul’a gelenler ikamet ve oturum izni almadan aşı oluyor. 2. aşıyı 2 gün sonra yapıyorlar. İlk dozu saygın bir klinikte yapıyorlar. Kişi başı 2 bin 700 TL para alıyor” iddiasında bulundu.

 

E-NABIZ’DAN KAYIT ALINMIYOR

 

Hüseyin Kırk, “En vahimi de eğer kalp krizi geçirebilecek veya sağlık problemi yaşayabilecek olan kişiler var ise ‘Bunun hiçbir şekilde sorumluluğunu almıyoruz’ diyerek imza alıyorlar. İnsan sağlığıyla nasıl oynanıyor? E-Nabız’dan kayıt alınmıyor ve aşı kartı veriyorlar. 2 bin 700 lira uğruna kim bilir hangi sahte aşıları, hangi sahte olan iğneleri bu insanlara enjekte ettiler” dedi. İddiaların odağındaki seyahat acentesinin, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri ve Şişli İlçe Sağlık Müdürlüğü Ekiplerince denetleme yapıldı. Söz konusu adreste aşı veya aşılamaya dair herhangi bir kanıt bulunamadı.

 

ACENTE SAHİBİ AÇIKLAMA YAPTI

 

İddiaların muhatabı acente sahibi Yashar Talebi, “Tamamen iftira, dün de ekipler geldi, her yeri aradı, inceledi. Böyle bir şeyin olmadığını gördüler. Zaten böyle bir şey olması mümkün değil. Biz acente olarak böyle bir şey yapmayız. Yapanları da kınıyoruz. Farklı acenteler her türlü reklam verebilir. Ancak ben dahil burada bulunan hiçbir kurumsal firmanın böyle bir şey yapması mümkün değil. İran acenteleri gelip reklam yapabilir. Ben onların ne yaptığını bilmiyorum. Ben turistlerin otellerini tutup, turlara gönderiyorum. Biz İstanbul’a en çok yolcu getiren firmalardan biriyiz. Karalama yapılıyor olabilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.